Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 april 2014 av Lona i skaffa hund (2 svar)
Skillnad på norfolk- och norwichterrier?
Nu har jag läst på en del och på ganska många ställen stött på infon att det numera är en rätt stor skillnad mentalt på norfolk- och norwichterrier men det står inte HUR de är olika.
Så vad är det som skiljer sig?
Tänker på bland annat saker som jaktlust, hur sociala de är - mot både folk och andra hundar och djur -, arbetsvillighet och samarbetsvilja, nyfikenhet, livlighet och aktiveringsnivå, vaktlust, leklust och så vidare (all information är av intresse).
Undrar även hur hälsan skiljer då till exempel den ena rasen är med i SRD men inte den andra...
Är det någon skillnad på pälskvalitén och svårighetsgraden när man trimmar (vardagstrimning, ej utställning)?

Vilken skulle ni rekommendera till någon som vill ha en pigg, glad och käck kompis som skall hänga med på det mesta, träna lite smått men inte få någon superaktivering (typ tävlingssatsning)? Som är social mot både folk och fä, framåt och orädd? Och varför skulle ni rekommendera just den?

(Jag vet att jag haft en liknande tråd alldeles nyss men den här är specifik på norwich- och norfolkterrier så jag tänkte att det kunde vara bra med en helt ny tråd.)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

zingla+znooza
Medlem 2011-11-21
#1 23 april 2014 av zingla+znooza Re: Skillnad på norfolk- och norwichterrier?
Jag har bara erfarenhet av norwich. Har 2 st. Den ena e lite "dum"- jättesvårt att lära sig men hon e "street-smart" öppnar dörrar o sånt. Lurar benen av den andra o så... Den andra e jätte lättlärd o gör allt för en godis. Vi har börjat tävla agility o hon älskar det. ( dock för korta ben för att få nån bra resultat... Saknar ju tiden. Får tidsfel) Dom e lite "svåra" med rumsrenheten. Men inte alls skälliga. Inget jaktsinne... Trimning rekomenderar ja ca 4 ggr per år. Två så får dom jättelång päls o efter trimningen är dom inte vackra då. Jag har lärt mig trimma själv. Räcker med min trimning då ja inte ställer ut mer. Tycker rasen e en frisk ras- förutom till att avla på då kejsarsnitt e vanligt. Den ena älskar alla månniskor o den ena e lite mer reserverad och mattig...
Svara på detta inlägg

zingla+znooza
Medlem 2011-11-21
#2 23 april 2014 av zingla+znooza Re: Skillnad på norfolk- och norwichterrier?
Och dom kan gå med en till världen ände.. Lika gärna som stanna i soffan hela dan om man e sjuk. Dom e väldigt anpassliga.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpa Norwichterrier - pris och er upplevelse?   [0] 2 maj: Jessicang Skillnad på BT, JRT och CT raserna?   [3] 2 apr: Voff 92 26 apr: Voff 92 Skillnad på tävlingslydnad och brukslydnad?   [1] 30 dec: lovisaa94 7 jan: bes Vad är skillnad när hundar "säger ifrån" och bråk?   [2] 18 jun: Emmksthlm 18 jun: hundöga återkomst Skillnad på retriever   [0] 20 apr: AlexandraJ Skillnad mellan Golden och Labrador   [1] 22 feb: SandraCarlsson 22 feb: Milla Svensson Test: Ser du skillnad på en varg och en hund?   [3] 29 nov: traktorn 29 nov: Torpedtass Skillnad i kalorier?   [1] 5 okt: Uems 6 okt: Scherzi Bedlingtonterrier eller norwichterrier?   [0] 3 aug: viola.linnea Skillnad på irländsk och amerikansk?   [0] 15 jul: wheatenterrier
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Shetland Sheepdog | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB