Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 december 2013 av Merca i valpforum (23 svar)
Barn som är rädda för min hund...
Jag har en blandras på 50% flat, 25% golden och 25% Berner sennen. Hon är snart 5,5 månader. En otroligt människoföda hund, vilket faller sig naturligt med dom raserna i sig.
Anledningen till att jag skaffade henne var för att jag har velat ha en hund i många år och för att jag är arbetslös och vill ha sällskap på dagarna.
Nu i juletider samlas man rätt naturligt med sina närmaste släktingar. Två av mina syskon har 3 respektive 2 barn. Dom förstnämnda 3 st, är uppväxta med hundar, vilket resulterar i att dom inte är hundrädda, utom den minsta på 4 år som blev lite rädd när min hund hoppade lite mot henne, men hon lugnade sig snabbt och sa själv till min hund att sluta hoppa mot henne efter en liten stund.
Det ska tilläggas att jag har inte fått pli på min hund att sluta hoppa upp mot folk, det är jättesvårt när hon blir så otroligt glad när folk vill fram och hälsa. Sen är hon ju inte särskilt gammal och är jättenyfiken på allting.
De 2 andra syskonbarnen är livrädda för de flesta djur, speciellt hundar. Detta beror på att dom aldrig har haft några egna djur under sin uppväxt, sen skulle jag ju vilja påstå att föräldrarna inte uppfostrar särskilt bra vad gäller mycket saker... Dom mesar med barnen, låter dom bestämma och rättar sig lätt efter barnen istället för tvärtom.
Detta med att jag har en hund nu har lett till att jag inte kan umgås med mina syskon på ett normalt sätt längre. Jag får höra att jag ska hålla fast hunden för att hon inte ska hoppa, att hon ska få sitta i bilen istället m.m. Jag vägrar acceptera detta och håller mig hemma istället med hunden.
Det största problemet är att håller jag fast hunden blir hon jättestressad vilket resulterar i att hon jagar upp sig ännu mer och jag tycker jättesynd om henne. Samtidigt vill jag ju kunna passa på att träna henne att vara bland människor på ett lugnt sätt, men får jag inte chansen är det ju inte särskilt lätt :(
Gör jag nåt fel? Ska jag acceptera att min egna släkt inte kan eller verkar vilja umgås med mig och min hund?
Jag vägrar lämna henne ensam när hon är så liten...

Förlåt för mitt långa inlägg, va tvungen att skriva av mig lite, detta tär så mycket på mig. Min hund är mitt liv och jag älskar henne över allt annat.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Merca och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Merca
Medlem 2013-09-18
#21 28 december 2013 av Merca Re: NämenSjälvklart får du hålla fast hunden
Bra tips! Tack! :)
Svara på detta inlägg

abbe83
Medlem 2011-05-22
#22 28 december 2013 av abbe83 Re: Barn som är rädda för min hund
Jag har också barn i min släkt som är hundrädda men värst är det med mammas sambo som är livrädd för hundar. När de kommer på besök hos oss så har vi vår schäfervalp på 7 månader i sovrummet, kila fast kompostgaller i dörröppningen och ge honom tugg, leksak.
Var krångligt på julafton då firandet var hos min mamma och hennes sambo. Vi respektera att vår vovve inte är välkommen hos dom, vill inte ta med vovven till några som tycker det är bra sätt att tillrättavisa en vovve genom att smälla till den på nosen.
Så vi stannade bara några timmar hos dom på julafton, vovven var i min systers hus som ligger i samma by. Några timmar har han inga problem att vara själv men föredra att vara hemma med vovven.
Nu i januari fyller min syster år, vovven är välkommen hos henne men problemet är att hundrädda kommer vara bjudna på firandet. Det är samma problem när min brorsdotter fyller 2 år i februari. För då kommer också hundrädda vara bjudna. Men min brorsdotter är inte hundrädd, hon tycker om hundar. Hon var så söt på julafton då hon tittade på mig och sa vovve.
Svara på detta inlägg

Merca
Medlem 2013-09-18
#23 28 december 2013 av Merca Re: Barn som är rädda för min hund
Usch, låter jobbigt...
Min pappa är sån som ska tillrättavisa genom att slå på nosen. Gillar det inte alls!
Tycker det är tråkigt att en oskyldig hund ska hamna i kläm...
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Dogdefence kan rädda hund!   [4] 27 jun: hundöga återkomst 28 jun: hundöga återkomst Undersökning- hundar som är rädda för människor   [20] 13 aug: Hundtränar´n 15 aug: kacher Hjältepilot nödlandade – för att rädda hund   [1] 18 sep: Hortensia 18 sep: Hortensia Fick rädda livet på två hundar   [15] 4 jun: Torpedtass 2 jul: Hortensia Hundägare ville rädda livet på valp - döms till bö   [0] 15 maj: Dixietown ska man rädda liv till varje pris?   [42] 21 feb: Obelix 24 feb: Snäll matte Tror ni att det går att rädda sönderavlade raser?   [52] 3 feb: Satmara 3 feb: Aklaim Här räddas hunden - från nio meters djup   [6] 5 dec: Majken! 6 dec: -tjejligan- Är ni rädda för vildsvin?   [35] 14 nov: Amy och Varghunden 15 nov: Hortensia Vad är era hundar rädda för?   [55] 5 nov: Isländskfårhund 7 nov: Kali
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB