Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juli 2014 av minigrisen i övriga hundfrågor (5 svar)
Vaktar saker gentemot hundar men inte människor..

Lovis har aldrig vaktat matskål, köttben eller leksaker mot andra människor, hon är verkligen helt obrydd om man är nära eller om man skulle ta något ifrån henne. Detta antar jag visar på att hon känner sig säker och trygg och jag har aldrig tagit saker ifrån henne "bara för att".


 


Däremot vaktar hon väldigt mycket gentemot hundar! Då kan hon vakta mig, leksaker, pinnar.. ja, allt! Och kan försöka ta saker från andra hundar också, eller i alla fall visa missnöje om en annan hund har något.

När hon var valp träffade hon min mormors hund ofta som hade detta beteendet gentemot henne, kan det vara så att hon lärt beteendet av henne?


 


Tycker bara det är konstigt att hon är helt obrydd gentemot människor och väldigt vaktig mot hundar.


 


Någon som har tips på hur man kan träna bort detta vaktbeteendet mot hundar?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om minigrisen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#1 8 juli 2014 av Malin med Ella Re: Vaktar saker gentemot hundar men inte män...

Jag upplever att det är ganska vanligt och fullt normalt. Kanske extra vanligt hos "ensamhundar" som inte är van att ha andra omkring sig i vardagen? Min äldsta som vuxit upp själv är mer så än min yngre som ju alltid levt med annan hund, och så var det också med våra två hundar vi hade när jag växte upp.


Hursomhelst, jag förväntar mig inte att mina hundar ska lita på andra jyckar runt sin mat och sina ben/leksaker, ser istället till att de är ifred i de situationerna och likaså tar bort ev konfliktrisker ifall det kommer besök.

Svara på detta inlägg

minigrisen
Medlem 2006-08-26
#2 8 juli 2014 av minigrisen Re: Vaktar saker gentemot hundar men inte män...

Jag tänkte också att det nog är rätt så vanligt och självklart tar jag bort alla leksaker och ben om det kommer en annan hund på besök och ber andra att göra samma sak om vi kommer på besök.


Tycker mest det är lite besvärligt när hon ska vakta mig och exempelvis en vattenskål utomhus. 


 

Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#3 8 juli 2014 av Malin med Ella Ja just det...

...hon vaktar dig också mm. Självklart kan du då styra upp det, stoppa henne muntligen och ge henne besked om vad hon istället ska göra. För att undvika att hon vaktar dig är det bättre att i sammanhang med ihopsläppta hundar stå upp snarare än att sitta/ligga och ännu hellre vara i rörelse.


 


 

Svara på detta inlägg

Beccy
Medlem 2007-07-07
#4 8 juli 2014 av Beccy Re: Vaktar saker gentemot hundar men inte män...

Min unghund har rätt mkt resursförsvar mot andra hundar, trotts att jag har två äldre hundar som är genomsnälla när det kommer till att dela med sig. 


Första är ju som sagt att bara ge ben och sånt när jag har koll på dom, men han vaktar även mig mellan varven.


Jag försöker träna genom att motbetinga, alltså ju närmare en annan hund är hans resurs desto mer ex. Godis får han. Beteer han sig fult så kör jag oftast över honom genom att flytta på mig eller ge den andra hunden leksaken/tuggbenet eller så flyttar jag honom till ett annat rum. 

Svara på detta inlägg

snilletogeniet
Medlem 2012-05-28
#5 9 juli 2014 av snilletogeniet Re: Vaktar saker gentemot hundar men inte män...
          Re: Vaktar saker gentemot hundar men inte män...
          

Jag tänkte också att det nog är rätt så vanligt och självklart tar jag bort alla leksaker och ben om det kommer en annan hund på besök och ber andra att göra samma sak om vi kommer på besök.


Tycker mest det är lite besvärligt när hon ska vakta mig och exempelvis en vattenskål utomhus. 


 

Jag har förstatt att det är fullt normalt att vakta sina resurser mot andra hundar. Det ligger i deras gamla dammiga överlevnadsgenetik. Om man inte vaktar sin mat så kan någon ta maten och då går man hungrig ;) 


Tror att vi läser in värre saker i det än vad det är. Min äldre hund är inte det minsta vaktig, men han säger till tydligt om någon annan hund närmar sig honom med ett värdefullt ben. Normalt så respekterar den andra hunden det och går undan, och allt är frid och fröjd! 


Att han vaktar dig känns som en annan femma och då kanske man måste ta tag i hans vaktighet kring mat för att komma åt problemet i sin grund? 


När jag var och hälsade på den hund som nu är min genom omplacering, så vaktade han mig i början mot min yngre hund som var med. När han gjorde det så puttade jag honom bort från mig och ignorerade honom, så att han inte fick "belöning" för sitt beteende. Han slutade fort när han insåg att han förlorade på beteendet! 


Testa något liknande kanske?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ras som inte tokälskar människor?   [1] 2 maj: TigerLilja 2 maj: Anneli Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!   [7] 19 aug: goldenlab96 21 aug: Gurkans Valp rädd för människor, lämna tillbaka?   [7] 6 jul: Pudelägarn 8 jul: Ayrin Vaktar i trappuppgången   [3] 2 nov: Milo2018 26 nov: Draghund Har du saker över som en annan hund kan använda?   [3] 16 jun: LindasHundrast 17 jun: LindasHundrast Saker vi aldrig skulle göra...   [2] 28 jan: Puddingpastejn 29 jan: Lona Glad valp blev trampad på - nu rädd för människor   [2] 29 okt: Happier 30 okt: pipilotta Ekorre-säker hund?   [3] 14 okt: Svea58 14 okt: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Chinese Crested Dog | Pudel | Fransk Bulldogg | Shetland Sheepdog
© 1998-2022 Enfinia AB