Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 mars 2014 av strawberry i valpforum (22 svar)
Rop på hjälp någon kunnig
Go kväll behöver verkligen tips och råd har en bc valp 14 veckor som är så otroligt rädd för typ allt vi i familjen kan inte klappa eller gå nära då springer han i ren panik men han måste ju även ut då tar vi han lugnt i famnen då kissar han ner sig va ska vi ta oss till leker gör han inte heller vi försöker verkligen med alla mjuka metoder med honom

Som medlem kan du här läsa lite kort info om strawberry och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Vanna
Medlem 2012-06-29
#21 27 mars 2014 av Vanna Rädda kan ju valpar vara i början
          Den valpen hade jag lämnat tillbaks.
          1. Det är inte ett normalt valpbeteende
2. Ni verkar ha dålig kontakt med uppfödaren
3. Ni har för lite kunskap att reda ut det hela.

Det skall vara roligt att ha hund även om det emellanåt har sina prövningar, det här låter som om det kommer att bli en livslång kamp för att få denna hund att fungera någorlunda normalt.
men det som låter konstigt här är att han är så rädd för kontakt med människor (familjen). Däremot har jag varit med om valpar som varit livrädda för andra hundar och det kan ta några veckor innan det släpper. Då brukar det å andra sidan släppa rejält och all rädsla är som bortblåst.

En valp jag hade var den första dagen rädd för en leksak på golvet. Om de är lite känsliga kan de reagera lite överdrivet. Vad jag vill säga med det är bara att alla valpar inte går omkring och är kroniskt rädda resten av livet bara för att de visar rädsla de första dagarna eller veckorna.

Men om valpen är rädd för allt skulle jag också bli rädd.
Svara på detta inlägg

bes
Medlem 2013-02-02
#22 3 april 2014 av bes Re: Rop på hjälp någon kunnig
Det låter inte roligt. Är det bättre nu när det har gått lite längre tid?

Visst kan valpar vara lite nervösa vid flytt till nytt hem. Men skygga ska de inte vara!

Man kan bara spekulera i orsakerna men rädslor är till stor del nedärvda och valpen låter inte särskilt socialiserad. Det är jätteviktigt att välja valp från SKK-ansluten, seriös uppfödare. Men gjort är ju gjort som sagt.

Det är inte roligt att leva med en hund med svåra rädslor och särskilt om rädslorna är sociala. Det blir ett liv där man måste anpassa sig helt efter hunden. Fundera över om ni verkligen vill ta er an det jobbet. Personligen hade jag nog valt att lämna tillbaka valpen till uppfödaren.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Hjälp mig om ni kan tack   [2] 2 aug: O¿¶ 3 aug: Torparinnan Hjälp! Böld efter fästingbett   [5] 15 jun: Victoriaa98 17 jun: hundöga återkomst Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Hjälp med Armbågsledsdysplasi   [1] 22 maj: Mange_london 23 maj: Ayrin Hunden vill bara ut, hjälp!   [4] 16 maj: doglight 8 jun: BushundenL Hundägare i behov av hjälp.   [9] 8 maj: hardyb 12 maj: Voff 92 Hjälp med val av ras!   [11] 22 apr: AngieSroka 13 maj: Juno Behöver hjälp med operation av min hund   [8] 5 apr: gooterock 11 apr: AndyPandy
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Saluki | Shih Tzu | Briard | Sealyhamterrier | Gos d'atura Catala | Cirneco Dell'etna | Hannoveransk Viltspårhund
© 1998-2019 Enfinia AB