Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 april 2014 av linda89 i övriga hundfrågor (13 svar)
Blandrasen Pomsky
Hej alla glada på vovve jag heter Linda och hittade precis till den här underbar hemsidan!

Jag har under en lång tid försökt att hitta information gällande blandrasen "pomsky" som är en blandning av Siberian Husky & Pomeranian.

Jag fick ett stort intresse för just den blandrasen när jag fick se en bild på hur den såg ut samt även fick reda på att hunden stannar i en liten storlek och inte blir speciellt stor. Även att en pomsky ser ut och har samma typ utav egenskaper som en Husky.

Jag hittade för inte så länge sedan en svensk hemsida som har information om blandrasen (http://pomsky.se) men dem skriver ut att det i dagsläget inte finns några uppfödare i Sverige.

Jag vet ni inte vad jag ska ta mig till och vänder mig därför till er! Finns blandrasen? Har ni hört något om den och vad? Om ni är en pomsky ägare skulle jag även gärna vilja få reda på hur ni gick till väga för att köpa hunden .

Väldigt tacksam för svar!

MvhLinda



Som medlem kan du här läsa lite kort info om linda89 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

koolajen
Medlem 2013-08-29
#11 27 april 2014 av koolajen Om jag får uttrycka min åsikt...
Jag tycker du ska fundera på det där med pomsky.. En pomsky kommer inte ha samma egenskaper som en husky, övht. En pomme är liksom lika liten som en chiahuahua som exempel. En husky är en draghund och det är inte en pomeranian. En pomme är en sällskapshund. Jag har ägt en pomeranian och ska hämta hem nr 2 i sommar och är dagmatte just nu åt en husky. Helt olika typer av hundar. Helt olika egenskaper och krav på ägaren. Tanken att para dessa två känns helt absurd. En husky i miniformat som inte har den fysiska förmågan att kunna göra vad en husky bör göra, känns inte som om det skulle kunna bli en glad hund övht och inte heller vet man hur korsningen blir. Känns enbart sorgligt och jag hoppas att uppfödningen stannar utanför Sverige iaf.. 
Svara på detta inlägg

HUNDraelvan
Medlem 2011-03-05
#12 27 april 2014 av HUNDraelvan Har du sett eurasier?
Kanske skulle kunna vara ett alternativ?Då kan du ju även kolla upp hunden flera led bakåt
Svara på detta inlägg

Tugga Terrier
Medlem 2004-03-15
#13 27 april 2014 av Tugga Terrier Re: Bilder...
...på "pomsky" visar nästan enbart valpar och mkt unga hundar. Varför?
Är de vuxna så fula (stora? konstiga?) att de inte tål att visas? Har de så kass  mentalitet att folk tröttnar på dem så de inte blir så gamla?  
Det står inte heller hur mycket pom och hur mycket husky det är i valparna. Kanske det bara är första generationens avel, dvs ena föräldern (mamman) är husky och den andra (pappan) är pomeranian?  
Tyvärr går det fortfarande inte att klistra in länkar här. Därför får ni söka rätt på bilderna själva.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Pomsky?! är det på riktigt?   [17] 6 feb: Chelsea-smile 7 feb: FreestyleTjejen Vilket skulle vara den värsta blandrasen?   [21] 30 jan: hobogolen 1 feb: Pointrar är bäst Vad är den konstigaste blandrasen du vet?   [52] 16 jan: |FilliZ| 22 jan: Galotti Gissa blandrasen *fyller ut*   [9] 3 jan: Koffen 4 jan: Koffen Gissa blandrasen (hund)!   [35] 10 sep: zippa_86 10 sep: Alexx började valpkurs idag enda blandrasen   [33] 11 apr: Gulliver 12 apr: Teddies matte vilken är vanligaste blandrasen   [16] 3 mar: Gulliver 3 mar: willma Konstigaste blandrasen?   [28] 4 maj: Fröjda 5 maj: German shepherd Blandrasen Labrador/Pudel?!   [8] 1 dec: Malin & Lars 29 aug: Yogi konstigaste blandrasen   [19] 23 sep: Flaxan 23 sep: kungkotte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Bichon Frisé | Basset Hound | Schäfer | Borzoi | American Staffordshire Terrier | Australian Cattledog
© 1998-2019 Enfinia AB