Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 april 2014 av Vevven i lydnadsforum (8 svar)
Klickerträning- jag vill höra både bra och dåligt
Hej!
Kan ni hjälpa mig att få klart för mig om olika för och nackdelar med klickerträning? Jag börjar bli lite nervös då jag ska hämta valpen om en månad ungefär och jag läser på olika sätt att uppfostra vovven.

Tack på förhand!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Vevven och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Josu
Medlem 2011-05-09
#1 19 april 2014 av Josu Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o...
Jag ser inga egentliga nackdelar med klickerträningen eftersom det ju går att kombinera med andra metoder, men det är ett utmärkt sätt att lära in olika saker. Det kan ju vara en nackdel att klicker traditionellt används med godis och alla hundar mår ju inte bra av småätande och kan gå upp i vikt eller sluta äta sin vanliga mat. Vi använder bara vanliga torrkulor till vardags och undviker på så sätt detta.

Vår ena tik blir också lite "plottrig" av klicker, det vill säga hon bjuder på en massa trick och konster så fort hon ser klickern och med henne har vi därför jobbad mycket på stadga.

Jag brukar inte börja med att klicka in utan tränar inte så mycket med valpen. Istället fokuserar jag på att bygga en relation och skapa ett starkt självförtroende.
Svara på detta inlägg

mopsis
Medlem 2013-01-05
#2 19 april 2014 av mopsis Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o
för att förhindra detta små ätandet brukar jag ge min lilla vovsing lite mindre mat så att jag sedan kan änvända det so han ine fick till tränings godis då han sällan äter upp maten direkt.
Svara på detta inlägg

m_bostrom
Medlem 2013-09-09
#3 19 april 2014 av m_bostrom Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o...
Klicker vid träning är helt suveränt! Har dock inte kört så mycket på den "riktiga" klickerträningen med frishapening, dvs att hunden bjuder mer på sina tricks. Jag började med klicker när vi skulle lära in stå och det var väldigt svårt för min hund att förstå exakt när han gjorde rätt. :)

Nackdelen om det finns något är att man själv måste lära sig klicka vid rätt tillfälle. Klickar man fel måste man ändå hosta upp godiset liksom ;)
Svara på detta inlägg

Sana
Medlem 2012-10-04
#4 20 april 2014 av Sana Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o...
Klickerträning är suveränt, gjort rätt kan man forma vilket beteende som helst. Min hund har en stor repertoar av trick och lydnad osv, men även för det som klassas som "uppfostran", som att låta bli att ta mat från bänkar och bord, inte hoppa upp på folk, inte dra i kopplet mm - inlärningsmässigt funkar inte hunden annorlunda när det är "träning" eller "uppfostran". ;) Men det kräver en del av föraren, vilket man kan se som negativt. Jag talar då om riktig klickerträning och inte det de flesta idag kör med och felaktigt säger att de klickertränar, medan de i själva verket använder en klickerdosa i sin träning. Detta kan man ju göra, för dosan är mycket mer exakt än rösten, men det är inte enbart en klickerdosa i näven som gör det till klickerträning. Använder du en klickerdosa för att markera önskvärda saker, men samtidigt går in med obehag av olika grad när hunden gör fel så är det inte klickerträning. Läs exempelvis Klickerträning för din hund.

Det finns heller inget som säger att man måste hosta upp godis efter klicket. Det man måste "hosta upp" är en belöning. Finns många djur som inte tycker att det är så belönande med mat. Många hundar går i döden för sin kamptrasa, går alldeles utmärkt att använda lek som belöning i sådana fall. Ett fåtal hundar tycker att det som är mest belönande är klapp och kel. Man kommer aldrig komma framåt effektivt i sin träning om man envisas med frolic eller torrfoderkulor eller whatever om hunden bara är måttligt intresserad av det.
Svara på detta inlägg

Josu
Medlem 2011-05-09
#5 20 april 2014 av Josu Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o
          Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o
          för att förhindra detta små ätandet brukar jag ge min lilla vovsing lite mindre mat så att jag sedan kan änvända det so han ine fick till tränings godis då han sällan äter upp maten direkt.
Det är så vi gör på vår ena hund, det vill säga ger ur dagsransonen.
Svara på detta inlägg

Askasmatte
Medlem 2013-07-31
#6 21 april 2014 av Askasmatte Re: Klickerträning.....
Klickerträning är super om man vet hur man ska göra, det ska ske blixtsnabbt om man vill stärka rätt beteende. :) missar du att klicka med några sekunder så kanske du berömmer sitt istället för ligg. ;) i övrigt kanon!. :)
Svara på detta inlägg

klara97
Medlem 2012-05-22
#7 21 april 2014 av klara97 Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o...
De enda nackdelarna är att det är lätt hänt att man glömmer klickern hemma och att man inte klickar i rätt tillfälle men annars är det ett toppensätt att träna hunden på. Lycka till med valpen och njut av valptiden så mycket du kan!
Svara på detta inlägg

ensamvarg
Medlem 2008-01-28
#8 22 april 2014 av ensamvarg Re: Klickerträning- jag vill höra både bra o...
Vet inte om jag är helt fel ute nu, men jag vill minnas att en hel massa leksaker blev förbjudna på 70 eller 80 talet på grund av olämpliga ljud som var för höga för små barns öron och det var någon typ av klicker i dom leksakerna. Vad jag tänker på är att om ljuden var för höga för barn så borde dom vara ännu högre för en valps öron tycker jag.
Ni får gärna rätta mig om jag har fel, minnet kan svika

Mvh Per
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
hund äter dåligt och har inte bajsa   [3] 5 jan: walle8383 6 jan: aenima Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona Åsikter om klickerträning   [1] 28 jan: LinneaGustafsson 28 jan: Ayrin Doggy slim bra eller dåligt   [3] 9 apr: Maddox 10 apr: Ayrin Hund som äter dåligt   [3] 2 jun: alva 2 jun: Voff 92 Visselpipa för hund som hör dåligt?   [1] 1 maj: majsan16 1 maj: Ayrin Mår så dåligt för min hund..behöver er hjälp.   [2] 8 nov: aussielover 20 dec: ladybee KLICKERTRÄNING FÖR NYBÖRJARE   [0] 27 sep: Angelica A Ser min 1-åriga hund dåligt?   [3] 2 jan: Josefin & Vixie 3 jan: hundöga återkomst Kan ett dåligt möte göra hunden fientlig?   [2] 27 jun: Emmksthlm 27 jun: Ruccola
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Bichon Havanais | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB