Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2014 av Askasmatte i klotterplank (16 svar)
Försäkringar...
Ja min fråga är nu,vad har ni för försäkringar till era hundar?. Vad kostar dom på ett ungefär,och har ni behövt använda er av försäkringen vid något tillfälle?. Positivt och negativt om försäkringsbolag vill jag ha mängder av!. :) Anledningen är att min kompis rottis behöver nu cellgifts behandling och hon har Folksam,där det inte ges någon ersättning för det. :/ en dyr historia med andra ord. :( Har själv också Folksam men fick mig nu en tankeställare,är det värt att byta?.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Askasmatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

/Ma...
Medlem 2012-06-01
#1 20 mars 2014 av /Ma... Re: Försäkringar...
Agria och har alltid haft agria i alla år. Aldrig något problem och har alltid betalat ut ifall något hänt.
Svara på detta inlägg

SolvikensSalvekvick
Medlem 2008-05-03
#2 20 mars 2014 av SolvikensSalvekvick Re: Försäkringar
Har agria och tycker att det är riktigt skitbolag. De hittar alltid på någon skum regel för att slippa betala och det finns mer och mer undantag samtidigt som premierna höjs till skyarna.
Svara på detta inlägg

xTillity
Medlem 2013-12-04
#3 20 mars 2014 av xTillity Re: Försäkringar
Har sveland och har ännu, peppa peppar, inte behövt använda den :p
Svara på detta inlägg

/Ma...
Medlem 2012-06-01
#4 20 mars 2014 av /Ma... Re: Försäkringar
          Re: Försäkringar
          Har agria och tycker att det är riktigt skitbolag. De hittar alltid på någon skum regel för att slippa betala och det finns mer och mer undantag samtidigt som premierna höjs till skyarna.
Konstigt, har haft agria i många år och aldrig någonsin haft problem med de.. Och då har min ena hund åkt på massa röntgen och undersökningar :-/
Svara på detta inlägg

Moment22
Medlem 2008-11-03
#5 20 mars 2014 av Moment22 Re: Försäkringar...
Haft Agria på mina hundar, har Agria på dotterns. Kommer att ha Agria på kommande hundar också. Har aldrig haft något problem med utbetalning av ersättningarna, vare sig veterinärvård eller livvärdet. Vänliga och proffsiga när jag varit i telefon-/mejl-kontakt med dem och alltid återkopplat. De var väldigt hjälpsamma i oktober när min unghund fick lunginflammation och tyvärr inte klarade sig. Jag var i chock men de styrde upp pappersarbetet och utbetalningen smidigt.
Svara på detta inlägg

Akitamatte
Medlem 2013-05-03
#6 20 mars 2014 av Akitamatte Re: Försäkringar
Jag har Folksam på min akita och det fungerar bra. Var in med henne i somras för analsäcksinflammation, misstänkt livmoderinflammation, och svamp i örat. Med efterkontroller blev det fem tillfällen och det var inga problem med utbetalningar. Tog lite tid att få pengarna p g a semestertider, men hade det varit bråttom kunde jag ju tagit direktreglering. Med livvärde på 15 000:- och full veterinärvård (50 000 betalar jag ca 1600:-/år.

Min tidigare schäfer hade jag också Folksam på med livvärde på 40 000:- och full veterinärvård. För henne betalade jag ca 4500:-/år p g a det höga livvärdet. Var in och opererade bort juvertumörer vid två tillfällen och inte heller då var det några problem med utbetalning. Fick även ut livförsäkringen när hon var 8 år (dog vid 10) p g a förlorade bruksegenskaper.

Kontentan av detta är att jag är nöjd med Folksam. Har dock inga erfarenheter av cellgiftsbehandling. Ersätter de andra bolagen för det då?
Svara på detta inlägg

z_MissJ
Medlem 2009-05-11
#7 20 mars 2014 av z_MissJ Re: Försäkringar...
Har Agria på foderhunden och omplaceringshunden. Har således inte valt försäkring på dessa (tog bara över för att inte få nåt glapp). Funkar. Har fått ut en hel del pengar. Dock är de långsamma och ska ofta göra saker krångligare. Har IF på den tredje. Lite dyrare självrisk, men är aldrig några problem och kan betala ut pengar snabbt efter endast ett telefonsamtal!
Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#8 20 mars 2014 av Jennie&Märta Re: Försäkringar
Jag har IF, med fast självrisk (dvs inge rörlig som 15 eller 25 % som andra försäkringsbolag har) vilket jag ser som ett stort plus, då jag inte behöver vara orolig att en ev. operation på 30.000 kommer kosta mig mer än 2500 kr.

Dock så är IF, inte den billigaste försäkringen, men i mina ögon den bästa, så den kostar en slant och beroende på ras så är det olika, det går att kolla hur mycket försäkringen ska kosta hos IF, utan att teckna någon :).
Jag betalar 4500 kr/år för min donna och då har vi varit in och ut hos veterinären i stort sett varje månad förra året..
Jag har alltid blivit ersatt och det har varit jätte smidigt, ringt ett telefonsamtal, haft kvitto på veterinärkostnaderna och sedan blivit ersatt med pengar, hur smidigt är inte det ? :)

Att byta försäkringsbolag kan vara en bra idé, likaså kan de vara en dålig idé.. har din hund haft problem med nått sedan innan, ex.. allergi eller tänder så täcks ju inte de skadorna av den nya försäkringsbolaget om det skulle uppkomma igen, men om du har en frisk hund sedan innan så spelar de inge roll :).
Jag tycker du gör bäst i att ringa till något utav de försäkringsbolag du känner för att kolla upp lite extra, ring in och ställ miljoner frågor till någon utav handläggarna, de är experter, då de jobbar med sånt dag.. Prata helst inte med någon på kundtjänst, för de är försäljare och vill helst bara berätta de bra sidorna om deras superförsäkring.

Har själv jobbat inom försäkringsbranschen och de var mer än en gång någon på kundtjänst hade ljugit om hur bra försäkringen var men många skickade även över frågande kunder till oss, för att vi visste helt enkelt mer än dom, då det är skadehandläggarna som jobbar med varje enskilt ärende och vet vad som ersätt och hur försäkringsbolaget tänker angående ersättning och kan försäkringsvillkoret utantill :)

lycka till ! :)
Svara på detta inlägg

Madde & Freya
Medlem 2009-02-18
#9 20 mars 2014 av Madde & Freya Re: Försäkringar
Har Folksam och tycker dom är suveräna vi har haft över 30 veterinär besök, tumörer, livmodern, allergier, dåliga höfter med artros och även rotfyllt två tänder - allt är ersatt av Folksam.

Jag betalar ca 1700 om året, 50000 vet vård och 5000 livvärde.

Så tummen upp för Folksam härifrån :)
Svara på detta inlägg

Nukutvi Huskies
Medlem 2004-04-19
#10 20 mars 2014 av Nukutvi Huskies Re: Försäkringar
Jag har mina åtta hundar i Folksam och betalar kring 9000kr per år om jag minns rätt. Då är alla maxförsäkrade med tanke på ålder. Utbetalningar och sånt har alltid fungerat smidigt och perfekt och under de 12 år jag haft dem har de aldrig strulat eller ifrågasatt. Snarare har jag ibland blivit positivt överraskad då de ibland ersatt sånt jag inte trodde skulle ersättas.

När det gäller cellgiftsbehandlingar så har jag ingen erfarenhet, men har förstått att det börjar bli vanligare och kan ha en bra prognos också. Ersätter andra försäkringsbolag det i dagsläget?
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Erfarenhet av Dina Försäkringar alt. Sveland?   [3] 27 maj: Lovely havamalt 3 jun: Puddingpastejn Försäkringar för cockerspaniel   [3] 4 jan: Mannhem 5 jan: hundöga återkomst Tips om försäkringar, tack!   [14] 16 mar: Mikkahn 2 apr: cakeraj försäkringar på hundar... vad betalar ni?   [25] 15 dec: wookies matte 19 dec: Tuffe-Uffe Angående Försäkringar.   [2] 4 jan: Liljaah 5 jan: Liljaah TIPS! Ang. Folksams försäkringar!   [1] 31 okt: GloriaAlwaEngla 1 nov: Xelda hur ska jag göra, försäkringar?   [19] 21 jun: jompaa 18 sep: Danni70 Försäkringar som inte uppnår krav?   [13] 12 maj: AlexandraE 13 maj: Trollebba! Olika försäkringar, tips önskas   [8] 7 maj: A.G. 7 maj: Raya* Försäkringar! Agria vs If?   [18] 3 maj: Soda 4 maj: Ch791022
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB