Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 augusti 2014 av Fiol i sjukdom & hälsa (11 svar)
Omplacera problemhund?

Hej allihopa.


Jag behöver lite opartiska svar och råd.


 


Jag har en Border collietik (oreggad dock så räknas som blandras) som är fem år gammal. Jag har haft henne sedan hon var tio veckor gammal. Hennes första år så bodde jag och min familj på landet, men efter att ett förhållande tog slut så flyttade vi närmare stan fast ändå en bit utanför.


Tiken började snabbt visa på att hon inte gillade vare sig asfalt eller trafik, i två år kämpade jag varje dag för att ens få henne ta det någorlunda lugnt när vi gick längs vägar (huvudled genom bostadsområde mestadels, inte mycket trafik men en del.) då hon visade extremt flyktbeteende och så fort hon inte hade staket eller husvägg att gå mot så försökte hon sticka åt sidan, bort från vägen.


Men vi jobbade på det, hon blev mycket, mycket bättre. Även fast hon fortfarande inte gillar att gå brevid vägar nu heller så går det bra. 


För två år sedan så bestämde jag mig för att utöka familjen med en till hund, då allt gick bra med min tik. Den andra hunden var en hanhund så jag bestämde mig för att kastrera tiken i förebyggande syfte, jag vill absolut inte ha några tjuvparningar och det underlättar för alla att slippa löp och allt som hör till. 


Efter det började problemen. 


Trots aktivering med lydnad, freestyle, rallylydnad och långa promenader (Kan tilläggas att jag försökt valla med henne, men hon står bara och skäller på dem) så är det som att hon är extremt understimulerad eller bara allmänt stressad och på spänn. Hon började göra utfall mot cyklister, fotgängare, grästuvor, minsta lilla "konstiga" ljud, ja gud vet allt. Jag har tagit med henne till veterinären, hon har blivit röntgad i höfter, rygg, nacke samt skulderblad. Hon har också blivit igenomtittad och kontrollerad ordentligt och det verkar inte ligga något fysiskt bakom det här om det inte är hormonellt. 


På senaste tiden så har hon blivit värre. Jag kan inte ha balkongdörren öppen för hon blir stressad och gör utfall mot balkongen om någon t.ex ropar utomhus, eller om någon bara råkar stänga en bildörr när hon inte är beredd. Jag vågar inte bjuda hem folk eller åka bort, för om de skrattar för högt, råkar skrika till, klappar i händerna eller viftar för mycket så gör hon utfall och biter/munnar dem över armarna. 


Jag har förjäves försökt träna skvallerträning och passivitet men inget verkar hjälpa, det blir inte bättre utan det känns som att det bara blir värre.


Nu har det gått såpass långt att jag överväger att omplacera henne, men då kommer dilemmat -till vem? Hur? Vågar jag lämna över det stora ansvaret med denna svåra hund till någon annan och bara skjuta över problemen på dem? 


Jag är rädd att om jag har henne kvar och fortsätter försöka jobba med henne så kan hennes stress och beteende "smitta" till den yngre hunden. 


Finns det någon här som har erfarenhet av att omplacera hund med såpass allvarliga, reaktiva symptom? Folk säger åt mig att låta henne somna in, men det är absolut den sista utvägen. Jag vet ju hur underbar den här hunden var när hon var yngre och önskar verkligen att hon skulle kunna komma tillbaka till det. Men jag har inte verktygen själv, och tyvärr inte pengarna för att gå kontinueligt hos en hundpsykolog.


 


Hjälp!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fiol och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

tussa
Medlem 2010-09-05
#11 12 augusti 2014 av tussa Re: Omplacera problemhund?

Jag tror att ju mer direktiv hon får av dig i vardagen, desto tryggare blir hon.


Prova med Cesar Millan metoden - när ni går på promenader. Hon får en uppgift och du tar över ansvaret för allt det otäcka.


Har fått det att fungera med nervös hund.

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Delad vårdnad/omplacera/avliva?   [3] 9 nov: Maggan Puh 10 nov: pipilotta Omplacera min hund?? 😭   [5] 9 nov: Msz 10 jul: boredwalker Bedrövad vet ej vad göra, /avliving/omplacera?   [9] 1 nov: Tulpanen 7 dec: Svea58 Hur omplacera hund?   [6] 14 jan: Pasu 17 jan: Pasu omplacera hund, vad tycker ni om det?   [14] 19 dec: k1ro 25 dec: Gurkans Problemhund, vad gör man?   [22] 13 mar: moas 19 mar: Lona Hur sälja "problemhund"?   [9] 17 maj: Puttematte 13 mar: blåmesen Omplacera 7-årig Cavalier?   [5] 16 jan: Axl_ 22 jan: Lippan91 Problemhunds tränare i Piteå   [4] 23 okt: Taxelina 24 okt: Hortensia Omplacera hund som huggit efter barn?   [28] 19 sep: Maalina 25 sep: Ida, IA Pawprints
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Saluki | Shih Tzu | Briard | Beauceron | Gos d'atura Catala | Cirneco Dell'etna | Hannoveransk Viltspårhund
© 1998-2019 Enfinia AB