Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 maj 2014 av Ida&Igor i skaffa hund (3 svar)
Border Collie-Kennel
Hej! 
Jag och min sambo tänkte skaffa vår första Border Collie och vet allt vad det innebär redan. Vi har dock ingen erfarenhet av kennlarna för just denna ras då vi bara har haft slädhundar. En internetsökning ger alldeles för många resultat om Border Collie-kennlar så vi tänkte om det finns någon som har bra erfarenhet av någon kennel? 
Vi "satsar" på att ta hunden till mitten av sommaren och kommer inte användas för utställning, utan arbetande hund (spår, agility, lydnad m.m.)

Tack på förhand!Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ida&Igor och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

bes
Medlem 2013-02-02
#1 5 maj 2014 av bes Re: Border Collie-Kennel
Det är vanskligt att be om rekommendationer av uppfödare på ett forum. Alla har sin egen, väldigt subjektiva syn på vad som är en bra uppfödare och vad som är en bra hund. Jag rekommenderar er faktiskt att lägga så mycket energi och tid som det behövs på att själva ta reda på den information ni söker! Då har ni bättre möjligheter att hitta uppfödare och valp som är rätt för ER och inte för någon främling på ett öppet forum.
Visst finns det många uppfödare men det tar faktiskt inte många dagar att gallra bland dem. Det finns få uppfödare av rasen som är överförtjusta i att sälja valp till ett hem där hunden inte kommer att få valla (av förklarliga skäl), så när ni kikar runt på hemsidor och mailar intresse kommer många alternativ att falla bort redan där.
Lycka till med nya familjemedlemmen!
Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 5 maj 2014 av Torparinnan Re: Border Collie-Kennel
Bäst är att ringa rasklubbens valpförmedlare och tala om vad ni söker för typ av hund och uppfödare så kommer dom hjälpa er vidare.
Lycka till med valpköpet!
Svara på detta inlägg

Beccy
Medlem 2007-07-07
#3 5 maj 2014 av Beccy Re: Border Collie-Kennel
Ska ni valla med hunden? Annars kan det vara svårt att skaffa en SKK-reg BC. Vissa linjer är mer bruksinriktade och andra enbart åt vallningshållet dock brukar kraven för alla valpköpare vara att hunden ska bli Godkänd Vallhund.Är ni inte intresserade av hund till vallning tycker jag ni ska titta på annan ras ex kelpie eller aussie. Eller gå in på t.ex SVAK och leta efter äldre hundar som inte fungerar i vallningen.Jag rekommenderar inte att ni köper en oreggad BC. Där är det extremt svårt att  veta vad du får - jag har sett alltifrån soffpotatisar som travar runt en agilitybana till riktiga stressmonster :(Tips på kennlar:KronvallarenFor The WinGränsvallarenWindannKelliegårdenFinnbogårdenTy nantThe LookEmenems
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Finsk Lapphund Kennel   [6] 30 apr: SmilesGB 6 maj: Ayrin Retro mops / Kennel som avlar på retro utseende   [3] 8 apr: danilouie 8 apr: aenima Tips på kennels!   [8] 18 feb: Elsa90 28 feb: Lona Border collie smarta?   [9] 4 jan: Åkeärbäst 9 jan: Salawexe Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona schäfer tips på kennel   [1] 4 maj: Dimma 6 maj: Ayrin Skivarps kennel   [9] 27 apr: Albin-Nellie 3 maj: Sevgilim Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Köpa dvärgpincher vilken kennel ?   [0] 30 aug: Gabrielle
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Cairnterrier | Australian Shepherd | Curly Coated Retriever | Dvärgpinscher | American Akita
© 1998-2020 Enfinia AB