Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 juni 2014 av Tonydog i fästingforum (12 svar)
Biverkningar av fästingmedel

Alla långtidsverkande fästingpreparat är nervgifter och kan i värsta fall ge motsvarande och t.o.m. värre symptom. Medveten Djurplågeri i sin värsta form, Vi är rädda för råttgift men själv förgiftar vi medvetet våra djur med nervgifter som påverkar nervsystemet och hela kroppen, jag blir så arg, det finns giftfria alternativ som fungerarm påverkar hela nervsystemet och kroppen, jag blir så arg
Det finns giftfria alternativ som fungerar men det kräver max 2minuter per dag av din dyrbara tid, är inte våra djur värda detta, det här håller jag som kriminellt


 Se denna länk, skrämmande https://www.facebook.com/photo.php?v=885558434803629&set=vb.100000484431962&type=2&theater


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tonydog och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 4 juni 2014 av Träsktrollet Re: Biverkningar av fästingmedel

Själv tycker jag det är djurplågeri att inte skydda hunden så bra det går +att man såklart går igenom hunden varje dag. Sjukdomarna är i de allra flesta fall betydligt farligare än de fästingmedel som finns på apoteket. Jag har Seresto på min hund och det fungerar superbra på honom - inga biverkningar och inga fästingar. Han var så dålig i borrelia för tre år sedan, så vi visste inte om han skulle överleva och det har gett många stora efterskalv. Jag gamblar inte med hans liv så därför har jag valt att ha ett ordentligt skydd på honom. 

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#2 4 juni 2014 av SanCha ...och s.k. biverkningar av fästingen!

Prognosen för ex Borrelia är 80% som blir helt bra, resten får bestående men som hältor med smärta, febertoppar och några dör i njursvikt.


När det gäller Anaplasma kan många hundar bli kroniskt bärare av infektionen och den blossar som regel upp med jämna mellanrum och då många hundar lider väjer man avlivning här.


Jag har inte statestik för hur många hundar som smittas årligen men det är bra många kan jag garantera dig. Man har testat på råttor en längre tid med nervgiftet och de har klarat stora doser och man har heller inte sett någon canserogent här.


Det hundar reagerar mot är inte nervgiftet utan det bärarsubstans som måste tillsättas för att det ska spridas jämt med huden. Så själva nervgiftet är sålunda inte så starkt för hundens hud som är helt annorlunda är vår tunna. Det är ett godkänt medel som också testats under mycket lång tid innan det får säljas som läkemedel.


Sedan försvarar jag inte helt nervgifter men att tro att hunden slipper fästingen av andra alternativa substanser som ex bärnstenshalsband, hemmagjorda kryddsprayer och som hundaffären säljer är bara för tillverkarens plånbok. De dagar hunden slipper fästingen är dagar då inte fästingen finns på just de platser hunden vistas.


Vill också påpeka att det tar inga minuter att kontrollera hundens päls efter fästingar. I mitt fall skulle det ta timmar som har en borderterrier med färgerna, rött, brunt och svart. Det är näst intill omöjligt att upptäcka en fästingen hur man än bär sig åt tills den satt sig för att suga blod.


Jag hittade det här svaret från en veterinär som är mycket tänkvärt och lästvärt givetvis. Det kan jag råda dig till att läsa.


http://www.veterinaren.nu/fragelada/besvarad/hund/fastingmedel-hur-paverkas-djuret


Sedan skulle ingen bli gladare än jag om det kom ett medel som var "helt" ofarligt för hunden även om nu fästingen skulle stryka med men detta är ju bara en önskan och orimlig i förhållande till vad själva meningen med medlet innebär.


 


MVH//Sanna


 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#3 4 juni 2014 av Kalla Då är jag kriminell då

Du får gärna komma hem till mig och visa hur vi, på två minuter om dagen, kan se till att Kalla är lika fästingfri som hon är när vi använder.


DIn ton är helt förfärlig, jag kallar inte dig kriminell för att du inte använder de godkända läkemedel som finns utan förlitar dig på icke-vetenskapligt testade medel som finns.


Det viktiga för mig är att jag ska kunna skydda min hund mot de förfärliga följder som en borrelia eller anaplasmainfektion kan ha med kroniska symptom eller avlivning som följd. Jag struntar fullständigt i vad u tycker om det faktiskt, det viktiga för mig är min hunds hälsa.


 

Svara på detta inlägg

Kleverin
Medlem 2007-10-31
#4 4 juni 2014 av Kleverin Oxå kriminell!!

