Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 december 2013 av MiracleTear i övriga hundfrågor (34 svar)
Min tonåringshund har blivit aggressiv - hjälp!
Hej,
Jag har en 1.5 år gammal hane (finsk lapphund) och idag hände det för första gången - han högg mig. Jag hade dock vantar på så det gick inte hål men min besvikelse är så stor. Han är otroligt omtänksam och kärleksfull och skulle aldrig göra illa mig med flit. Mot människor är han världens snällaste och goaste och lyder oss bra när det inte är andra hundar inblandade eller när vi är ute.

Nu är det dock så att han börjar bli en otroligt jobbig tonåring. Vissa dagar är han exemplarisk och andra ett monster. Han slickar på allt, kissfläckar är otroligt intressanta. Hälsar han på tikar så ska han bara slicka och nosa där bak. Hälsar han på hanhundar försöker han ta ledarrollen direkt och ibland blir han aggressiv och börjar tokskälla. Det senaste har hänt under den senaste veckan. Han har aldrig gjort så förut. Han har tidigare gått förbi utan som helst tecken på aggressivitet gentemot hunden vi möter. Visar dock den andra hunden tecken på aggressivitet så ska dock vår hund direkt säga ifrån.

Men idag skulle jag låta honom hälsa på en hund som snällt viftade på svansen och min hund börjar då visa tänderna och skälla som bara den och skulle bara fram för att hoppa på den andra hunden. Jag sa då ifrån, tog tag i honom för att söka ögonkontakt och då bet han mig flera gånger och försökte ta sig fram till den andra hunden.

Han med hunden gick då iväg och muttrade något om min hund och jag ensam, otroligt besviken stod kvar. Jag har med bestämd och hög röst sagt åt min hund att gå och lägga sig och har visat att jag är extremt besviken. Han gör som jag säger men verkar inte speciellt berörd. Han har aldrig bitit mig tidigare och aldrig varit såhär pass aggressiv mot andra hundar. Vad ska jag göra?

Detta är min första egna hund. Han är inte kastrerad och det känns som något vi bör göra ganska så snart. Finns det andra saker vi kan göra? Jag förstår att han testar min & min sambos familjeroller - men hur visar man att man bestämmer och tar bort dessa aggressiviteten på rätt sätt? Tips?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om MiracleTear och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Galotti
Medlem 2010-03-02
#31 8 december 2013 av Galotti ryck i koppel hjälper inte
          Helt omöjligt med kissfläckar och tikar!
          Det är det som är så svårt med min hund. Man kan bli förbannad, till och med lägga ner honom när han för tusende gången slickar på en kissfläck efter att man bestämt sagt "nej" och rykt i kopplet. Han bryr sig inte. Han fortsätter. Samma sak med att nosa bak på tikar. Hans vilja är så stark att han verkligen ignorerar en fullt ut. Vi behöver något som ger en positiv effekt på när han låter bli detta beteende istället för bestraffning/tillsägning. För det funkar helt enkelt inte.
då belöningen från kissfläckar är starkare än bestraffningen från dig.

När jag går ut med hundar (och jag går ut med rätt många i alla åldrar) låter jag de inte slicka på fläckarna. Beroende på hund kan jag antingen ställa mig på fläcken och fösa bort hunden (som nån annan rekommenderat), kommendera "kissa eller kom" (min egen hund, oftast, och han har ett val: antingen kissar han på fläcken direkt eller så går vi vidare - hur som helst, luktande och slickande avbryts) eller bara ta hunden därifrån och fortsätta gå. Utan att vara arg, helt tyst, tar i halsbandet eller selen och flyttar (om hunden inte flyttar sig innan - de flesta lär sig ganska fort och då behöver jag bara ta ett steg eller två mot hunden utan ens att röra den).
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#32 8 december 2013 av Galotti är problemet endast sexuellt
          Re: Helt omöjligt med kissfläckar och tikar!
          Jag har en whippet som är världens mjukis och supersnäll, han var helt omöjlig när det gällde löptikskiss och att jucka på tikar som inte sa ifrån. Man kunde bli arg och säga ifrån och han VISTE att han inte fick, MEN driften var större och han kunde inte låta bli.... ibland tittade han på mig som "matte, jag vet att jag inte får men jag kan inte hjälpa det".... när han var 3 år så gav vi upp och kastrerade honom och han har inte tittat åt en löptik sen dess.... önskar att vi gjorde det tidigare, så onödigt att komma i konflikt med varandra över sånt.....

Dock var min hund aldrig aggressiv mot andra hanar, så för vår del var det bara den "sexuella" biten som var jobbigt.

Har en till hane som också är kastrerad fast vid 9 mån då han ändå inte skulle gå i avel. Han hade inga problembeteenden före kastreringen och han är fortfarande lika snäll och mysig mot allt och alla.
så hjälper kastreringen. Men vid aggression så vet man aldrig.
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#33 8 december 2013 av Galotti Re: Men ta bort honom därifrån
          Men ta bort honom därifrån
          Står han och slickar så gå där ifrån, ni behöver inte hålla på att rycka och greja, ta hunden och gå, ge honom ett kommando som han kan, belöna honom när han utför det. Det är helt meningslöst att hålla på och korrigera när han redan har låst sig, ni måste ligga steget före. Och varför ni ska lägga er på honom förstår jag verkligen inte alls.

På promenader, håll sådan fart så han inte kommer åt att slicka och ha sig, han måste inte nosa och kissa överallt, det är ni som bestämmer när det är okej.
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#34 8 december 2013 av Galotti testa leksaker /nt
          Re: När han följer med dig
          Jag kan erkänna att jag är dålig med belöningsgodis men beröm får han alltid när han gör rätt. Kanske skulle bli lättare om man gav honom något gott. Dock har han stora problem med sin mage så då får det nog bli en bit av hans foder som gäller som belöning. Ska absolut börja med detta och se om det hjälper.
.
Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hund aggressiv   [2] 25 nov: Humlan12 4 dec: ygdrsil Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Australian Shepherd | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB