Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 november 2013 av Mollefluff i agilityforum (2 svar)
På lördag smäller det!!
Just nu är jag så otroligt glad! På lördag ska jag och mitt lilla lurvtroll Molle tävla agility för första gången! För ett år sedan trodde jag inte att detta någonsin skulle ske då han va så osäker och inte gilla situationer med mycket ljud och rörelser omkring. Men med hjälp av en otrolig väns hjälp med träningen är han betydligt mer säker och det känns riktigt bra nu.
Jag och Molle har varit iväg på tävlingar för han ska känna sig lite "hemma" och vänja sig med allt runt omkring.
Har ni några tips på vad jag ska tänka på, på tävlingsdagen och hur jag kan göra så mitt nervösa inte smittar av sig allt för mycket?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Mollefluff och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

X Of Me
Medlem 2007-06-29
#1 12 november 2013 av X Of Me Härligt!
Jag brukar tänka på att rasta hunden extra ordentligt innan och efter vi värmt upp. Sen under mina första tävlingar så var det sambon som rastade och värmde upp hunden och jag tog bara över några minuter innan vi skulle in, på så sätt så slapp jag föra över de värsta av mina nervösa sammanbrott till hunden.

Tänk på att packa i tid (dagen innan) och ha en lista på allt så du kan titta igenom på morgonen när du ska åka, lägg dock allt i bilen dagen innan.
Åk till tävlingen i god tid och gör som du brukar göra när du är på tävling.

Gör de saker hunden älskar mest av allt när du värmer upp, då blir hunden mer motiverad och du kan slappna av mer (så är det för oss i alla fall)


Och framför allt, du har redan vunnit och du har inget att bevisa. Du och hunden har på 1år gått från att du inte ens kunde tänka dig att ni skulle klarat att tävla och nu ska ni göra det. Så ni är redan vinnare och ni ska bara iväg och ha roligt.
Svara på detta inlägg

Mollefluff
Medlem 2009-12-12
#2 12 november 2013 av Mollefluff Tack för ditt svar
Bra tips, ska be min mor att sköta rastningen så kör jag endast uppvärmningen!
och du har rätt! vi ska bara åka dit för att ha kul och se om det är något som vi kan fortsätta med:)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Snart smäller det, då gäller det   [2] 25 dec: Maia 25 dec: Lona Nu är det lördag igen... musiktråd   [4] 1 okt: traktorn 8 okt: traktorn Valp på lördag, hundnamn hjälp!   [10] 18 sep: Soning 24 sep: Soning Skallgång efter foxterrier, Skellefteå lördag 17/8   [1] 15 aug: Majken! 15 aug: Mad Max Lördag 13 april hundägardagen   [6] 10 apr: Dimma 10 apr: Jesse-Rusco-Fonzzie På lördag kommer vår valp - en golden!   [6] 7 apr: magannus 23 apr: Dagny Åka och titta på valp på lördag =)   [3] 2 apr: hobogolen 2 apr: hobogolen Vad gör du en lördag som denna mitt i juletid?   [30] 15 dec: Amy 16 dec: Dorra Utställning nästa lördag, men vilka färger passar.   [7] 14 sep: Amriis_Tjejen 14 sep: Amriis_Tjejen Backamo på lördag!:)   [19] 19 aug: annjo&Chester 20 aug: dahllhad
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Golden Retriever | Labrador Retriever | Grand Danois | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB