Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 april 2014 av Lahovary i övriga hundfrågor (5 svar)
Hur får jag min hund fälla mindre? Nysningar
När jag skaffa min hund fällde den lite men sedan sluta den nästan och nu under ett lång tag har det varit hår överallt hela hela tiden. Jag har haft hund tidigare i min uppväxt men denna blandras har fällt mer än vad jag är van med. Kan man ändra det på något sätt mer än att borsta? Kan foder göra skillnad eller vad för tips har ni? (Detta är som en jackrussell/collie)

Det andra är att min hund nyser otorligt mycket. Inte bara när han är uppspelt utan ute så får han som allergiska nysningar och går runt och nyser. Både inne som ute har haft nyst som ingen annan hund jag träffat på förut. Kan det vara någon allergi eller mer tix han har för sig. För det är riktiga explosioner hehehehehe.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lahovary och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 22 april 2014 av Kalla Hundar har ofta två fällperioder om året
De kan vara längre och de kan vara kortare och det brukar komma en på våren när de fäller vinterpälsen. Vad man kan göra är att kamma och borsta ur och vilka redskap man ska använda beror på pälsen och eftersom du har en blandras är det nog bäst att få en pälsvårdskunnig person som tittar på pälsen och sedan rekommenderar rätt redskap.

Gällande din andra fråga, misstänker du allergi, gå till veterinär och gör en utredning, det är enda sättet att veta om och vad hunden är allergisk om.
Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 22 april 2014 av Kalla Tillägg:
Man kan ge omega 3 och 6-tillskott för att stärka hud och pälskvalitén om du tror att det skulle hjälpa. Vad gäller fodret så beror det ju på vad du ger och hur hunden fungerar på det för övrigt.
Svara på detta inlägg

Flat4ever
Medlem 2004-03-22
#3 22 april 2014 av Flat4ever Re: Hur får jag min hund fälla mindre? Nysni...
Jag själv har en Flat som har sin fällperiod nu (bedrövligt). Hon får laxolja och AE-olja eftersom hon blir mjällig och sträv när hon fäller. Oljorna gör att hon mjällar mindre och inte blir så sträv- annars är det bara att kamma och dammsuga varje dag.
Svara på detta inlägg

Lahovary
Medlem 2013-08-19
#4 22 april 2014 av Lahovary Re: Hur får jag min hund fälla mindre? Nysni
Men detta har hållt på i kanske 2-3 månader och fällt. Men är kanske olika för olika hundar också
Svara på detta inlägg

Idun
Medlem 2013-04-04
#5 23 april 2014 av Idun Re: Hur får jag min hund fälla mindre? Nysni
Våran sibbe fäller 2 ggr om året, när hon gör det använder vi oss att ett "fällningsschampo" . Det gör att det som sitter löst åker av lättare/snabbare. Se till att rensa golvbrunn efteråt bara , för där kommer det mesta hamna ;) Och sen när pälsen är helt torr kan du borta igenom för att få av det sista!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Mindre ras med mycket GO!   [2] 11 nov: Elizo001 27 nov: -Aslan pwd- Sele som gör hunden mindre stark?   [4] 8 jan: Emmksthlm 11 jan: Flat4ever Vilken mindre hundras ska jag välja?   [10] 23 okt: Vovvis 26 okt: Vovvis Mindre hår på vissa fläckar   [1] 1 okt: Malin_87 1 okt: Megawatt Letar stor hund i lite mindre förpackning   [26] 23 sep: KarinaF 6 okt: emellaya Dvärgschnauzer & ännu mindre varianter.   [7] 5 aug: Mitt gäng & jag 8 aug: Sezziyanen Söker mindre labrador alt. liknande ras   [11] 14 maj: Hundsugen 20 maj: Ruccola Unghunden tar inte ett nej från mindre hundar   [1] 30 jan: Vargtassen 31 jan: Ruccola Japansk spets mer el mindre skällig än andra spets   [3] 14 nov: Wheatenlovern 6 dec: emellaya Hund slet sig – bet ihjäl mindre hund   [32] 8 jun: Hortensia 11 jun: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Sankt Bernhardshund | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB