Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 mars 2014 av kittys matte i lydnadsforum (9 svar)
går det inte träna nått utom drag med husky
har fått höra att jag aldrig kommer att kunna göra annat än drag med min husky. ni som har husky kan ni svara på det? jag kommer köra drag oxå och köpte medvetet hund för det. tänkte bara på att jag vill göra nått mer än bara drag.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om kittys matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

the0911
Medlem 2010-06-17
#1 3 mars 2014 av the0911 Re: går det inte träna nått utom drag med husky
http://yabastasiberianhusky.wordpress.com/

Denna tjej, som visserligen fokuserar hårt på draget, har tävlat både lydnad och agility med husky
Svara på detta inlägg

Lahji Gazzi
Medlem 2001-06-29
#2 3 mars 2014 av Lahji Gazzi det beror väl på individen...
träna går ju alltid, sen om man kan komma att tävla något är väl en sak, att komma upp i klasser en annan. Prova helt enkelt om din hund gillar att jobba med andra saker. Går det så går det.
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#3 3 mars 2014 av Malin med Ella Re: går det inte träna nått utom drag med husky
Jag har själv ingen husky men har haft kompisar med rasen - och de har kört såväl agility som bruks med sina hundar vid sidan av draget. De är ju inte lika lättjobbade i dessa grenar som en brukshund kanske men absolut träningsbara!

Lite inspiration:
http://www.youtube.com/watch?v=Zd37zqpRfNE
http://www.youtube.com/watch?v=ajGb94WkJXA
http://www.youtube.com/user/xamarlenax?feature=watch
Svara på detta inlägg

Nukutvi Huskies
Medlem 2004-04-19
#4 3 mars 2014 av Nukutvi Huskies Re: går det inte träna nått utom drag med husky
Det är för det första väldigt individuellt hur intresserade de är. Stor del handlar ju om att hitta belöningar. En hungrig husky är mer lättjobbad, likadant om man har turen att ha en som gillar bollar eller leksaker. En som däremot inte är intresserad av godis eller lek, den blir också mycket mer svårjobbat. En husky behöver bra belöningar för att motiveras till att jobba med annat än drag. Den jobbar inte "bara för att matte ber om det" normalt sett så en jätteviktig faktor är att hitta sakerna som just den hunden går igång på. Gärna ha flera olika saker eftersom en del huskies kan gilla en belöning en dag och tycka den är trist nästa dag.

Man kan absolut göra i stort sett allt (inte vallning kanske osv, men du förstår vad jag menar) med en husky. Däremot är de oftast svårare att motivera än en bruksras och de klarar inte att traggla saker lika länge eller jobba uthålligt lika lätt. Det krävs mycket mer träning för att få till t.ex. ett lydnadsprogram med bra attityd och få hunden att hålla ihop hela vägen. Man får jobba mycket mer medvetet med tajming och belöningar och pauser mm för att trycka på rätt knappar och "få igång" dem. Klickerträning gillar de oftast. De har ofta inte så bra känsla för detaljer utan behöver lite extra träning på det (utan att det blir tråkigt!), och så roligt roligt roligt... bestraffningar kan få dem att helt tappa intresset så det ska man vara försiktig med.

Jag har tränat agility, lydnad, rallylydnad, sök och spår med mina huskies och förutom stora individuella skillnader så har de också bra och dåliga dagar. Agility kan vi köra ca 2 gånger i veckan, blir det mer ofta så blir det tråkigt enligt huskisarna t.ex. Har även en rätt otypisk renrasig husky som älskar att göra allt och nästan har "will to please". Han är rätt rolig men helt onormal egentligen, så mycket beror ju på vad man fått för hund helt enkelt. Lycka till med träningen!
Svara på detta inlägg

Chiliheart
Medlem 2012-10-08
#5 3 mars 2014 av Chiliheart Re: går det inte träna nått utom drag med husky
Jodå det går att göra hur mycket som helst med en husky! Jogga till exempel, eller härliga skogspromenader, aguility, spår, rallylydnad, listan kan göras väldigt lång... världens bästa ras!
Svara på detta inlägg

InizNella-Li
Medlem 2013-12-08
#6 3 mars 2014 av InizNella-Li Re: går det inte träna nått utom drag med husky
Jag håller med Chiliheart!
Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#7 3 mars 2014 av Kalla Jodå, det är klart att det går
Ni kan ha jättekul tillsammans oavsett aktivitet, men det är nog inte speciellt enkelt och ohyggligt tålamodsprövande att komma någonstans i tävlingssammanhang.

Men som hobbyaktiviteter? Kör på!
Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#8 18 mars 2014 av -tjejligan- Re: går det inte träna nått utom drag med husky
Kan nog träna allt möjligt med en husky precis som med en jakthund, har bara haft jakthundar å dom är superduktiga på allt möjligt :) Man får kanske träna mer och inte ha så höga krav om man tränar en jakt eller draghund, sen är de ju individuellt också, min förra hund som var jämthund/gråhund var lika duktig som en brukshund och vi tränade spår, lydnad, agility, personsök, allt möjligt och hon kunde vara lös i princip jämt :)
Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#9 26 mars 2014 av Lunata individuellt
Som någon/några tidigare skrev är det helt individuellt. Man kan ju alltid träna och se vilken kontakt man får och vad hunden tycker om övningen. Dock bör man inte köpa en husky om du vet att du vill kunna tävla i bruksgrenar. För det finns absolut inga garantier att det kommer gå. Givetvis är det så i många raser, men huskyn är ett "wild card" när det kommer till andra aktiviteter . Viltspår är de ofta oerhört duktiga på. Men entusiasmen och intresset kring exempelvis lydnad, agility, sök osv bör man nog inte räkna med.
Min första husky kunde inte ens ta in kommandot "ligg" ordentligt under tre år. Hon var inte intresserad. Men bar det iväg för viltspår var hon en liten stjärna.

Men har man en sibbe med intresse för andra grenar lär den sig ofta väldigt snabbt och kan vara riktigt duktig. Men det hör ju inte till vanligheten att man ser huskies inom bruksgrenar.

Jag tränar lydnad och mestadels sök vid sidan av draget med min yngling. Jobbar sakta men säkert med lydnaden och går inte alltför fort fram. För Mace har en tendens att kunna börja slarva, som den ettåring han är. I sökskogen är han fenomenal på att vinda in figgar och far som en pil mot sitt mål. Men den här tiden på året vågar jag inte släppa honom iom "naturens barnkammare". Istället har jag en lång lina och får kuta efter. Vid de tillfällen vi spontant går ut får han istället lugnt och metodiskt söka använda klädesplagg.
Lite kort vad jag gör med Mace. Men det är ju hans intresse och arbetsvilja som möjliggör det för oss.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux Pott träna ute och inne - någon erfarenhet?   [16] 5 jan: Lilbjörne 5 jan: hundöga återkomst Siberian husky med b12 brist.   [1] 9 jul: Abrakadabra 13 jul: Voff 92 B12 brist hos siberian husky   [0] 9 jul: Abrakadabra Träna "vuxen" hund i vardagslydnad   [5] 21 jun: Mia&Uvis 24 jun: username Siberian Husky med showlinjer   [0] 31 mar: Nivalis Börja träna agility   [4] 18 feb: MartaV 26 mar: Xeleag24 Räcker den här motionen för en Siberian Husky?   [4] 14 aug: arv 12 sep: Evolve Börja träna lydnad & freestyle.   [3] 13 aug: angelica. 15 aug: Lokatten12 Träna bort skällande(valp)   [1] 9 apr: samoa 10 apr: Majala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Grand Danois | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Boxer | Border Collie | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB