Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 augusti 2014 av Krokodilen i övriga hundfrågor (7 svar)
Berätta hur hundbur i bil fungerar

Vi har använt sele till hunden hittills. Men nu har jag börjat fundera på om bur kanske är bättre. Vilket märke ska man köpa? Är buren fast monterad eller kan man sätta i och ta ur den själv vid behov? (Ibland har man ju mycket bagage och sånt som är otympligt och inte får plats med hundbur i bilen.)


Bilen är en BMW 525 kombi.


Ja som rubriken säger, berätta hur det funkar med bur är du snäll! Tack på förhand.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Krokodilen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 19 augusti 2014 av Kalla Vi har en MIM Variocage st large

Det sitter i bagaget på vår Volvo V70 och tar upp halva utrymmet där. Den sitter fast med spännband i lasöglorna inne i bagaeutrymmet och går alltså att ta ut om man behöver även om det är lite bökigt.


VI har valt MIM för den är krocktestad ordentligt med bra resultat och den har en evakueringslucka där bak och deformationszoner. För oss kändes det som det säkraste alternativet.

Svara på detta inlägg

Charles n B
Medlem 2014-05-06
#2 19 augusti 2014 av Charles n B Re: Vi har en MIM Variocage st large
Jag har en dogman bur jag fäller upp i bilen. Bra för ja kan ha den ihopfälld med mig överallt, dock inte lika krock säker som andra burar men den fungerar fint för oss och han älskar buren. Köpte min på grizzly zoo och har den både inomhus och i bilen, jag tycker iaf den e toppen ;)
Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 20 augusti 2014 av Hortensia Påpekar....

... för säkerhets skull att dörren måste vara borttagen (läs gärna mer på Jordbruksverkets sida) om du använder bur inomhus....


... och att hunden riskerar att skadas av själva buren vid en krock om man använder en sådan hopfällbar trådbur.


Till TS: Jag skulle hellre fortsätta med sele än köpa en dålig bur. Det blir tungt och bökigt att montera i och ur en säkrare bur, men det är inte omöjligt och det finns aluminiumburar som är aningen lättare. Du kan måttbeställa en bur till din egen bil eller leta på Blocket efter en bur som passar. :)

Svara på detta inlägg

Krokodilen
Medlem 2003-02-04
#4 20 augusti 2014 av Krokodilen Re: Påpekar....

Tack för påpekandet. Nej den hopfällbara buren kändes inte säker, mer som bara praktiskt förvaring för hunden i bilen (när bilen står stilla på en parkering).

Svara på detta inlägg

Krokodilen
Medlem 2003-02-04
#5 20 augusti 2014 av Krokodilen Re: Fler svar snälla

Lyfter upp frågan. Vill gärna att fler som har hundbur berättar hur det funkar för er.

Svara på detta inlägg

sendit
Medlem 2006-08-02
#6 20 augusti 2014 av sendit Re: Berätta hur hundbur i bil fungerar

Jag hade bilsele till min hund förut, när vi hade en sedan. Men när vi köpte en kombi så köpte jag en bur till henne istället, eftersom hon verkligen inte tyckte om selen. 


Jag har en MIMbur och den spänns fast i lastöglorna i bagaget och eftersom min hund är ganska liten så tar inte buren upp mer än halva bagageutrymmet. Jag tycker inte att det är så meckigt att ha i och ur buren ur bilen, men så är ju inte min hunds bur så stor heller. Sen har vi rails på bilen med så jag tänker att behöver man mer utrymme att packa grejer på om man ska iväg så kör vi med takbox.


I vilket fall så trivs min hund mycket bättre i buren än vad hon gör i baksätet med bilsele. Hon hoppar glatt in i buren själv utan att konstra. Det gjorde hon inte med bilselen. Då fick jag lyfta in henne hälften av gångerna och så såg hon helt bedrövad ut när selen skulle på.


Så det var mina erfarenheter av bilsele vs. bur.

Svara på detta inlägg

Crazy J´s matte
Medlem 2007-04-11
#7 20 augusti 2014 av Crazy J´s matte Re: Fler svar snälla
          Re: Fler svar snälla
          

Lyfter upp frågan. Vill gärna att fler som har hundbur berättar hur det funkar för er.

MIMbur. Självklart val för oss :) varför har de andra svarat bra på :) Den är även testad för passagerarens säkerhet. Det är viktigt :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på hundbur till labrador   [7] 17 jun: KarroV 4 sep: Gurkans Berätta om er hobby!   [2] 4 maj: Puddingpastejn 12 jun: Frallorforlife **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst Jaktinstinkten, hur fungerar det???   [3] 5 aug: pipilotta 7 aug: pipilotta Hundbur till Golf halvkombi   [0] 15 okt: Damzi10 Intresse för hundbur?   [0] 10 okt: neilo Allergivaccin - hur fungerar det?   [7] 17 sep: Nisses matte 20 sep: Nisses matte Vad vill vår hund berätta för oss? nytt beteende.   [3] 12 apr: kafferaffe 12 apr: kafferaffe Hundbur/hundväska hjälp!   [1] 29 dec: jumii 30 dec: Ayrin Jag måste bara få berätta. Jag är så lycklig :)   [18] 28 nov: Ginza Schäfertik 2 dec: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Boxer
© 1998-2020 Enfinia AB