Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 december 2013 av Chiliheart i dragforum (7 svar)
Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djungel!
Börjar titta runt på olika typer av dragutrustning. Jag har en husky, möjligtvis blir det en till om nåt år. Så min utrustning ska lämpa sig för 1-2 hundar. Först var jag inne på en kickbike - på kickbike.se. Men det ser rätt så läskigt ut att försöka balansera på den där. Så jag tänkte att fyrhjuling eller trehjuling, kanske? Men en sådan har jag provat och där står man ju med benen så brett isär att det blir jobbit (jag är inte så lång - 1.60) Hittade sådana där man sitter också på några Amerikanska sidor, men sådana tycks inte finnas i Sverige.
Jag börjar bli snurrig - vad ska man ha?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Chiliheart och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lahji Gazzi
Medlem 2001-06-29
#1 11 december 2013 av Lahji Gazzi Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun...
Kickbike håller fin balans tycker jag. Dom är smidiga och går bra på de flesta vägar. trehjuling, jag tror benställningen är en vanesak. SÅ brett isär är det ju inte? Jag är 1,63 och tycker inte det är nåt märkligt på de trehjulingar jag har provat. Men man får träna upp musklerna i insidan av låren..

Sittgrejor tror jag inte på, för att köra drag är kroppsarbete! Du måste styra rätt mycket med kroppen och den kraften får du inte om du sitter. I alla fall om dina hundar går mer än travlunk på en rak fin väg.

Försök att leta upp någon/något gäng som kör drag och be att få provköra lite utrustning....
Svara på detta inlägg

Chiliheart
Medlem 2012-10-08
#2 11 december 2013 av Chiliheart Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun
Ja, det var smart! Ska höra med polarhundsfolket i området om jag kan provköra deras..

Njae... kanske inte är SÅ brett ändå, men tillräckligt för att det ska kännas obekvämt
Svara på detta inlägg

Lahji Gazzi
Medlem 2001-06-29
#3 11 december 2013 av Lahji Gazzi Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun
När det gäller trehjuling - du står ändå mesta tiden på bromsen om det är drag i dina hundar..bromsen befinner sig i mitten av fotstöden...
Svara på detta inlägg

Ninjo_2
Medlem 2012-10-16
#4 11 december 2013 av Ninjo_2 Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun...
För två hundar anser nog de flesta att kickbike eller mountinbike är det bästa. Kickbike är roligt och spännande och man lär sig att hålla balansen. I kickbike får man tävla med två hundar. Med mountinbike får man bara tävla med en hund, men det kanske känns tryggare för dig att köra en vanlig cykel och du kan ju koppla in båda hundarna framför ändå.

En trehjuling blir stadigare. Har man två styck riktigt dragtokiga och/ el urstarka hundar så kan en trehjuling kännas bra. I 2R-klassen (kickbikeklassen med 2 hundar) får man tävla med en lätt trehjuling. Att stå brett är inga som helst problem. En fyrhjuling tycker jag känns overkill för 2 hundar.

En kickbike och en mountinbike har fördelen av att man lätt kan transportera dem på ett cykelställ som man sätter på dragkroken. En trehjuling kan blir mycket mer komplicerat; antingen måste man lyfta upp den på taket på bilen på ett takräcke eller så får man ha släpkärra. Det kan vara tungt att ensam lyft en trehjuling upp på ett biltak.

Det är en bra idé att ta kontakt med någon som håller på med drag och be om att få prova olika utrustning. Var bor du?
Svara på detta inlägg

Chiliheart
Medlem 2012-10-08
#5 11 december 2013 av Chiliheart Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun
Tack för infon! Då får det bli kickbike ändå tror jag.. så får jag lära mig hålla balansen :P Är det kickbike.se som är bäst då?
Svara på detta inlägg

Ninjo_2
Medlem 2012-10-16
#6 11 december 2013 av Ninjo_2 Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun
Ja, jag tror det. Om du inte kan hitta en begagnad på t. ex Blocket (men de är sällsynta på begagnatmarknaden). Det finns en grupp på FB som heter Hundslädar och tillbehör där draghundsutrustning förmedlas. Glöm inte att du också bör ha ett spröt som hindrar draglinan ifrån att komma in i framhjulet. Kickbike säljer en variant av dessa också. Och så behöver du en draglina/ tolklina med expanderdel för 2 hundar. Obligatorisk utrustning är cykelhjälm och handskar. Jag kan även rekommendera knä- och armbågsskydd. Lycka till! Det är klart att du kan lära dig att åka kickbike!! Tag kontakt med en lokal draghundsklubb, ditt närmaste SPHK-distrikt eller en brukshundklubb i närheten som håller på med drag så får du hjälp att komma igång.
Svara på detta inlägg

decibel
Medlem 2013-09-24
#7 12 december 2013 av decibel Re: Kickbike/trehjuling/fyrhjuling - en djun...
lättare att köra med kickbike än cykel och du skadar dej inte lika lätt om du ramlar :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
KICKBIKE med hund! Erfarenheter?   [4] 7 dec: linnzen_92 7 dec: linnzen_92 Hjälp i denna djungel av hundraser   [8] 3 nov: HannaEvelina 5 nov: HannaEvelina Man rastade hundar med fyrhjuling   [16] 30 nov: Iglon 4 dec: Nukutvi Huskies söker kickbike eller trehjuling billigt!   [0] 28 nov: Lev för dagen! Hjälp mig i denna djungel, snälla!   [3] 9 mar: Subabe 10 mar: Brazlover Tuggben - en djungel   [17] 29 dec: BennyJRT 31 dec: almina Kickbike! Vilken modell?   [3] 25 jul: randomshit 26 jul: B/M polarcollie Vilket telefon/data-abonnemang i denna djungel?   [2] 21 mar: mariman 21 mar: Jaowmjau Kickbike tips?! .   [4] 9 jan: P.Shundar 30 dec: Bp ™ VIlken kickbike föredrar ni?   [5] 8 jan: z_AnniiPannii 8 jan: Pointrar är bäst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Schäfer | Chihuahua | Cane Corso | Sankt Bernhardshund | Labrador Retriever | Border Collie
© 1998-2019 Enfinia AB