Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 maj 2014 av MiracleTear i övriga hundfrågor (3 svar)
Kastrering eller annan hjälp!?
Hej, 
Jag har en finsk lapphunds hane på snart två år som har blivit väldigt orolig och "jobbig".  Detta började i våras - dvs, kanske i början av April - så det har pågått i 1.5 månad. 
Han har alltid varit väldigt intresserad av tikar och blev könsmogen tidigt. Han ska också slicka precis överallt ute och sprätter och markerar när han gjort ifrån sig, både stort som litet. Att han slickar överallt ute är något som är otroligt jobbigt. Man kan inte få honom att sluta. Känns som vi har testat allt. 

Nu har det dock gått till överdrift. Han går runt och gnäller, ylar och har väldigt svårt att koppla av. Han beter sig väldigt stressat. Han har under ett år haft problem med magen, som dock är otroligt mycket bättre, men jag är rädd hatt hans stressande beteende ska påverka magen. Han vägrar också att äta - vilket nog är det som är jobbigast. Innan April har han alltid haft en jättestor aptit. 

När vi träffar tikar ska han rätt ner med nosen "där bak" och vägrar sluta med beteendet oavsett hur mycket man säger åt honom och drar bort honom. Ibland när han får hälsa på en tik så kan han bli alldeles spattig efteråt och promenaden blir därefter otroligt jobbig. Vissa hanhundar börjar han också morra åt eller vill "hoppa på" utan någon som helst anledning. Detta är dock absolut inte alla hanhundar, man vissa har han väldigt svårt för. Börjar någon käfta mot honom ska han alltid käfta tillbaka oavsett storlek, ålder eller ras på den andra hunden. Han tycker att han bestämmer. Jag förstår självklart att vår hund inte kan vara vän med alla men jag undrar om det har mycket med hormonerna att göra att han beteer som han gör med hanhundar.Hur blir jag av med dessa beteenden? Bör jag aktivera honom mer? Få honom att jobba med huvudet? Gå någon speciell kurs som hjälper just med unghundar med alla hans hormoner? Eller ska jag helt enkelt kastrera honom, då han kanske är "översexuell"? Han är ju även en unghund - tror ni det blir bättre med tiden med hans hormoner?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om MiracleTear och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#1 17 maj 2014 av pissemiss Hur mycket aktiverar du honom nu?
Hur ser en dag/vecka ut?
Svara på detta inlägg

MiracleTear
Medlem 2013-01-24
#2 17 maj 2014 av MiracleTear Re: Hur mycket aktiverar du honom nu?
Vi går på promenader sammanlagt runt 2 timmar per dag. Sedan leker vi med honom med hans leksaker någon gång per dag och kelar en massa. Han får leka med hundar några gånger i veckan. Vi åker ofta till olika miljöer som han får vara i. Vet dock inte om han blir tillräckligt aktiverad psykiskt. Vi har testat spåra med honom men han verkar totalt ointresserad av att leta efter godis och liknande. Funderade på agility förut, då jag tror att han skulle tycka det var kul - men jag vet inte om han skulle bli mer stressat utav detta? 
Svara på detta inlägg

vinthundsfeber
Medlem 2008-05-15
#3 17 maj 2014 av vinthundsfeber Re: Hur mycket aktiverar du honom nu?
din hund har förmodligen lite tråkigt :) och är påverkad av hormoner o löptider...jag har själv haft en hane som slutade äta när tikarna i området löpte, han kunde sitta o yla fastän alla var hemma... honom tränade vi mkt lydnad med och tävlade spår så han fick sitt. han älskade pipdjur så vi hittade ganska tidigt en grej som gjorde det lättare att motivera honom.har er hund nåt sånt, leksak elr köttbulle korv... ??göma godbitar i trädstammar, ibarken alltså. äter den torrfoder så kan han få itt foder utomhus på en gräsmatta. utspritt när han väl äter då. min ena nuvarande äter bättre utomhus på gräs än inne i skålen... inte alltid det funkar men flera gånger i vecan iaf.2 timmars promenad på en dag är inte särskilt mkt, det är ju ändå en hund som är skapt att va ute o göra nåt! har du facebook s rekommenderas starkt att du går med i gruppen Dogparkour Sverige... det handlar om kontaktbyggande, balansträning etc. att se de vanliga sakerna ni ser på era promenader på nytt vis. som till ex ställa upp framtassarna mot att träd lyktstolpe elr hoppa upp på en bänk elr mur osv osvkel är förvisso viktigt, men ger inte så mkt mental stimulans samma med lek. är det d ni elr han som startar leken?! att kasta boll elr pinnar är stressande o kanske olämpligt för eran hund som låter som lättstressad.kastrering KAN hjälpa mkt, MEN tar inte bort felbeteenden av sig självt, man måste ju även jobba med sin hund!gillar du att lära o läsa hundböcker så leta reda på Kontaktkontraktet av eva bodfält och Bra relation av kenth svartberg.en bra grej att prova när man går ut. du bestämmer dig för att en viss bit får han gå lite o nosa o kissa, sen tar du in honom till sidan i kort koppel, dr an får *gå fint* vid sidan och inte nosa som han vill. det i sig ger honom mer mental stimulans än att gå som han själv vill. då måsste han även anpassa sitt tempo efter dig hur du går.en del hundar behöver en uppgift, och kan funka bättre om den får till ex bära en klövjeväska , som en hundryggsäck,, så lägger du i vikter, efter att han vant sig vid att ha den på sig givetvis.fråga gärna mer om du vill, elr skriv privat meddelande =)

mvhvinthundsfeber
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Efter operation av Urinsten (Hjälp/Råd)   [1] 21 mar: Silver08 23 mar: Puddingpastejn DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Ensamhetsträng med annan hund och katt   [4] 6 nov: hella2 18 nov: hella2 Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Australian Shepherd | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB