Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 december 2013 av Merca i valpforum (23 svar)
Barn som är rädda för min hund...
Jag har en blandras på 50% flat, 25% golden och 25% Berner sennen. Hon är snart 5,5 månader. En otroligt människoföda hund, vilket faller sig naturligt med dom raserna i sig.
Anledningen till att jag skaffade henne var för att jag har velat ha en hund i många år och för att jag är arbetslös och vill ha sällskap på dagarna.
Nu i juletider samlas man rätt naturligt med sina närmaste släktingar. Två av mina syskon har 3 respektive 2 barn. Dom förstnämnda 3 st, är uppväxta med hundar, vilket resulterar i att dom inte är hundrädda, utom den minsta på 4 år som blev lite rädd när min hund hoppade lite mot henne, men hon lugnade sig snabbt och sa själv till min hund att sluta hoppa mot henne efter en liten stund.
Det ska tilläggas att jag har inte fått pli på min hund att sluta hoppa upp mot folk, det är jättesvårt när hon blir så otroligt glad när folk vill fram och hälsa. Sen är hon ju inte särskilt gammal och är jättenyfiken på allting.
De 2 andra syskonbarnen är livrädda för de flesta djur, speciellt hundar. Detta beror på att dom aldrig har haft några egna djur under sin uppväxt, sen skulle jag ju vilja påstå att föräldrarna inte uppfostrar särskilt bra vad gäller mycket saker... Dom mesar med barnen, låter dom bestämma och rättar sig lätt efter barnen istället för tvärtom.
Detta med att jag har en hund nu har lett till att jag inte kan umgås med mina syskon på ett normalt sätt längre. Jag får höra att jag ska hålla fast hunden för att hon inte ska hoppa, att hon ska få sitta i bilen istället m.m. Jag vägrar acceptera detta och håller mig hemma istället med hunden.
Det största problemet är att håller jag fast hunden blir hon jättestressad vilket resulterar i att hon jagar upp sig ännu mer och jag tycker jättesynd om henne. Samtidigt vill jag ju kunna passa på att träna henne att vara bland människor på ett lugnt sätt, men får jag inte chansen är det ju inte särskilt lätt :(
Gör jag nåt fel? Ska jag acceptera att min egna släkt inte kan eller verkar vilja umgås med mig och min hund?
Jag vägrar lämna henne ensam när hon är så liten...

Förlåt för mitt långa inlägg, va tvungen att skriva av mig lite, detta tär så mycket på mig. Min hund är mitt liv och jag älskar henne över allt annat.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Merca och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Merca
Medlem 2013-09-18
#1 27 december 2013 av Merca Re: Barn som är rädda för min hund
Människoföda ska vara människoglad.. Blev lite fel där :/
Svara på detta inlägg

Sara Schnauzermatte
Medlem 2002-08-30
#2 27 december 2013 av Sara Schnauzermatte SJÄLVKLART måste du anpassa dig.
Du måste visa hänsyn till de rädda barnen, så är det bara. Kan du inte göra det får du stanna hemma tills du kan vara säker på att hunden inte skrämmer barn.

Och hur barnen är "uppfostrade" eller hur hundvana de är har ingenting med situationen att göra.
Svara på detta inlägg

Tinto
Medlem 2013-01-01
#3 27 december 2013 av Tinto Re: Barn som är rädda för min hund
Köp en barngrind, en sån där som man spänner fast i dörröppningen så kanske hunden kan följa med men ligga/sitta/stå och kika in på er från ett annat, närliggande rum. Då får ju hunden vara "med" under kontrollerade former, ingen behöver vara rädd för att bli hoppad på & hunden vänjer sig vid att vara runt människor utan att vara "uppe i dem"/i centrum hela tiden.
Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#4 27 december 2013 av Madde88 Re: Barn som är rädda för min hund
Du får ju respektera att barnen är rädd för din hund.

Ha din hund i koppel när ni träffas så hunden inte får en chans att skrämma barnen. Så länge hunden försöker hoppar eller stressar upp sig får hon inte hälsa. Låter du henne hälsa då får hon ju belöning för de beteendet. Ha henne istället i koppel så du har lättare för att styra henne när hon är lugn då kan hon hälsa inte annars. Till slut lär hon sig att hon inte får något roligt om hon är uppskruvad. Dessutom får barnen en trygghet i att du håller koll på din hund så att den inte kan göra dem illa vilket de säkerligen är rädda för.

Lättare att komma över en rädsla när man är med någon som han kontroll över situationen
Svara på detta inlägg

LitetFluff
Medlem 2013-10-21
#5 27 december 2013 av LitetFluff Re: Barn som är rädda för min hund
Träning!

Din hund är så pass gammal att den ska kunna lära sig att inte hoppa mot folk och att inte alltid vara i centrum.

Börja med att hunden aldrig får gå fram till dörren när någon kommer, hunden får hälsa när personen tycker det är okej att hälsa

Be dina kompisar och grannar om hjälp med att öva på att möta folk under kontrollerade former.

Din hund är och kommer bli större och det är nu du måste träna bort beteendet.

Tänk igenom hur du vill att din hund ska mäta folk och träna där efter.

Min hund börjae hoppa mot folk och blev helt till sig när vi fick besök men jag satte upp regler som skulle följas,
när det plingar på dörren får han inte vara närmare än någon meter, så man kan släppa in folk obehindrat
Han får inte hälsa på gästerna, tills jag säger okej eller inte alls, Ger jag inget kommando så blir det att han ignorerar gästerna en stund.
Hoppar han mot mig eller någon annan så flyttar jag honom bort från personen och säger åt honom att sitta.
Om fokusering kan funkar bra men det är väldigt mycket tid och övning som krävs för att det ska bli bra.

Sen är det upp till dig hur du vill att din hund ska vara bland folk, speciellt barn. Det går alltid att be barnen göra si eller så när hunden gör något men det är alltid du som hundägare som har hela ansvaret och är någon rädd för hundar så är de rädda och då får man respektera det och har man då en hund som man håller på att uppfostra så får man kanske koppla hunden ibland tills man tränat in momenten tillräckligt för att hunden ska respektera varje personen egna yta.

En barngrind eller kompostgaller är bra att avskärma ytan utan att "låsa ute" hunden men ändå slippa oroa si över att hunden ska vara för nära.

Hoppas du lyckas med uppfostringen och som sagt allt tar sin tid och tålamod.
Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#6 27 december 2013 av Gurkans Re: Barn som är rädda för min hund
Föräldrar som låter sina vilda barn störa andra människor är lika irriterande som hundägare som låter sina vilda hundar störa andra. Faktiskt så är det så.

Om du nu väljer att ta med din valp hem till andra så är det ju inte mycket begärt att du håller ordning på din valp. Du säger att föräldrarna inte fostrar sina barn utan anpassar sig efter dem hela tiden... ja, är det inte exakt det du gör med din valp? Om din valp blir stressad över att inte få hälsa på alla, så får du antingen fokusera träningen på att valpen måste kunna umgås med andra utan att hälsa eller så får du ju stanna hemma med valpen. Det är ju inte rimligt att en vild valp ska tillåtas hoppa på små barn, som dessutom är hundrädda. Det kan sluta väldigt illa för både rädda barn som blir omkullvälta av glad valp och valpen som kan bli skrämd av panikslagna barn.

Om du ska ha valpen med dig hem till folk så fokusera träningen på att valpen ska kunna vara lugn och sansad när den är med andra människor. Se då även till att de andra faktiskt inte ägnar valpen någon uppmärksamhet. Ha valpen i koppel bredvid dig, så att du hela tiden har den hos dig och ser vad den gör.
Svara på detta inlägg

Manhattan
Medlem 2012-04-15
#7 27 december 2013 av Manhattan Re: Barn som är rädda för min hund
Jag håller med övriga att du bör ha hunden i koppel när du besöker dem. Det är bra för de hundrädda barnen, samt att din hund vet var du finns och vad som är ok att göra/ inte göra. Du har kontroll.

Att hunden blir stressad med en massa folk är inte konstigt, men det gå över om hon inte får chansen att hälsa på allt och alla. När hon väl slappnar av, kommer även de hundrädda barnen att våga sig fram för att hälsa (om de är skapta som barn brukar vara, nyfikna).

Vi har ofta vår hund i kopplad när vi går bort till fok utan hundar. Mest för att han mellan varven (särskilt om han blir stressad) går och revirkissar, vilket inte äör vidare fräscht. Men då vet vi var han finns och vad han gör. Det tar ett par minuter men sen tar han och lägger sig där vi sitter.

Lycka till och känn dig inte elak mot hunden om du har den kopplad. Jag tror du gör den en tjänst om den slipper fundra på hur den ska bemöta allt och alla!
Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#8 27 december 2013 av Lona Re: Barn som är rädda för min hund
          Re: Barn som är rädda för min hund
          Du får ju respektera att barnen är rädd för din hund.

Ha din hund i koppel när ni träffas så hunden inte får en chans att skrämma barnen. Så länge hunden försöker hoppar eller stressar upp sig får hon inte hälsa. Låter du henne hälsa då får hon ju belöning för de beteendet. Ha henne istället i koppel så du har lättare för att styra henne när hon är lugn då kan hon hälsa inte annars. Till slut lär hon sig att hon inte får något roligt om hon är uppskruvad. Dessutom får barnen en trygghet i att du håller koll på din hund så att den inte kan göra dem illa vilket de säkerligen är rädda för.

Lättare att komma över en rädsla när man är med någon som han kontroll över situationen
Precis .
Mina syskonbarn är rädda för mina hundar och även om jag tycker att det är fånigt av deras föräldrar att inte ta tag i det så får jag ju anpassa mig. (Jag tycker att det är socialt handikappande att vara hundrädd men visst, det är deras val.)
Trots att mina hundar är vuxnaoch för övrigt relativt väluppfostrade så hoppar de, i vanliga fall anser jag att då får väl folk låta bli att hälsa på dem så hoppar de inte men med barnen är det en annan sak. Jag är deras enda släkting/vän som har hund så jag tycker att det ligger lite på mig att barnen skall få en bra upplevelse av hundarna.
Om jag inte kan ha järnkoll på dem så har jag dem kopplade/bakom en grind, barnen vet att de inte kan gå fram hur som helst utan att bli "pussade".
Vill de hälsa så sätter jag mig med en av hundarna på golvet och håller så att de kan klappa lite lugnt.
Har också lärt Skroffan lite trick som äldsta tösen kan göra med henne och Nikka får visa apportering och jaktlydnad.
När jag åker hem till dem får hundarna stanna i bilen eller vara i trädgården om det är varmt eftersom min syster och svåger absolut inte vill ha in hundar i sitt hus och det får jag respektera. Dock så träffas vi oftast hemma hos mamma och då funkar det, med ömsesidig hänsyn och respekt.
Svara på detta inlägg

hundliv
Medlem 2009-08-03
#9 27 december 2013 av hundliv Nämen...Självklart får du hålla fast hunden
Om det är det som krävs för att den inte ska hoppa.
Eller missförstår jag dig? Nu blir jag nyfiken, då det för mig är 100% självklart att jag håller ordning på mina hundar så att de inte stör andra.

Berätta gärna mer om hur du tänker i frågan!
Svara på detta inlägg

Merca
Medlem 2013-09-18
#10 27 december 2013 av Merca Re: NämenSjälvklart får du hålla fast hunden
Självklart är det mitt ansvar att fostra hunden och se till att den inte gör några utfall mot andra.

Men en valp är alltid en valp, nyfiken på allt, glad och livfull. Att hålla fast är inte det lättaste, känns som det orsakar mer negativ effekt i stress och oro. Får hon bara hälsa lugnar hon ner sig snabbt, hon kommer till mig när jag ropar och vet att det är jag som bestämmer.
Att träna på att hon ska hoppa mindre är inte det lättaste då det inte finns särskilt många människor i min omgivning jag kan träna med. Men jag ska absolut jobba på det.

Det som känns jobbigt är att bli borttagen från släkten, att inte kunna umgås... Men det bättrar sig flrhoppningsvis med tiden...

Jag är inte dum i huvudet som inte förstår att det är mitt ansvar och att jag måste hålla i hunden, men det är svårt att förklara hur allt ligger till. Barnen är rädda även när hon är lugn, ska jag behöva ha henne ständigt kopplad i mitt eget hem när barnen är här? Tur i oturen är att dom inte besöker oss särskilt ofta...
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Dogdefence kan rädda hund!   [4] 27 jun: hundöga återkomst 28 jun: hundöga återkomst Undersökning- hundar som är rädda för människor   [20] 13 aug: Hundtränar´n 15 aug: kacher Hjältepilot nödlandade – för att rädda hund   [1] 18 sep: Hortensia 18 sep: Hortensia Fick rädda livet på två hundar   [15] 4 jun: Torpedtass 2 jul: Hortensia Hundägare ville rädda livet på valp - döms till bö   [0] 15 maj: Dixietown ska man rädda liv till varje pris?   [42] 21 feb: Obelix 24 feb: Snäll matte Tror ni att det går att rädda sönderavlade raser?   [52] 3 feb: Satmara 3 feb: Aklaim Här räddas hunden - från nio meters djup   [6] 5 dec: Majken! 6 dec: -tjejligan- Är ni rädda för vildsvin?   [35] 14 nov: Amy och Varghunden 15 nov: Hortensia Vad är era hundar rädda för?   [55] 5 nov: Isländskfårhund 7 nov: Kali
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Grand Danois | Labrador Retriever | Schäfer
© 1998-2021 Enfinia AB