Har du barn? eller förresten du har hund, det räcker. Du ger väl bara ekologiska grönsaker och frukter? Helst sånt du odlat själv? Läs denna länk kanske du förstår varför.. http://kurera.se/det-osynliga-giftet/


 


Själv har jag en hund som nu är inne på sin andra kur mot borrelian, jag kommer aldrig mer slarva med när jag ger dropparna mot fästingar. Hon har inte haft så många i sitt liv, men det räcker med en som bär smittan. Att se sin hund inte kunna lyfta sina bakben, inte kunna resa sig trots att hon försöker och att hon själv inte förstår vad som händer, det är hemskt. och då fick hon en ganska lindrig variant.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#5 4 juni 2014 av pipilotta Re: Biverkningar av fästingmedel

Ja, det finns många hundexperter på det här forumet. Vad som fungerar på din hund behöver inte vara lika bra på en annan hund. 


Var glad om du hittar ditt bästa botemedel men försök vara litle mer hänsynsfull mot andra hundägare. Tror att det är bäst för alla parter. 


Att anse att det är djurplågeri att använda viss fästingmedel är bedrövligt och väldigt omoget.

Svara på detta inlägg

Skäll-O-Matic 2000
Medlem 2009-11-09
#6 4 juni 2014 av Skäll-O-Matic 2000 Djurplågare? Kriminell?

Jag ger inte giftiga fästingmedel då jag använt det förut men ÄNDÅ fått hundar infekterade med borrelia. Själv väljer jag att undvika skogen och håller mig till kustremsan (bor vid havet). Kollar hunden varje dag givetvis (garderar mig där...)


Dock sätter jag mig inte på några höga hästar och kallar folk som väljer annorlunda för djurplågare och kriminella. Man väljer det som passar en bäst.

Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#7 4 juni 2014 av Dimma Re: Biverkningar av fästingmedel

Katter tål ju bara vissa medel.


Kriminell? arg? Varför tror du vi ger godkända medel,? skulle bli något tokigt med hunden då vet vetrinären vad medlet innehåller


Gör din veterinär om din hund blir sjuk av ditt "sk giftfria" medel


 

Svara på detta inlägg

Pia & Frosti
Medlem 2013-05-13
#8 4 juni 2014 av Pia & Frosti Re: Biverkningar av fästingmedel
Finns fästing piller på recept hos veterinär...
Svara på detta inlägg

Pia & Frosti
Medlem 2013-05-13
#9 4 juni 2014 av Pia & Frosti Re: Biverkningar av fästingmedel
Heter Bravecto Ett piller var tredje månad...
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#10 5 juni 2014 av pissemiss Vilken lag syftar du på när du skriver att

det är kriminellt att ge fästingmedel? Mig veterligen finns det ingen sådan.


Du skriver: "Medveten Djurplågeri i sin värsta form". För det första så är det ju bara "medvetet djurplågeri" om jag gör det för att medvetet skada min hund och jag tror faktiskt inte någon ger fästingmedel för att de medvetet vill plåga hunden.


Jag kan dessutom tänka mig oerhört mycket värre djurplågerier än att behandla hunden med fästingmedel. Jag antar att du aldrig läser en tidning eller ser på nyheterna om du inte kan komma på något värre sätt att plåga ett djur på än att ge det fästingmedel.


Du glömde göra reklam för Prob schampo i det här inlägget.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Interceptor och biverkningar   [1] 30 jul: Frihannisaac 31 jul: pipilotta Biverkningar efter 2:a grundvaccinationen   [0] 14 jul: Roberts Kortison - biverkningar efter slutat   [0] 21 mar: MiaSthlm Ska man ha fästingmedel och isåfall vilket?   [11] 15 apr: Yogi 23 apr: Bamze&Pajas MSM pulver biverkningar   [1] 18 okt: MiaSthlm 20 okt: STB Fästingmedel, bluff o båg   [20] 5 jun: pelle j 16 jun: Lona Bravecto / Nexgard - biverkningar?   [31] 31 maj: Scherzi 24 jun: Ingrid W Hemma gjort fästingmedel   [8] 11 apr: greyhoundulla 12 apr: Dog_training Urin foder - möjliga biverkningar?   [4] 20 jan: Mobelle 20 jan: Mobelle Biverkningar av halsband mot loppor och löss   [5] 13 nov: MrGreen 14 nov: Kalla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Fransk Bulldogg | Dobermann | Tax | Labrador Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB