Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 december 2013 av -Aslan pwd- i klotterplank (16 svar)
hur skulle ni gjort i min situation?
En vän till mig var tillsammans med en kille i nästan 3 år. De bråkade konstant, hon var nära att polisanmäla honom flera gånger, klagade jämt och tror inte jag hörde dem prata en enda gång utan att det blev bråk. Han blev sur så fort hon umgicks med någon annan än honom. Känner killen i fråga och han är trevlig - som vän. I ett förhållande blir han kontrollerande, våldsam, har svårt att kontrollera sitt humör och är extremt svartsjuk.

I våras bröt min vän äntligen upp från killen i fråga efter att ha pratat om det i över ett år, men alltid gått tillbaka eftersom "han ångrat sig och är en så bra kille egentligen, han ska få en chans till" (vilket blev sådär 100 chanser). Det har varit jobbigt för mig att jämt behöva lyssna på alla hennes problem med killen osv. Därför blev jag glad när hon äntligen tog tag i saken och lämnade killen.

Allt var frid och fröjd, hon har inte pratat om killen i fråga, men pang bom hör hon från honom igen. Han har skaffat en ny tjej, men har fortfarande känslor för min vän. Detta fick henne tyvärr att började tänka. Jag sa som jag tyckte - att det aldrig hade varit bra mellan dem i deras förhållande, att jag tyckte det var jobbigt att jämt behöva lyssna på deras bråk och att hon var så mycket gladare utan honom.

Men det har varit som med en valp i huset. Där och då bits de och är helt förj*vliga, men ju längre tiden går slutar de bitas, tillslut kommer man bara ihåg den tiden som "men det var ju då när hunden var så liten och söt". Samma var det med min kompis.
Hon kommer enbart ihåg de bra stunderna de hade, "men vi bråkade ju inte så ofta, bara några gånger i veckan, han är ju så trevlig egentligen" (?!!!)...

Det ena ledde till det andra, och helt plötsligt hade hon fått killen att vara otrogen med henne och han kommer nu dumpa sin flickvän (säger han). Samtidigt vill min vän inte vara tillsammans med honom utan det heter: "ingen av oss ska ha någon annan utan är singlar, men vi ska ha varandra" (vilket jag tycker låter som ett förhållande).

Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här. Killen är trevlig, men bara som vän. Jag vill verkligen INTE att hon blir tillsammans med honom igen, hon är psykiskt instabil just nu pga vissa orsaker (killen är en av dem) och att gå tillbaka till honom är bara idiotiskt. Det som händer nu har hänt så många gånger förr och jag vet hur det kommer sluta- han är trevlig i början, sedan blir han mer och mer kontrollerande, det blir mer och mer bråk... och så är allt igång igen.

Och framförallt - hon glömmer bort sina vänner. Allt handlar bara om killen och henne. Hon tyckte att jag jämt var upptagen när jag var tillsammans med mitt numera ex, och jag träffade honom en gång i veckan... hon träffade sin kille varje dag. bokstavligen. Och de gånger hon träffade mig ringde killen 10-20 gånger och var förbannad över att hon inte var med honom/han inte fick vara med.

Känns inte som att hon kommer lyssna på mig om jag säger att jag inte vill att hon är tillsammans med killen, hon kommer bara bli arg och säga "Men han och jag är ju inte tillsammans"... Samtidigt känns det fel av mig att bara stå och se på och låta historien upprepa sig igen. Hur ska jag göra?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om -Aslan pwd- och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Limpan Lejonsvans
Medlem 2003-11-21
#1 22 december 2013 av Limpan Lejonsvans Re: hur skulle ni gjort i min situation?
Jag är i en liknande situation, men kanske inte lika extrem.

Det enda du kan göra är att bestämma dig för hur du vill ha det.

Antingen så stannar du och finns där och ser på när kaoset regerar. Det finns ett slut, men det måste få ta sin tid för dem att få nog, ingen annan kan påverka hur lång tid det tar.

Alternativ 2 är att du är uppriktig mot henne och säger att du verkligen inte orkar. Tyvärr betyder detta kanske att er vänskap är slut.

Eftersom jag vet hur det är att leva i kaoset så förstår jag henne, det tar tid och all energi försvinner i kärleken för han finns där när hon mår dåligt... Sen om det är han som är orsaken eller inte spelar mindre roll. Det tar tid innan man mår bättre och kan bryta sig loss, för det är inte förrän hon mår bättre som hon förstår det.


Jösses vad lätt det är att ge råd till andra i samma situation, fast man själv gör samma sak. TACK för det här inlägget, nu har jag ett sms att skicka. Det här var den bästa julklappen någonsin {>
Svara på detta inlägg

GITT@N
Medlem 2002-06-29
#2 22 december 2013 av GITT@N Re: Jag anser...
...helt krasst att människor som saknar självbevarelsedrift finns inte mycket att göra nåt åt så jag hade för min egen sinnesfrids skull ägnat mig åt andra vänner och låtit henne själv komma till klarhet!

Låt inte hennes dumhet förmörka din tillvaro

/GITT@N
Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 22 december 2013 av Hortensia Håller med. /nt
.
Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#4 22 december 2013 av Jennie&Märta Re: hur skulle ni gjort i min situation?
jag hade gjort såhär:

skitit i henne och ägnat mig åt mina andra vänner då hon uppenbarligen ha så mycket med sin kille eller kk, eller vad de nu är, att göra.

låt de ta sin tid, då de är slut mellan dom igen så kommer hon att komma tillbaka och då kan ni ju umgås.

inte lönt att prata med en sådan människa som inte ser de själv.. de tar bara din tid och energi som du kan göra annat med, och då hon inte uppskattar din ärlighet, så ja.. då får de vara som de är.
Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#5 23 december 2013 av -tjejligan- Re: hur skulle ni gjort i min situation?
Vet precis vilken situation du är i, det är inte roligt eller enkelt. Jag hade en vän som jag tyckte så himla mycket om men väljer dåliga killar. Jag sa en dag när jag inte orkade se på å lyssna mer att jag inte ville ha med han att göra mera, att jag kunde umgås med henne själv men de gick inte, hon valde att kasta bort 5 års vänskap för en kille som ej är snäll med henne som hon känt i drygt ett år! Det gjorde ont men jag orkade inte längre och de är så att dom som lever i dåliga förhållanden själva måste komma till insikt i hur dom har det, de spelar ingen roll hur mycket man pratar med dom... jag skulle i din situationsäga till din vän att jag inte orkar höra om deras bråk å tjafs mer och att jag kommer finnas där när du beslutat att lämna honom och kommer till insikt och börjar jobba med din självkänsla. Då kommer jag finnas där.

Lycka till och hoppas du når henne, du verkar vara en fin vän :)
Svara på detta inlägg

Ellinor
Medlem 2010-09-28
#6 23 december 2013 av Ellinor Re: man kan inte hjälpa någon som inte vill
men så länge det inte går ut över henne på något fysiskt sätt så som misshandel eller liknande är det bara att hålla koll och trots att hon är dum just nu vara en vän för en vän kan kommas att behöva.
Det kan handla om ens egen självbild när det handlar om unga människor, att man söker sig till destruktivitet. Som ett sätt att skada sig själv men det är någon annan som gör det istället för sig själv men folk är gärna snabba med att säga att "folk som är så dumma att de går tillbaka får skylla sig själva".

Håll koll och vänta tills hon är redo för en vän för en dag kommer hon bli det och behöva en vän. Och då kommer hon vara glad att du finns där för henne.
Svara på detta inlägg

Team Wild Things
Medlem 2012-12-06
#7 23 december 2013 av Team Wild Things Re: hur skulle ni gjort i min situation?
Tyvärr är det inte mycket mer du kan göra än att berätta för henne hur du känner och sedan ta ställning till om du orkar vara kvar och acceptera hennes val, eller om du kanske behöver ta en paus från henne och fokusera på kompisar som får dig att må bra. Din kompis måste få göra sina val, du kan ju säga vad du anser, men det är hon som måste komma till insikt.

Jag har också en kompis som enligt mig fattar beslut som gör det svårt för henne här i livet, och jag brottades länge med det. Jag hade svårt att acceptera hennes val. Men sedan insåg jag att det bara fick mig att må dåligt, så nu försöker jag vara ett stöd och en vän, men låter henne göra sina val.

Förhoppningsvis kommer din vän förr eller senare till insikt och kan göra val som får henne att må bra.
Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#8 23 december 2013 av Gurkans Du får försöka
fokusera på ditt eget liv och strunta i din vän. Du har sagt vad du tycker och mer kan du inte göra. Låt din vän göra sina egna misstag nu, för uppenbarligen är din vän en sådan som måste göra sina egna misstag för att lära sig något.
Svara på detta inlägg

OZZYPOZZ
Medlem 2008-11-24
#9 23 december 2013 av OZZYPOZZ Re: hur skulle ni gjort i min situation?

Den goda vännen lyssnar uppenbart inte på dig som vill väl--utan föredrar den destruktiva relationen hon lyckats få till!
Kanske vaknar din vän-- fast det räcker troligen inte med vänliga råd!
Kan behöva terapi för att förstå att hon är värd bättre!
Hur som helst så är det hennes liv--kan ni umgås utan beröra relationen--så gör det i så fall!
Annars avstå umgänget helt o lev ditt eget liv!!

Mitt råd!
Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#10 29 december 2013 av -Aslan pwd- jahapp... liten uppdatering då xD
hon har börjat träffa honom väldigt ofta, och knappt sagt ett ord till mig på snart två veckor.

En gång har hon frågat om vi skulle träffas och hitta på något och jag sa ja, men hon hörde inte av sig när tiden väl var inne. När jag undrade var hon var visade det sig att hon var med killen istället. Efter det har jag inte pratat mer med henne.

Det har varit väldigt skönt att inte ha med henne att göra för en gångs skull, så nu tänker jag fortsätta med det. Jag får mer tid för andra vänner och mig själv och känner mig mycket gladare när jag slipper lyssna på henne och hennes problem.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Hur skulle du göra? Valpköpare   [19] 16 jan: beabus 20 jan: Ayrin vad skulle ni säga att quick fix är?   [2] 15 nov: Malin_87 16 nov: Malin_87 Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Hejsan på er, jag skulle behöva lite TIPS & HJÄLP   [6] 12 mar: oscar_min_bichon 14 mar: hundöga återkomst Saker vi aldrig skulle göra...   [2] 28 jan: Puddingpastejn 29 jan: Lona Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB