Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 februari 2014 av wheatenterrier i övriga hundfrågor (7 svar)
Min hund skäller och hoppar på mina gäster
Jag har en 2 år gammal wheaten terrier. På senaste tiden har han mer och mer börjat reagera på ljud. Tex. Dörrklockan, när han hör grannarna, eller ljud utifrån. Han springer då dit han tror ljudet kommer ifrån och skäller/morrar. Han brukar inte stå och skälla länge, utan bara skälla till några gånger. Detta är väldigt jobbigt. Hur ska jag göra för att förhindra detta beteende?

Han hoppar även på de gäster som kommer och blir väldigt glad/exalterad när det kommer gäster till oss. Hur gör jag för att förhindra att detta sker?

Han får även "ryck" ibland och tar sina leksaker/ben och börjar springa runt överallt i en väldig fart. Ibland gör han det utan leksaker också och börjar "gräva" i tex soffan eller sängen. När detta sker är han i stort sätt okontaktbar och lyssnar inte på kommando. Detta händer ofta på kvällen innan vi ska sova men ibland händer det även dagtid. Om man säger till att han ska sluta börjar han skälla mot en eller bita i kläder eller hoppa på en.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om wheatenterrier och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Tropper
Medlem 2012-05-08
#1 17 februari 2014 av Tropper Gå allmänlydnadskurs med hunden :-) /NT
                 
Svara på detta inlägg

faluflicka
Medlem 2007-11-18
#2 17 februari 2014 av faluflicka och kanske göra mer med hunden?
en 45-minuters promenad/dag är inte mycket för en energisk hund.
får han nån mental aktivering, där han får tänka och trötta ut hjärnan?


Svara på detta inlägg

wheatenterrier
Medlem 2014-02-17
#3 17 februari 2014 av wheatenterrier Re: och kanske göra mer med hunden?
Vi går ut 4 gånger per dag. Inte en gång om du missförstod det :) . Men det är mycket möjligt att han behöver mer än så, kanske springa av sig i en inhängnad? (Går inte att ha honom lös då han inte kommer på inkallning.) Har du fler tips så är jag tacksam!

Vi tränar ofta olika kommandon och trick, vilket han tycker är jättekul! Han lär sig snabbt och vi belönar med godis när han är duktig.
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#4 17 februari 2014 av Malin med Ella Re: Min hund skäller och hoppar på mina gäster
Jag skulle till att börja med se över hundens fysiska och mentala stimulans, en understimulerad hund kan få såväl tokryck som överdrivna reaktioner på saker som händer. Se till att han får ett par timmars motion dagligen och använda nosen regelbundet.

Träna honom att kunna sätta/lägga sig på en specifik plats och stanna där tills du säger ok, på så sätt kan du få kontroll över honom vid besök.

Svara på detta inlägg

wheatenterrier
Medlem 2014-02-17
#5 17 februari 2014 av wheatenterrier Re: Min hund skäller och hoppar på mina gäster
Tack för alla tips! Jag är otroligt tacksam.
Svara på detta inlägg

Teddies matte
Medlem 2010-12-12
#6 17 februari 2014 av Teddies matte Re: och kanske göra mer med hunden?
          Re: och kanske göra mer med hunden?
          Vi går ut 4 gånger per dag. Inte en gång om du missförstod det :) . Men det är mycket möjligt att han behöver mer än så, kanske springa av sig i en inhängnad? (Går inte att ha honom lös då han inte kommer på inkallning.) Har du fler tips så är jag tacksam!

Vi tränar ofta olika kommandon och trick, vilket han tycker är jättekul! Han lär sig snabbt och vi belönar med godis när han är duktig.
Jo, det är ju en aktiv ras, han skulle säkert må bra av mer aktivering, speciellt när det gäller den mentala aktiveringen.
Kanske ni kunde hitta någon speciell sport att träna? Hitta någon kurs ni gillar, finns också aktiverings- och prova på kurser att gå.
Spår är annars en väldigt bra gren och enkel att börja med och hålla på med, krävs inte mycket hjälpmedel.

http://vovve.net/Bruks/spar.asp?p=2
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#7 17 februari 2014 av pissemiss Om man läser på rasklubbens sida står det, bl.a:
"Numera är wheaten terriern främst en uppskattad sällskapshund, men arvet från förfäderna på Irland finns kvar. Många är ganska intresserade av att jaga och några används som stötande hund vid jakt på rådjur eller hare. Ännu vanligare är att hunden blir en uppskattad medlem i jaktlaget på grund av sin förmåga att spåra skadeskjutet eller trafikskadat vilt. Vissa hundar har även goda vallningsegenskaper. Agility, bruks och lydnad kan man också träna och tävla i, men de stora framgångarna kommer inte utan en hel del engagemang från ägaren".

Hur mycket mentala utmaningar får hunden? Om ni inte redan gör det bör ni börja arbeta tillsammans med hunden på något sätt.

Spår är en bra aktivitet. Dels är det något som, enligt rasklubben, rasen ofta är bra på, dels är det en aktivitet där man inte är beroende av andra människor för att träna och dels går det att variera i oändlighet.

Ett sätt att börja:
Numera är wheaten terriern främst en uppskattad sällskapshund, men arvet från förfäderna på Irland finns kvar. Många är ganska intresserade av att jaga och några används som stötande hund vid jakt på rådjur eller hare. Ännu vanligare är att hunden blir en uppskattad medlem i jaktlaget på grund av sin förmåga att spåra skadeskjutet eller trafikskadat vilt. Vissa hundar har även goda vallningsegenskaper. Agility, bruks och lydnad kan man också träna och tävla i, men de stora framgångarna kommer inte utan en hel del engagemang från ägaren.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima Skäller på tomten   [4] 8 mar: Mira och Esther 13 mar: Ayrin Vuxen hund skäller på valp!!   [4] 27 dec: _martina 29 dec: _martina Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Dvärgschnauzer | Cocker Spaniel | Cavalier King Charles Spaniel | Finsk Lapphund | Boxer
© 1998-2023 Enfinia AB