Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2014 av cecbj195 i vård & skötsel (4 svar)
Matvägran på morgonen.
Varje vardagsmorgon går husse upp 05.45 och jag går upp 06.15. För bara några veckor sedan var Cosby uppe då och skulle ha mat. Det kunde inte gå fort nog! Även på helgerna väckte han oss runt 6-tiden och skulle ha frukost. 

Men de senaste två dagarna har han matvägrat på morgonen. Igår kväll åt han, även om det var med viss tvekan. I förrgår kväll matvägrade han dock (därav min oro igår morse då han inte heller åt). Båda dagarna tog jag med mig maten till hans dagmatte som gav honom den runt kl 9.30 istället, då åt han. 

Blir lite orolig då han känts lite hängig. Vissa stunder känns han glad och pigg men andra är han inte som vanligt... Ex. skällde han inte på två hundar som vi körde förbi med bilen imorse, han brukar alltid bli knäpp när han ser dem. Vi var i mina föräldrars sommarstuga över påsk och han var ute mycket mer än vanligt, så lite trötthet hade jag räknat med. Men inte att han skulle matvägra på morgonen.

Har han gått och blivit morgontrött eller är det något annat? Kan det ha med åldern att göra, "tonårströtthet"? Han fyllde 1 år för en månad sedan. Ska vi sluta ge honom mat på morgonen om han ändå inte vill ha eller ska vi fortsätta låta dagmatte ge honom den senare på dagen?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om cecbj195 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

klara97
Medlem 2012-05-22
#1 23 april 2014 av klara97 Re: Matvägran på morgonen.
Börja med att rådgöra med veterinär så det inte är något på tok fysiskt.

Om hunden är frisk i övrigt kan det vara så att den har lite sämre aptit i takt med att det blir varmare ute för då behövs det inte lika mycket energi för att upprätthålla en bra kroppstemperatur, min hund kastar i sig maten på vintern och behöver nästan trugas på sommaren.
Svara på detta inlägg

cecbj195
Medlem 2012-12-05
#2 24 april 2014 av cecbj195 Re: Matvägran på morgonen.
Tack för svar!

Imorse åt han, så det var ju skönt  Värmen tänkte vi också på, det är ju ändå rätt mycket päls på honom. Vi avvaktar några dagar till och ser om han piggnar till, annars får vi nog ta ett veterinärbesök.
Svara på detta inlägg

Idun
Medlem 2013-04-04
#3 24 april 2014 av Idun Re: Matvägran på morgonen.
Kolla med vet så att det inte är mask. Råkar det vara så att hunden tycker sommarstugan är jättehärlig? Vår hund kan blir lite "nere" när mina föräldrar hälsat på då hon tycker väldigt mycket om dom. Men det går över efter några dagar!
Svara på detta inlägg

cecbj195
Medlem 2012-12-05
#4 24 april 2014 av cecbj195 Re: Matvägran på morgonen.
Mask hade jag inte tänkt på!  Men han kändes lite piggare igårkväll och imorse i alla fall, men ska hålla lite koll på honom!

Jodå, han älskar sommarstugan, men vi har inte varit där sen i somras, då han var liten valp. Kan vara lite deppighet kanske, men tror snarare att han tog ut sig lite på den stora trädgården :)

Tack för svar!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp skäller på morgonen   [4] 3 aug: Sunshine 9 aug: ygdrsil Havanais kräks på morgonen   [1] 31 jan: steget98 31 jan: Ridgebackgänget Underhåll under morgonen   [1] 11 dec: Vovven 11 dec: sendit Gnällig på morgonen   [3] 14 aug: boohlin 15 aug: Hortensia Matvägran vid löp   [2] 6 aug: Essne 7 aug: Skyggni Saknar Matte på morgonen   [14] 7 apr: Mannhem 11 apr: Kalla Sprutdiaree och matvägran   [4] 29 sep: Zigge666 1 okt: z_z_z_Katten Jansson Valp gör inte ifrån sig ute på morgonen   [17] 20 jul: z_infinity 20 jul: pissemiss Han vägrar sova på morgonen!! Tips önskas =)   [4] 15 jul: elinjkt 15 jul: russinbulle Matvägran och sover mycket.   [3] 5 jul: Buster Bus 5 jul: Ridgebackgänget
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Amerikansk Cocker Spaniel | Dansk/Svensk Gårdshund | Fransk Bulldogg
© 1998-2019 Enfinia AB