Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 juli 2014 av abbe83 i övriga hundfrågor (5 svar)
Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Håller på att läsa om olika raser för att se vilken som skulle kunna passa ihop med vår schäfer som är aktiv familjehund. Syssla med lydnad, spår,sök, apportering, frisbee. Allt på amatörnivå, är inte intresserade av att tävla. Ska inte skaffa en till hund förrän om nåt år men är roligt att läsa om olika raser. 


 Har på senaste tid blivit intresserad av Staffordshire bullterrier, har alldrig träffat en Staffordshire bullterrier. Nån som kan berätta mer om rasen?


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om abbe83 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#1 13 juli 2014 av Jennie&Märta Re: Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Jag har träffat några stycken och de är, som alla andra bullhundar, jätte trevliga hundar.
Då min hund gick på dagis så var de 2 stycken andra staffar där och de var hur go som helst :) gick såklart bra ihop med de andra tikarna i "tikrummet" och var duktig och snäll med de andra hundarna (stora som små).


De jag känner mer privat är som ovan beskrivet, supertrevliga hundar, den ena är runt 2 år, och de är som "alla andra" två-åringar, busig, stojig, mycket liv i och de tränar och tävlar i rallylydanad.
Ser några ute på promenader och de, liksom min egen, är jätte duktig vid hundmöte, kollar knappt på den andra hunden och bara fortsätter lunka vidare med sin husse/matte.

Jag har själv varit inne och skaffat en till hund, har då bla. kollat på Staffordshire Bullterrier, men backade då rasen har problem med bla. allergier och HA/ED. På skk står det "det finns inget hälsoprogram för någon sjukdom i rasen" vilket är synd, då det finns hälsoproblem i rasen, vilket det inte går att neka. 
Så om du överväger att skaffa en staffe, var oerhört noga med uppfödare och vilka avelsdjur de tänker använda, kolla på tidigare kullar hur de har de med allergier och övriga sjukdomar.

Här kan du läsa lite Staffe-Hälsa.


Lycka till :) 

Svara på detta inlägg

Tess_85
Medlem 2008-06-17
#2 14 juli 2014 av Tess_85 Re: Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Min bror har en sån livlig å glad trevlig och älskar kel å mys.
Kräver som dem flesta hundar en fast hand.


Dem jag har träffat har varit trevliga och snälla.
Som ovan skrev var noga med att hitta en bra uppfödare.


Jag skulle skaffa en staffe men det blev en amstaff istället å hon är oxå hur go som hälst å alla amstaffs jag träffat är oxå hur mysiga och snälla som helst

Svara på detta inlägg

mija
Medlem 2007-02-13
#3 15 juli 2014 av mija Re: Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Hej, jag har en liten staffevalp på 14 veckor nu. Vi läste också om många raser innan vi bestämde oss. Vi har även en briard och en papillion och sökte något i en mellanstorlek som gärna tränar men även älskar att vara soffpotatis ibland.Tillslut föll valet på staffen.


Som sagt vr noga med val av uppfödare, för mig var et viktigt med en uppföare som avlade på den arbetande högställda/lätta typen och inte utställningstypen som ter sig bli något framtunga... dessutom var det allra viktigaste att det var en uppfödare som inte mörkade det som gått fel i aveln utan skrev ut på sin hemsida vilka hundar som drabbats av allergi etc så man viste och inte blev förd bakom ljuset.


Lycka till, jag hoppas det blir en staffe!


 

Svara på detta inlägg

Luss
Medlem 2003-06-28
#4 6 september 2014 av Luss Re: Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Jag har. Mina två är tävlade i elitspår, så visst är det en ras du kan tävla med om du vill.


Det är stora skillnader både mentalt, exteriört och hälsomässigt i rasen, men vill du ha en pigg och aktiv hund så tycker jag du ska kolla in min svarta tik Razzla.

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#5 8 september 2014 av hundögon Re: Nån som ha en Staffordshire bullterrier?

Som det skrivs. Pigg och glad. Behöver inte vara någon fördel. Man får inte glömma bakrunds historien. Det blandades mycket terrier i rasen, för att den skulle bli effektiv i kampringen. När det sker, så sker det snabbt. Många går omvägar när de ser dessa raser och hundägaren till denna ras tycker mycket synd om sig själv. Den pigga glada hunden kan helt plötsligt attackera. En fast hand och kunna läsa deras signaler är ett måste.  Lika väl som man måste tänka  på, när man köper en hundras som har mycket vakt i sig.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Staffordshire Bullterrier   [1] 19 apr: FruNordmark 19 apr: Torparinnan Staffordshire bullterrier valp, allmänna tips!   [4] 9 jan: Rotis 13 jan: Anneli Staffordshire bullterrier   [1] 21 maj: sus17 23 maj: sus17 Vill veta allt om Bullterrier !   [0] 22 nov: Wilhigson Staffordshire bullterrier - tips, råd, info?   [3] 12 okt: marielle_a_r_ 13 okt: Kalla staffordshire bullterrier sökes   [1] 30 jun: fiaofreja 30 jun: Hortensia Bra Staffordshire Bullterrier uppfödare?   [7] 21 apr: Pickapela 9 mar: AdamA Staffordshire valp 4mån letar kompisar   [4] 24 feb: Kajsa83 9 mar: Kajsa83 MH-test fråga...staffordshire bullterrier   [10] 25 jan: z_mikkahn 25 jan: pissemiss utslag/knuta staffordshire bullterrier   [3] 14 jan: Malli 15 jan: hundögon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bearded Collie | Beagle | Belgisk Vallhund | Rottweiler | Dvärgpinscher | Bostonterrier | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB