Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 januari 2014 av vem i skaffa hund (24 svar)
Erfarenheter av dessa raser önskas
Jag och familjen är på gång med att söka hund, och vi har nu lyckats ringa in några raser som vi är intresserade av. Dessa raser är följande:

Schäfer
Amstaff
Pitbull (inga "kamphundskommentarer" tack!)
Rottweiler
Bullmastiff
Amerikansk bulldogg

För att kunna bestämma oss för en ras så behöver vi nu få lite mer kött på benen om hur de är m.m., av ni som vet. Vi har båda lång erfarenhet av hundar så vi är inte nybörjare, och detta blir inte vår första hund.
Schäfer har jag haft tidigare, och jag är uppvuxen med rasen, så det är ingen ny ras för mig. Däremot har aldrig min man haft någon schäfer tidigare, men han lär väl sig han också som alla andra Själv är jag inte så där jätte intresserad av att ha en schäfer igen, skulle gärna ta någon ny ras så att säga. Men min man tycker om schäfer, trots att han inte har haft något att göra med dem som "egen hund" och skulle kunna tänka sig att ha en sådan.
Dom 5 andra raserna har vi inte haft tidigare, och det skulle vara guld värt att få mer info om dem. Lynne, egenskaper, träning osv. från människor som har PERSONLIG ERFARENHET av dem, inte från människor som "tror sig veta".
Vi har barn i familjen, och en liten hund sen tidigare, så den måste kunna anpassa sig också som familjehund. Tillgång till motion finns det gott om, då vi är en aktiv familj som vistas ute största delen av dagen, och hundarna kan springa lösa på gården bäst dom vill. Vi har hästar och jag ser gärna att hunden skulle orka hänga med ut på ridturer i skog och mark. Jag är intresserad av bland annat lydnadsträning, och grundträning är för mig jätteviktigt att hunden i fråga lär sig.

Tror ni att någon av dessa raser skulle passa oss? Vilken av dem tycker ni som har erfarenhet av dem? Eller ska vi fortsätta att söka någon annan ras?

Sen en annan fråga. Vi har blivit erbjudna en blandras hund också, schäfer/rottweiler, vad tror ni om den? Schäfer känner jag ju till, men hur är det med rottweiler som också finns i den, något som kan "slå fel" i den blandningen? Vi har inte på det viset något emot blandraser, det är mer vilka raser som finns i dem som är viktiga för oss.

Många frågor det här nu på en gång men jag vill inte göra något förhastat hundköp utan vill veta så mycket som möjligt först.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om vem och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

hoppsan
Medlem 2003-04-18
#1 9 januari 2014 av hoppsan Pitbull kan du stryka direkt...
...inte minst pga svårigheten att få tag på en hund av rasen. Dessutom är det i mångt och mycket fortfarande en kamphund med allt vad det innebär. Den kan säkerligen anpassa sig till familjelivet i stort men när andra hundar och djur kommer på tal så är den långtifrån idealisk. Gällande egenskaper och träning så är det svårt att säga något generellt då det finns stora individuella skillnader i rasen. Det finns allt mellan svårmotiverade hundar utan intresse av arbete till lättmotiverade med ett stort behov av att få arbeta.

Jag tycker egentligen inte att någon av raserna känns idealiska för det ni eftersöker hos en hund.
Svara på detta inlägg

vem
Medlem 2014-01-07
#2 9 januari 2014 av vem Re: Pitbull kan du stryka direkt
Vad för sorts ras tycker du att vi ska ha då?
Svara på detta inlägg

maabse
Medlem 2013-06-27
#3 9 januari 2014 av maabse Nyfiken fråga
Vad är det som gör att ni är intresserade av just dessa raser?
Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#4 9 januari 2014 av Torparinnan Re: Erfarenheter av dessa raser önskas
Bullmastifferna kan motiveras till att tycka det är roligt att jobba men helt på deras villkor och det går inte fort ;) Dom andra raserna du är intresserad behöver ju jobba för att må bra men en bulle är oftast väldigt nöjd med sällskap,sävliga promenader och en gård att strosa på och vakta.
Dom är stora och tunga och att springa i snabbt tempo efter en häst är inte idealiskt.

