Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2013 av hundälskarensandra i foderforum (8 svar)
Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Hejsan!
Jag vill kolla upp lite det här med utfodring till hund och vad för hundmat som är bra både det dyra och kanske det billiga?

Min första fråga är vilket torrfoder är bra för raserna rottweiler och Border collie,
Rottisarna äter allt tål det mesta Border collien kan var lite kräsen av sig men han största är att han måste äta foder med väldigt mycket småbitar. Fodret ska ha bra ämnen.?

Min andra fråga är man ska ju som sagt ha ungufär bestämda tider på utfodringen vad tycker ni låter bäst då på helgern brukar jag sova till 08.00 eller 09.00 där blir frukosten lite senare men vardagar är det tidigt och middagen var ska man sätta in den ungufär vilken tid liksom? Mina hundr äter två gånger om dagen.?

Min tredje fråga är hur gör ni och vad tänker ni på med utfodringen??

Hoppas jag får lite svar


Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om hundälskarensandra och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kaiserin
Medlem 2008-10-15
#1 21 november 2013 av Kaiserin Re: Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Dyrt betyder inte automatiskt bra, men det är ett riktmärke. Jag ger Vom og Hundemat till min valp, och gav även färskfoder till de 2 hundarna innan honom. Jag är väldigt nöjd med det fodret.

På torrfoderfronten tyckte jag att Precept Plus var väldigt bra, ligger på strax under 600:- för 12 kg. Det är vete- och majsfritt. Har hört mycket gott om FourFriends också, som är ett hyfsat nytt svenskt märke.

Hill's, Royal Canin och Eukanuba skulle jag aldrig ge min hund. Exempel på lite dyrare märken som inte är något vidare i mina ögon...

Om hundarna har olika energibehov kan man behöva ge olika sorters foder, annars kan man gott ge samma åt olika raser tycker jag.
Svara på detta inlägg

Kaiserin
Medlem 2008-10-15
#2 21 november 2013 av Kaiserin Ang mattider
Jag har gett mat ca kl 8 och kl 18 till mina vuxna hundar. Jag har försökt ge hyfsat samma tider men det har varierat beroende på hur dagen sett ut.
Svara på detta inlägg

Brazlover
Medlem 2010-01-13
#3 21 november 2013 av Brazlover Re: Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Ontario är relativt billigt foder mer bra innehåll, finns med små bitar för små raser som säkerligen skulle passa din bc, men till rottisen skulle jag nog välja fodret för stora raser.

Mina hundar får frukost allt ifrån kl 6 till kl 10 beroende när vi går upp, middagen blir oftast på ungefär samma tid varje dag.

http://animail.se/hund/hundfoder?manufacturer=1377
Svara på detta inlägg

daisyturbo
Medlem 2012-06-26
#4 21 november 2013 av daisyturbo Re: Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Har en renrasig och blandras Border. Jag ger dom Robur Active, Dom tuggar i sig bitarna utan problem.

Jag ger dom mat mellan 9-10 på förmiddagen och på 16-17 på eftermiddagen. De kan diffa lite på mattiderna ibland.
Svara på detta inlägg

daisyturbo
Medlem 2012-06-26
#5 21 november 2013 av daisyturbo Tillägg
Köper en storsäck och den räckte 1,5-2 månader.
Svara på detta inlägg

hundliv
Medlem 2009-08-03
#6 22 november 2013 av hundliv Mina hundar får hundig mat
Dvs överblivet kött, och färskfoder. Ben.

Inga särskilda tider eller mängder. Det beror ju på vad vi har gjort/ska göra den dagen. Jag äter definitivt inte samma sak om jag legat i soffan hela dagen som när jag sprungit en halvmara.

Jag anpassar helt enkelt efter dagens aktiviteter och tider.
Svara på detta inlägg

Morrhoppan
Medlem 2006-02-27
#7 22 november 2013 av Morrhoppan Re: Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Jag tycker inte att torrfoder är bra öht. Ingen sort har funkat i längden på mina hundar och jag får sjukt dåligt samvete av att mata dem med den sönderprocessade torkade sörjan. Jag skulle själv aldrig i livet själv leva på en sådan produkt så då matar jag inte mina hundar med det heller. Jag har haft perioder med dåligt frysutrymme och varit tvungen att ge delvis torrt och attans vad hundarna gått ner sig! Jag ger det inte ens som godis längre då tänderna blir fulla av plack t o m av bara någon näve om dagen...
Vad gäller färskfoder så är Vom og Hundemat bra och ganska dyrt och Fodax är bra och billigt.

Min hund äter Vom og Hundemat som bas och så barfar jag så mycket jag kan. För några veckor sedan så fick jag inälvor och massor av fina köttiga ben från älg. Bättre hundmat går knappast att få tag i och det alldeles gratis! :)

Vad gäller hur jag tänker med utfodringen så är variation och bra kvalitet på råvarorna något som jag tänker på. Jag ger bara svenskt kött (bortsett från Vom og Hundemat som har norska råvaror och ibland köper jag nyazeeländskt lamm).

Tiderna och måltidsmängden varierar. Idag fick de frukost 8.30. Imorgon kanske frukosten serveras kl 12.00. Kvällmaten får de som regel ca kl 20.00.
Ibland blir det en munsbit till frukost om jag ger ett stort mål (t ex en halv kyckling) till kvällsmat. Det är finfin berikning med ett stort mål mat som hunden får jobba med! :)
Råa köttiga ben (ben med 50-70% kött på) och rekreationsben ger jag alltid som/till kvällsmål(et) för att hunden ska få ro att smälta benen ordentligt.
Svara på detta inlägg

almina
Medlem 2009-01-01
#8 22 november 2013 av almina Re: Billigt hundfoder ? Hundfoder som är bra?
Rottweiler kan få magomvridning och då är färskfoder bäst för att minska risken. Fodax är inte så dyrt.

Näst bäst är spannmålsfritt torrfoder. Jag har god erfarenhet av Acanas foder, men det är ganska dyrt.

Om du vill ha ett billigare men ändå bra torrfoder så säger jag Magnussons Meat & Biscuit. Det är bakat torrfoder och sväller inte i magen som andra torrfoder. Vi hade det i några år och det funkade fint på våra hundar. Det finns som Adult för normalaktiva och Work för mer aktiva hundar. Magnussons har också ett foder med köttmjöl och det är billigare än Meat & Biscuit. Fodren finns hos animail.se hemfoder.se och andra internetbutiker. Magnussons finns också på många ICA Maxi, Coop och City Gross.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder   [13] 7 maj: Buddhathebud 9 maj: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Tankar kring: Hundfoder Granngården Premium   [2] 2 sep: Paniiik 6 sep: pipilotta Hundfoder Granngården   [3] 12 apr: z_z_kungen 12 apr: Voff 92 Avföringskonsistens och hundfoder   [2] 10 apr: Charmaine 11 apr: Ayrin Vilka svenskproducerade hundfoder finns?   [13] 27 dec: CharlotteBror 16 feb: louiseenilsson Erfarenheter av Carrier hundfoder   [4] 20 aug: Fjärilsligan 6 sep: bes Wonderboo naturliga hundfoder   [5] 8 aug: CarroLillebror 2 sep: Lona Mush helfoder hundfoder   [3] 3 aug: Tequilalina 5 aug: Flat4ever Bra Hundfoder sökers   [10] 20 jul: Tequilalina 4 aug: CarroLillebror
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Barbet | Cairnterrier | American Akita | Australian Shepherd | Pražský Krysarík
© 1998-2020 Enfinia AB