Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 augusti 2014 av Malinen87 i sjukdom & hälsa (4 svar)
Min tik ligger inlagd, bukspottkörtelinflammation

Igår åkte jag in akut med min jack russel pga svåra magsmärtor och väldigt hård/stel buk. Röntgen gjordes utan att något syntes så hon blev inlagd för smärtlindring/dropp och vidare utredning och idag gjordes ett ultrljud som visade en bukspottkörtelinflammation. Jag har inte haft möjlighet att prata med veterinären än och har ingen aning om vad det innebär.


Någon som varit med om att ens hund åkt på det? Vad kommer hända nu? Är det något som går över eller kommer hon leva med det i resten av sitt liv? Hon är 7½ år gammal... 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Malinen87 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

almina
Medlem 2009-01-01
#1 2 augusti 2014 av almina Re: Min tik ligger inlagd, bukspottkörtelinfl...

Det kan gå över om det inte är för illa. Hunden kommer att få äta ett speciellt veterinärfoder för det. Om det är övergående, så behöver hunden inte äta det jämt, utan ni kan gå över till ett annat skonsamt fettfattigt foder sen.


Om det är så illa att bukpottkörteln inte kan återhämta sig, måste hunden äta syntetiska matsmältningsenzymer resten av livet och kan fungera bra på det.


Ett alltför fett foder eller feta och rökta matrester kan ha gett din hund akut bukspottkörtelinflamation. Vissa raser har anlag för sjukdomen.


Det behöver inte alls vara utvecklad EPI, men läs gärna på om det. Tex här:


http://ex-epsilon.slu.se:8080/archive/00002156/01/EPI.pdf

Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#2 3 augusti 2014 av Malin med Ella Re: Min tik ligger inlagd, bukspottkörtelinfl...

Inga egna erfarenheter men känner en hund som fick det, hon blev återställd men måste sen dess äta fettsnålt foder och tänka på vad hon får för godis för att inte riskera återfall.


Sen vet jag ett par hundar som har fått pankreasinsuffiens och då måste få tillskott av enzymer i samband med mat för att ersätta de som bukspottskörteln annars utsöndras.


Vilket elände att ni råkar ut för flera saker på rad nu då, hoppas hon piggar på dig och fortsatt mår bra!

Svara på detta inlägg

Malinen87
Medlem 2007-05-28
#3 3 augusti 2014 av Malinen87 Tack för era svar

Hon mår mycket bättre och fick komma hem igår =) Hon behöver äta specialfoder i iaf 3 veckor nu tills vi ska tillbaka på återbesök med nya blodprover/ultraljud, tydligen hade hon lite påverkan på gallan också =(

Svara på detta inlägg

hannamarion
Medlem 2013-08-30
#4 9 augusti 2014 av hannamarion bukspottkörtelinflammation
Min hund har också problem med inflammerad bukspottkörtel, vi behöver inte ge tillskott men vi har bytt foder helt så hon alltid äter veterinärfoder (Hills i/d low fat) och detta är det enda hon får, vi varvar burkmat och torrfoder. Inget annat godis och inga ben. Har dom väl fått ett anfall får dom lätt återfall, min lilla tjej har haft tre anfall på ett år och alla har inträffat då hon ätit nåt annat tex fått vanligt hundgodis eller käkat nåt olämpligt ute (tex harpluttar) såklart är det individuellt vad de kan och inte kan äta efter de blivit sjuka men se upp med fet mat.. Sen om de väl får återfall finns det ju tyvärr ingen medicin att ge, vi har fått några oraldroppar med smärtstillande om man märker att hon har ont, dessa hjälper sålänge hon inte förlorar någon vätska men om hunden kräks/har diarré måste de in och få dropp! Hoppas din hund repar sig!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Kronisk bukspottkörtelinflammation   [4] 19 feb: Fridisen 22 feb: Torparinnan Hund som bara ligger i sin säng   [21] 29 mar: BullandBear 8 apr: BullandBear Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Spillning som ligger kvar i oändlighet   [1] 26 jan: Göteborgare 26 jan: pipilotta Tiken ligger hoprullad vid amning   [2] 31 okt: Mirska 1 nov: Megawatt Dentastix och bukspottkörtelinflammation   [1] 28 aug: Lupitia 29 aug: Torparinnan Var ligger hundön?   [1] 8 aug: bernersennen00 9 aug: vän till hundöga vovven har pankreatit bukspottkörtelinflammation   [4] 7 feb: rottiswoman 11 feb: Minnzan Vad ligger valppris på idag?   [3] 15 jan: tjoman 19 jan: STB vad ligger priset på en imax plus och mini max   [0] 20 okt: petterjonsson
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Boxer | Fransk Bulldogg | Rottweiler | Yorkshireterrier | Grand Danois | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2023 Enfinia AB