Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 februari 2014 av Juliaahedberg i skaffa hund (10 svar)
Golden setter blandning!
Hej! Jag har nu funderat på att tinga en valp som är en blandning mellan golden och irländsk setter. Jag skulle nu vilja veta om det är någon som har denna ras och kan berätta hur hunden är att ha osv låter alltid så positivt när man pratar med uppfödare så därför vänder jag mig hit:) . Finns många frågor så är tacksam för svar:) mvh Julia

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Juliaahedberg och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#1 24 februari 2014 av Jennie&Märta Re: Golden setter blandning!
de bästa du kan göra är att läsa på de båda hundrasernas egenskaper

Settern är ju en jakthund, och likaså Golden, dock så kan ju annan aktivering göra att hunden blir tillfredsställd ändå, vad hade du tänkt och göra med hunden ? :)
Svara på detta inlägg

sendit
Medlem 2006-08-02
#2 24 februari 2014 av sendit Re: Golden setter blandning!
Eftersom det inte är en ras, så går det inte att berätta något om den. Vad som slår igenom på just den valpen som du får är omöjligt att säga. Det kan bli en hund som har goldens utseende och setters mentalitet eller tvärt om eller en total blandning av de båda.

Jag föreslår att du läser på om de olika raserna: hur är de mentalt, vilka arbetsområden är de avlade för, vilka sjukdomar är rasbundna etc etc. Gillar du det du läser om båda raserna, så spelar det ju ingen roll vad som slår igenom mest. Men då vet du ju i alla fall vad du kan få för typ av hund.
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#3 24 februari 2014 av pissemiss Vad är det du vill ha?
irländsk setter är en en stående fågelhund vars huvudsakliga uppgift är att söka och finna hönsfågel (ripa, rapphöns, fasan, tjäder och orre). Den skall fatta stånd för kroppsvittring, på order resa viltet samt efter skott på kommando apportera och avlämna fågeln till jägaren.

Golden retriever är en apporterande jakthund d.v.s den ska inte jaga levande djur utan apportera djur som jägaren har skjutit.

Båda raserna avlas, tyvärr, idag som sällskapshundar men den ursprungliga användningen slår igenom även om det är generationer sedan någon hund användes i sitt ursprungliga syfte.

Vad du ska ha din hund till borde styra vilken ras du väljer.

Nackdelen med att köpa en blandras är ju att du oftast inte har möjlighet att kolla upp släkten via hunddata. I båda raserna gäller att valpen bör komma från föräldrar där samtliga är friröntgade. Dessutom skulle jag vilja ha genomfört MH på föräldrarna.

Inte bara föräldrarna bör vara kollade utan även föräldrarnas syskon, far och morföräldrar, deras syskon, eventuell tidigare avkomma o.s.v.
Svara på detta inlägg

Chiliheart
Medlem 2012-10-08
#4 25 februari 2014 av Chiliheart Re: Golden setter blandning!
Tycker det låter som en härlig blandning!
Håller med vad de andra sa :) Läs på om båda och kanske i omdömena också.
Jag är inte så duktig på någon av raserna, men av de jag har träffat så tycker jag att de är rätt så lika i sättet.
Svara på detta inlägg

Pointrar är bäst
Medlem 2004-02-24
#5 25 februari 2014 av Pointrar är bäst Re: Golden setter blandning!
Har aldrig träffat någon men varför inte en rasren med stamtavla för en tusenlapp till? Om du nu inte vet att just denna korsning är värd priset av en renrasig?
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#6 25 februari 2014 av Malin med Ella Re: Golden setter blandning!
En blandras är ingen ras och det går därför inte lika tydligt att säga "hur de är". Och var försiktig med uppfödare som låter som om allt är helt perfekt på alla sätt med valparna och som aktivt försöker sälja (pracka) på dig valp, det är inte seriöst.

Vi hade en granne som "födde upp" denna blandning (nåja, brydde sig inte om att sära på hundarna vid löp så stackars tiken blev dräktig varje gång). Stora, livliga och aktiv hundar kanske man kan sammanfatta det som - vackra men krävande. Läs gärna på om båda raserna så kan du få en uppfattning vad blandningen blir på ett ungefär, och se till att båda föräldradjuren genomgått och klarat de tester som rasklubben föreskriver för avel.
Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#7 26 februari 2014 av Tess2 Re: Golden setter blandning!
Jag tycker du ska prata med uppfödaren om fakta! ALLA valpar är söta. ALLA hundar är trevliga - om man har rätt förutsättningar. Vad har personen som stöd för det den säger och utlovar om kullen? Kan uppfödaren visa papper på den trevliga mentaliteten och de friska hundarna han använt? Vad har han för MÅL med sin avel? Inga konstiga frågor alls att ställa utan funderingar som alla seriösa uppfödare ska kunna svara på!

Om du köpte en renrasig Golden, som råkar vara min ras, skulle du kunna få en registrerad valp efter friröntgade, fri-lysta föräldrar som dessutom är DNA testade för PRA och meriterade inom något område för EN tusenlapp mer än vad kullen Golden/Setter som ligger uppe på Blocket kostar. Med den Goldenvalpen kan du gå in på SKK hunddata och se alla föräldradjurens meriter och hälsostatus, deras syskon, deras tidigare avkommor... Du kan ofta även se kontaktuppgifter till ägarna till dessa hundar och är du RIKTIGT nyfiken så är det bara att ringa upp dem och fråga om de är nöjd med sin hund! Kort sagt: Du kan dra dina egna slutsatser efter fakta som du vet är vidimerat & sant, inte lita på en försäljares svada.

Svara på detta inlägg

Lasse Karlholm
Medlem 2018-08-08
#8 8 augusti 2018 av Lasse Karlholm Re: Golden setter blandning!

Vi har en Godensetter tik på sju år söker någon som har denna blandning eller föder upp Golden setter blandningen. Är en underbar mix som de är stor efterfrågan på i hela värden. Vi vill träffa fler samt skaffa en till nu när våran är Agnes är sju år.


Mvh Lasse

Svara på detta inlägg

Melwin
Medlem 2018-09-12
#9 12 september 2018 av Melwin Re: Golden setter blandning!

Hej!! 


Såg att du sökte denna blandras, har du fått något napp om uppfödare? Jag själv är väldigt intresserad av en sådan blandning. Kan nog inte finnas finare och underbarare hundar än denna mix. 


Har försökt att leta på nätet men har inte hittat någon. 

Svara på detta inlägg

Lasse Karlholm
Medlem 2018-08-08
#10 2 augusti 2019 av Lasse Karlholm Re: Golden setter blandning!

Har fortfarande inte hitta några!😕

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [21] 27 jan: Tempohästen 23 feb: cio Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Golden doodle ?   [23] 21 okt: snowy 28 okt: Ayrin Irländsk setter 8 år som inte mår bra   [8] 9 okt: anyway 10 okt: anyway Avel på golden hane   [3] 2 okt: filles 2 okt: Lona Amerikanska Golden Retriever   [3] 24 sep: Natasha 24 sep: Lona Golden 6månader bits   [1] 20 jul: Goldentik2019 21 jul: aenima kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona Skyddströja till stor Golden Retriever   [1] 4 apr: Nellan 4 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Dansk/Svensk Gårdshund | Kromfohrländer | Australian Shepherd
© 1998-2020 Enfinia AB