Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 april 2014 av VDogA1 i lydnadsforum (2 svar)
När någon knackar på dörren
Oftast så fort någon kommer hem eller någon knackar på dörren kan Ajas bli väldigt tosig. Hoppar, skäller, springer så fort han kan till dörren etc.Visst han blir bara nyfiken och glad. Men jag ska försöka träna han så han inte blir helt like tosig. Inte särskilt kul om någon Ajas inte träffat innan blir hopad på. Man ska ju inte behöva hålla tillbaka sin hund så fort någon är vid dörren.

Hur som helst. Problemet är att det inte händer ofta att en främling eller någon ny för Ajas knackar på. Han beter sig inte på samma sätt när jag kommer hem och är vid dörren jämfört med någon han inte träffat innan.Så min fråga är då. Om man tränar Ajas att sitta på en plats tills man till exempel säger varsågod. Och han gör det alla gånger jag kommer hem. Kommer det fortfarande funka om det är en annan person vid dörren? Kan man träna in det fast det bara var vid ett scenario, alltså när jag kommer hem. Eller måste jag träna in det med alla scenario, alltså att någon Ajas inte träffat mycket är vid dörren. Kommer det funka oavsett vem det är?Jag läste att om en person gör på samma sätt alla gånger, alltså jag tränar Ajas att sitta när jag kommer hem tills jag säger eller gör något. Och sen följer jag det. Så läste jag att sen så kommer det typ bli en rutin oavsett vem som är vid dörren. Stämmer det?

Jag vill inte att Ajas blir mindre glad, bara att han inte blir helt mega hyper så fort någon är vid dörren. Och jag vill inte behöva hålla tillbaka honom.

Så stämmer det jag läste? Kommer det funka att Ajas sitter tills man säger något även om någon ny är vid dörren? Kommer han reagera på samma sätt efter träningen oavsett om det är jag eller någon ny?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om VDogA1 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

klara97
Medlem 2012-05-22
#1 24 april 2014 av klara97 Re: När någon knackar på dörren
Det är nog bäst att träna in så många olika situationer som möjligt, börja med att få en situation att funka, tex när du ska in genom dörren. Sen tar du en ny situation tex att en vän ska komma in och så fortsätter du så tills du täckt alla situationer. Det finns många olika så träningen kan ta väldigt mycket tid.

Det bästa är ju om hunden kan sitta lugnt en bit från dörren tills du säger att den får hälsa eller om den inte får hälsa kan du skicka iväg den till sin bädd och ge godis tex.
Svara på detta inlägg

VDogA1
Medlem 2013-12-09
#2 25 april 2014 av VDogA1 Re: När någon knackar på dörren
Okej så många situationer som möjligt. Jag börjar med dom vanligaste och dom som händer oftast då, som att när jag kommer hem.Ja jag tror knappast detta är något man kan träna in på en vecka, men träning får ta den tid den tar.

Tack för svaret. :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
chi valp och vuxen som skäller vid dörren   [1] 2 sep: chi1234 2 sep: pissemiss Hund som bär saker när den blir glad vid dörren.   [14] 10 sep: Josu 10 sep: z_S4nn4 Mat + Vin hem till dörren?   [8] 26 jun: pipilotta 27 jun: MånaDisa Småskäller vid dörren (Helt plötsligt!)   [4] 24 jun: Nnaath 24 jun: Galotti Vid dörren- era rutiner?   [28] 28 maj: Hustomten 30 maj: GABY Viket är bästa foder till dörren   [4] 9 mar: Rexonxita 9 mar: Lovly Hoppande hundar i dörren   [15] 7 mar: Lumis 8 mar: Lumis Gå först in genom dörren, nonsens eller...?   [76] 6 nov: Cortex 8 nov: Cortex Dessa matkassar till dörren?   [52] 23 okt: Igges-matte 24 okt: ylvahedin konstig som gillar skall vid dörren?   [28] 4 maj: Gulliver 4 maj: X Of Me
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Golden Retriever | Grand Danois | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB