Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 januari 2014 av yllen i skaffa hund (6 svar)
Flygplan, brutna ben och svampar.
Hejsan!
2014 ska bli året då jag skaffar min första lill-hund efter bara större jakthundar.
Har funderat från och till mellan några raser, men vissahar känts för små, för vaktiga eller för omständiga att få tag på.

Nu är jag nästan säker på att jag bestämt mig för en liten Italiensk vinthund. Har läst mycket om dem och även träffat några på utställningar, ska försöka träffa några/någon i hemmiljö/besöka kennel också och se hur det klickar. Jag tror att en sån skulle passa bra till mig då jag söker en väldigt aktiv, supermysig, Glad och passligt tyst lill-hund.
Jag har några frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig med?
     • Läste på några ställen att det krävs hundvana(vilket jag har mycket av) men också vinthundsvana, vilket jag inte har. Nu är jag såklart lite orolig för om jag kommer förstöra hundisen, så vad ska man tänka när man tränar och lever med en vinthund? (Förutom springa lös behovet och sånt)
     • Flygplansfunderingar. Kan man ta med sig en italienare i kabinen eller är de för höga? Vikten är ju under 5kg så det borde inte vara något problem(max är väl 7kg för kabinen), men är 32-38cm för högt? Hittar inga max-mankhöjder på flygbolagens hemsidor bara vikt, men jag har läst att de ska rymmas under framförvarande sätet vid start och landning. Har någon flugit med italienare eller hund i motsvarande storlek? Anledningen till det här är att jag kanske ska studera i annat land om ungefär två år som det ser ut nu, och det skulle krossa mitt hjärta om den var tvungen att vara i lastutrymmet..har lite hopp då jag sett en Beagle åka i kabinen!
     • Är det en bra hund att ha med sig i princip överallt? Vill gärna ha den med på kontoret (50 meter bort finns en stor rastgård dit jag går dagligen med nuvarande hundarna) och allmänt hänga med där det händer. Givetvis förstår jag att miljöträning att göra, men frågan är mer om de tenderar att ha "jag vill med!!"- mentalitet?
     • Dethär med brutna ben.. Jag är medveten om att det sker såna olyckor med dem ibland, men nu funderar jag mest vad konsekvenserna efter ett benbrott kan vara och hur ska man agera om olyckan är framme? Kan man t.ex lyfta upp hunden om den butit benet och ta den till veterinär i bil eller hur ska man göra?
     • Jag ÄLSKAR svamp, så jäkla gott och roligt att plocka. Det skulle vara härligt om det fanns ett lättare sätt att hitta dem bara, det är här svampsökhunden skulle vara super praktiskt! Brukar Italienare vara helt okej på sök? Har bara läst att de ska vara bra på Agility och sånt men inget om sök..

Ni som har en Ialienare eller erfarenheter av dem får gärna berätta om dem också sådär allmänt!

Hoppas nån orkar läsa denhär långa frågorna och kanske tillochmed svara på Dem! Gott nytt år på er!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om yllen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

yllen
Medlem 2013-10-29
#1 1 januari 2014 av yllen Fel smiley!
Mot slutet menade jag och inte , hehe!
Svara på detta inlägg

snuzer
Medlem 2009-06-02
#2 1 januari 2014 av snuzer Är de ens möjliga att få rumsrena?
Svara på detta inlägg

yllen
Medlem 2013-10-29
#3 1 januari 2014 av yllen Re: Är de ens möjliga att få rumsrena?
Jag har läst att det är svårt men nog möjligt! (;
Svara på detta inlägg

CIXX
Medlem 2011-06-18
#4 1 januari 2014 av CIXX Grattis till det bästa beslutet!
Hej! Jag läste inte hela ditt inlägg för det var jobbigt långt att läsa. Men blev lite sur när någon ifrågasatte om italienska vinthundar ens går att få rumsrena och JA DET KAN DOM ABSOLUT BLI!

Jag skaffade min första vinthund i september och hon är underbar! Hon är en Italiensk vinthund. Alla hundar kan bli rumsrena bara man lär dom rätt. Min valp sprang jag ut med varje gång hon lekt, ätit, sovit eller var 15 minut. Jag sprang ut med henne extremt ofta då jag också hört rykten om att rasen är svår att få rumsren. Andra veckan hon bott hos mig gick hon till dörren och visade att hon behövde gå ut. Så lär man dom att man kissar och bajsar ute så förstår dom det.

Benbrott är ju vanligt första året då dom sprattlar som små fiskar ur ens famn om det händer nått och hoppar som galningar från sängen. Så en valp måste man ha koll på hela tiden! Många lägger mattor och kuddar vid soffor och sängar men för mig funkade det att säga nej till att hoppa upp och ner i sängen själv. Om jag lyfter upp dig så ska jag lyfta ner dig också. Och det fattade hon snabbt med..

Besvarar gärna frågor via mejl om du undrar nått! Kan säga att jag ångtar inte en sekund att jag skaffade min lilla tjej <3
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#5 1 januari 2014 av Galotti alla hundraser kan bli rumsrena
          Re: Är de ens möjliga att få rumsrena?
          Jag har läst att det är svårt men nog möjligt! (;
Det tar bara olika tid för olika individer...
Svara på detta inlägg

vinthundsfeber
Medlem 2008-05-15
#6 1 januari 2014 av vinthundsfeber Re: Är de ens möjliga att få rumsrena?
hahahhahaha det var då det dummaste jag hört på länge!!!!!!!!!!!!! snacka om fördomar...

til TS, de är alldeles alldeles underbara o vilda som iof väldigt många valpar är!! de kan *bli* väldigt ynkliga och se ut som de ska svimma närsomhelst om de inte får typ korven du äter på eller så {>
vinthundar generellt sett brukar inte använda nosen i första hand, som att lära sig söka svamp. de Ä rju vinthundar en jakthund, som Ska använda synen först!
men det går, med viss envishet. många vinthundar är även ganska mjuka individer som vill va nära, men kanske behöver viss extra tankeverksamhet av matte när det gäller att träna o lära sig vissa saker...

jag har ingen IG för tillfället, men en engelsk greyhound(normal storlek ) och en whippet. greyen är ganska trög och tog jättttttelång tid på sig att lära sig hitta godibitar på marken precis framför fötterna, men ack en sååå otroligt charmig individ e han!!! {>{>{>
min första whippet var en ranghög tik, som typ ALLA hundar gillade, elr så gav hon bara ut såna vänliga signaler. hon fäljde mig som en skugg, behövde aldrig träna som så. hon älksade att spåra, trnade mkt viltspår med henne och hon kunde leta kantareller och karl johan!! otroligt lättlärd när jag kom på hur hon ville ha det =)
min nuvarande whippa, växte upp i 2 år med den första, och fick från första dagen göra ungefär samma saker som ettan! leta godis elr mat ute i snön o på marken, i skogen osv. inkallning kom på ett bananskal då hon följde ettan. supersupersmart hund, öppnar skåp och kunde väldigt tidigt hoppa upp på diskänken o stjäla alla möjligga grejer och öppna dörren ttill badrumm osv osv, den värsta krokodilvalpen jag nånsin haft! hittade på massa massa hyss, jämt. fick oxå lära sig spåra tidigt och är nu, utbildad eftersökshund, bevakning-att markera främmande personer, personsök, fria sök-hitta prylar, markerar hund o katt vid sök, dessutom numera även lydnadschampion{> MEN svårmotiverad, gr inte att nöta in nya grejer eller träna varje dag i 2 veckor inför en tävling elr så...

man mste inte alls ha vinthundsvana speciellt för att ha en vinthund, däremot är det nog bra att göra viss efterforskning som du ju gör, innan, o ha ett visst intresse av att skaffa sig kunskap om raserna och hur de kan bete sig o bakgrund osv. IG är kankse lite mindre jakt i än de större vintisarna, genrellt...
OC de är definitivt inte omöjiga att få rumsrena eller att utbilda!!
men jag skulle inte rekommendera de till nån på brukshundsklubben som vill ha en trevlig hund som kan lite av varje...
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Giftiga svampar hur gör ni?   [1] 9 aug: Recard 11 aug: Iglon Lära att söka efter svampar   [2] 28 mar: TheDarkBrokenAngel 29 mar: Linnea83 Vilka svampar är giftiga för hund?   [6] 31 okt: Starlette 1 nov: Nannen Hund på flygplan (ej liten)   [5] 16 mar: AdelaOchVirus 16 mar: peppoli Svampar under marken?   [11] 28 maj: alaskanhusky 28 maj: alaskanhusky Hunden på flygplan ?   [4] 20 okt: Samwise & Kissen 21 okt: 106 Hund i flygplan *video*   [1] 6 okt: Nozer 6 okt: .:Beckie och Alpha:. Är ni duktiga på svampar...?   [33] 13 sep: Jämthund 14 sep: snuzer Störtar alltfler flygplan nuförtiden..   [7] 26 aug: Velcro_Dogs 27 aug: Liza&JRT-gänget Lugnande för resa i flygplan?   [9] 18 maj: SophieS 18 maj: Rasmusmatte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Amerikansk Cocker Spaniel | Chihuahua | Bichon Havanais | Schäfer | Tax | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB