Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 juli 2014 av Kenzi i utställningsforum (4 svar)
Meritering Dobermann

Hej!


Jag har nyligen blivit med Dobermann efter många års längtan :) Jag vill ställa ut henne och även träna lydnad och spår.


Jag vet att det finns krav på meritering om man ska få tävla om CERT på utställning och att en godkänd meritering är IPO. Jag har bara haft Cavalier innan och där krävs inget mer än att ha en fin och hälsosam hund ;) så detta är en helt ny värld för mig. Är det någon som vet om det finns andra vägar att gå för att meritera sin dobermann och få lov att tävla om certen på utställning förutom IPO?


Tack på förhand!


/Ny förvirrad Dobermannägare ^^

Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kenzi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 23 juli 2014 av Gurkans Re: Meritering Dobermann

All info finns lättillgängligt i SKKs Utställnings- och championatregler (som du ändå bör läsa då du är skyldig att känna till utställningsreglerna när du ställer ut).


Så här står det om de krav som gäller för tävlan i bruksklass (som är samma som kraven för att få tävla om cert) för dobermann:


Godkänd lägre klass vid SBKs bruksprov eller
godkänd som draghund (DRH II) eller tjänstehundcertifikat eller IPO I eller VPG I eller BSL 2.


Här har du länk till utställnings- och championatreglerna i sin helhet: http://www.skk.se/Global/Dokument/Utstallning/Broschyrer/Utstallnings-och-championatregler-T35-2014.pdf

Svara på detta inlägg

Kenzi
Medlem 2014-07-23
#2 23 juli 2014 av Kenzi Re: Meritering Dobermann

Tack, jag har ställt ut i ca 15 år men då bara sällskapshundar i grupp 9 och där finns inga specifika krav så som det finns på bruksraserna.


Jag är väl lite trög :( Men jag har letat efter någon typ förteckning på vilka moment som ingår i de olika proven. Tex vad ingår i BSL? Vad innebär lägre klass i bruksprov. Är det tex att man ska bli uppflyttad i spår från apellklass till lägre klass och klara det och blir man då berättigad att tävla i bruksklass?

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 23 juli 2014 av Gurkans Re: Meritering Dobermann

I svenskt bruks så finns det olika klasser: appellklass, lägre klass, högre klass och elitklass. För att få flytta upp till nästa klass så måste du få tillräckligt med poäng för att bli uppflyttad. Snäppet sämre än uppflyttningspoäng är att du blir godkänd. Så om du ska satsa på svenskbrukset så måste du starta i appellklass där du måste få poäng nog för att bli uppflyttad till lägre klass. I den klassen måste du sedan minst få poäng för att bli godkänd. Då har du meriter för att få tävla om cert samt gå i bruksklass på utställning.

Svara på detta inlägg

Kenzi
Medlem 2014-07-23
#4 23 juli 2014 av Kenzi Re: Meritering Dobermann

Tack så mycket :) Nu hänger jag med. Jag tror att jag kommer att satsa på lydnad och spår. För det är de jag är mest intresserad av och min hund älskar att spåra. Vi har börjat med ipo spår och det går super. :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
4åring och 2 dobermann   [6] 7 sep: vakthunden87 10 sep: pipilotta Aktivera dobermann.   [2] 4 okt: vakthunden87 8 okt: Ayrin liten bebis och 2 stora dobermann   [19] 22 nov: Kenzo_87 25 nov: hundöga återkomst introducera bebis för 2 dobermann   [3] 1 dec: hfe 3 dec: Galjar Avla på hane utan meriter?   [8] 7 mar: EmmaConstance 9 mar: -Aslan pwd- Dobermann bet treåring i magen   [2] 28 jun: traktorn 29 jun: Hortensia Dobermann med Rottweiler?   [2] 30 apr: MikaelR 2 maj: Ch791022 Dobermann eller schäfer?   [22] 26 mar: LadyClegane 9 maj: Flatteligan Rädd för rottweilers och dobermann?   [23] 26 mar: Megran 27 mar: TuffaEzther Dobermann och Rottweiler   [2] 11 feb: emlizen 11 feb: HUNDraelvan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | Cocker Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB