Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 juli 2014 av Kronhjorten i skaffa hund (23 svar)
Köpa hund i Ungern

Jag kikar på en kennel i Ungern med fina hundar. Nu undrar jag vad som gäller ifall jag köper en av deras hundar. Blir inte klok av att läsa på jordbruksverkets sida, kan någon reda ut det hela för mig? 
Hunden måste iallafall vara veterinärbesiktigad innan flyg (hur hittar jag dessutom uppgifter för vad flyget kostar?) 


Vad gäller för lagar och regler? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kronhjorten och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Kronhjorten
Medlem 2014-07-20
#21 23 juli 2014 av Kronhjorten Re: Läs Tugga Terriers...
          Re: Läs Tugga Terriers...
          

Vilken ras, nyfiken

American Akita.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#22 23 juli 2014 av Hortensia Håller med!
          Re: Även....
          

Karantän borde vara obligatorsikt i vilket fall som helst, för säkerhetens skull! 

Men då fungerar ju inte den "fria rörligheten". Själv försöker jag i möjligaste mån undvika campingar och rastplatser utmed Europavägarna här i Sverige där många turistande hundar rastas.


Jag förstår att man vill ta med sig sin fyrbenta familjemedlem på semestern även utomlands, men jag tror inte att alla riktigt har klart för sig hur det beslutet riskerar att påverka även omgivningen.


Friheten för alla att kunna åka obehindrat mellan EU-länderna ställer enormt höga krav på kunskap, planeringsförmåga och ansvarskänsla som långt ifrån alla europeiska hundägare har begåvats med.... men alla får ta konsekvenserna av deras oförmåga att hålla Sveriges två- och fyrbenta invånare skadeslösa.


Frustrerande, tycker jag.


 


 

Svara på detta inlägg

vali
Medlem 2019-11-08
#23 8 november 2019 av vali Re: Köp INTE hund från Ungern!
          Re: Köp INTE hund från Ungern!
          

Nu är det så att detta är inte 100 % sant. De hunduppfödare som behandla sina jycken så hemskt styrs faktiskt av andra EU LÄNDER. Så til exempel kan hända att ett EU land betalar lite pengar till Ungrarna och får de hundarna som helt jävla käppa. Bara det att jag förstår inte vart dessa länder kan sälja dessa knäppa hundar till. Det andra. : Det "är" svårt att hitta de riktigt bra uppfödarna i Ungern,men de finns.Oftast dessa är kvinnor som älskar sina valpar så mycket att de vill nästan inte sälja de. Ja jag är Ungrare så jag vet detta. Massproduktion förekommer,men dessa styrs av nån EU and.Men detta är ett mirakel för mig .För vem de kan sälja de hundarna. Det liknar lite Bangladesh över det hela. De som är bra de hållers sig undan ,de är inte heller ute efter för att bli rika på det. Ungern är ett gammalt kommunistiskt land och de fotfarande inte pratar om pengar. Så visst finns det superfina dogs i Ungern med alla kruciduller och 1000 000 bevis att de är skysta dogs,men va fan vem orkar med att ta reda på dessa uppfödare. De säljer till lokala befolkningen . That is all,Och som jag fick veta ,det finns i Ungern bara ett ända valpfabrik och det hålls igång med utlänningar. Har försökt få veta ägarna ,men Nope. Men det är jo så att now and then marscherar folk där och försöker ta kål på fabriken,. Ja jag tror att man måste lägga ner mycket energi för att hitta de riktigt bra doggisarna.


 


  Recommendation: Sök en kvinna som uppfödare och inte en dåre. Kvinnor ser dessa valpisar som deras barn och de kan gå in i elden för deras doggysar. Men ja lättare sagt än gjort . Ungrarna dessutom är så jävla fan rasister så det är svårt att hålla ett öga på de. Men med hårt arbete så hittar man de. Faktiskt Ungern har jätte vackra hundar. Bara man har de rätta kontakterna så fungerar det.

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur länge tar det att få exportstamtavla f. Ungern   [10] 25 apr: Pajjazen 26 apr: russinbulle Resa med hund i Ungern   [1] 25 mar: Morris08 25 mar: z_pulisar2 Pudeluppfödare i Ungern/Budapest?!   [1] 23 feb: Evelina84 23 feb: Diana HD-2 i Ungern blir i Sverige?   [8] 28 mar: Mealon 28 mar: Jillsan Hmmm , Sverige -Ungern ?   [3] 10 sep: * Ymer * 10 sep: millecito ska till djursjukhuset med valpen från ungern   [16] 12 dec: sanski 13 dec: sanski Nån som kommer från Ungern här?   [4] 1 nov: Nilla&Västgötaligan! 2 nov: Eva & Tamia Ny hundorganisation i Ungern   [1] 12 apr: vinthund 12 apr: marie o rottisarna Min pojkvän har blivit av med plånboken i Ungern!!   [5] 13 sep: husdjuret 13 sep: husdjuret Resa till Ungern/flygtransport   [0] 18 jan: Alice & Norpan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Golden Retriever | Dobermann | Dvärgschnauzer
© 1998-2019 Enfinia AB