Annars är dom sociala och trevliga hundar men var väldigt noga med linjer och uppfödare då hälsan inte är alltför bra.
Svara på detta inlägg

Michaela&Tetris
Medlem 2013-06-10
#5 9 januari 2014 av Michaela&Tetris Re: Erfarenheter av dessa raser önskas
Jag tycker att det låter som att någon Retriever ras skulle passa er perfekt! De är väldigt familjära, aktiva och hänger gärna med på allt ni kan tänkas göra. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av de raserna ni funderar på men jag tipsar om t.ex Flatcoated retriever eller Golden retriever :)
Svara på detta inlägg

Ofcorso
Medlem 2010-10-06
#6 9 januari 2014 av Ofcorso skriv listor
alla hundar som ni nämnt har olika egenskaper. Lista upp dem och se vilka som passar er bäst. Det är ju oerhört stor skillnad på de raserna ni valt så är liten nyfiken på varför ni just valt dem? Utseende? Egenskaper? Syfte?
Räknar ni in alla sjukdomshistoriker som finns på varje ras?

Försöker bara hjälpa till med olika tankebanor :D

vi hade dobermann och schäfer tidigare, när vi valde den rasen vi har nu Cane corso så valde vi den pga deras egenskaper i första hand och andra hand så gillar vi utseendet.

Kanske blir lite lättare då.
Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#7 9 januari 2014 av Tropper En Dalmatiner tror jag skulle passa er!
Läs http://www.dalmatiner.nu/

Svara på detta inlägg

Kali
Medlem 2012-02-01
#8 9 januari 2014 av Kali Re: En Dalmatiner tror jag skulle passa er!
+1 på denna med reservation för att man kanske ska ha i åtanke att dalmatiner kan vara ganska yviga i sina rörelser och ömhetsbetygelser så små barn kan ibland landa på rumpan till följd av en dalmatiners kärlek :)

Men annars är det, i mitt partiska tycke, en trevlig ras för den aktive, bestämda hundägaren som vill ha en mångsidig, lika aktiv hund att dela sin vardag med.

Själv använder jag min hund till utställning men hon har även visat mycket goda spåregenskaper så vi jobbar vidare på det med sikte på ev. certifiering som eftersökshund en vacker dag. Planerar även att testa lite agility och drag med henne så fort jag har koll på hennes höftstatus.
Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#9 9 januari 2014 av hundögon Re: Erfarenheter av dessa raser önskas
Först och främst, att försöka få tag i en hund från friska linjer oavsett ras Den så kallade blandrasen, misstänker jag att avels djuren inte är defekt kollade. Sen att lägga undan kamphundraserna. Skulle inte kunna lita på dem, om det kom in besökande hundar. Det var inte länge sedan som en kamphunds ras satte sig fast i buken på en häst och bonden fick avliva både hästen(troligtvis mycket lidande) och hunden på plats. Sen var det en kamphunds ras som attackerade gårdshund svårt, vid genom gång av gården. Hur man än vrider och vänder så tycker jag att det bästa vore en schäfer med friska(fast det vet man förrän vid röntgen) leder m.m. Ska hunden orka hänga med på långa ridturer, då är det att hunden har bra leder. Det är min åsikt,
Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#10 9 januari 2014 av hundögon Re: Erfarenheter av dessa raser önskas
Ursäkta kamphund uttalende, läste för fort.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Val av dessa raser?   [0] 4 aug: emellaya Vad finns det för "allround"-raser?   [15] 4 feb: Blomkrans 14 apr: Pandoras box vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Schäfer | Engelsk Springer Spaniel | Jack Russell Terrier | Pudel | Dalmatiner | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB