Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 augusti 2014 av linnea mattsson i övriga hundfrågor (5 svar)
Tonåring och irländsk varghund?
Hej alla! Vi funderar på att köpa en irländsk varghund och då borde ju självklart vår dotter kunna gå ut och gå med den. Tror ni att en 14 snart 15 årig tjej skulle klara av att gå med en irländare med bra koppelvett? Hon är lång men inte speciellt stor heller (ca.50kg). Jag är bara rädd för att någon hund skulle flyga på våran och att den springer iväg medans vår dotter släpas efter.. Är en stark arm ett krav på en irländsk varghund ägare? Tacksam för svar!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om linnea mattsson och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

DearHound
Medlem 2012-05-29
#1 21 augusti 2014 av DearHound Re: Tonåring och irländsk varghund?

Är en stark arm ett krav på en irländsk varghund ägare?


Jag skulle säga nej.
Hade tidigare en Skotsk Hjorthund, ca 55 kg, 91 cm i manken.
Var en pärla att promenera med och jag kunde med gott samvete skicka ut honom med min syster som då var 16 år och rätt så liten och tunn.


När jag jobbade på hunddagis vart det mer regel än undantag att de största hundarna (Irl. Varghund, Grand Danois, Riesenschnauzer och en jätte-Schäfer) hade de "minsta" ägarna.

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#2 21 augusti 2014 av Madde88 Re: Tonåring och irländsk varghund?

Förmodligen tappar din dotter greppet när hunden springer iväg om hon inte knutit fast det någonstans. Få är tillräkligt starka för att faktiskt hålla fast när man släppas efter något och hjärnan skriker automatiskt släpp när det gör ont.


Något jag hade varit mer rädd för är att angripande hund biter dottern eller er egen gör det om de trasslar in sig i hennes ben eller hon försöker dra isär dem osv


alternativt att hon skadas om en av hundarna skulle hoppa på henne när de försöker komma undan varandra.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#3 21 augusti 2014 av Hortensia Re: Tonåring och irländsk varghund?

Det beror ju på hurdan hunden är - ska ni köpa valp så kommer den att bli en stor och stark slyngel innan den förhoppningsvis blir vuxen, lydigare och mer lätthanterlig och det finns hjälpmedel som Halti....


.... men det beror ju också på var flickan ska promenera med hunden. Om det är ett hundtätt område, bör ni räkna med att det finns några mindre trevliga hundar och ett antal rent olämpliga hundägare i närheten och då räcker det tyvärr inte alltid att man kan hantera sin egen hund för att lyckas undvika traumatiska upplevelser. 

Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#4 21 augusti 2014 av Tess2 Re: Tonåring och irländsk varghund?

Ja - och nej.


Varghundar är stora. Hur stora fattar man nog inte förrän man ser dem kika ned i diskhon eller när de försöker ta plats i soffan. Vår varghundsgosse hade passerat din dotter i vikt när han var kring 6-7 månader.


Nu styr man ju inte en hund med blotta kroppsvikten och varghundar är vanligtvis vänliga själar men samtidigt är de just hundar - med hundars reaktioner. Dessutom har jag märkt en enorm skillnad i bemötandet man får av både människor & andra hundar. Även hundvana personer kan backa när en Varghund vill hälsa. Många människor har respekt för en såpas stor hund. Att han sedan blir utskälld av andra hundar är vardagsmat. Tyvärr...


Det är de två senaste punkterna som nog skulle få mig att tveka lite gällande kombon barn & rastning av Varghund.

Svara på detta inlägg

linnea mattsson
Medlem 2011-03-15
#5 22 augusti 2014 av linnea mattsson Re: Tonåring och irländsk varghund?
Jag instämmer helt, dock skulle hunden kunna dra omkull mig är jag otroligt säker på. Dom varghunden vi träffat är ju väldigt lugna och går bra i kopplet men jag känner att så fort kopplet plötsligt spänns så blir man i en lite ur balans.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skal min tonåring få en hund?   [14] 20 feb: MoaK06 22 feb: MoaK06 Irländsk setter 8 år som inte mår bra   [8] 9 okt: anyway 10 okt: anyway Namn till varghund   [10] 21 feb: Svala 26 feb: Svala Fysisk aktivitet Irländsk varghund 5 mån?   [1] 7 jan: Annahoj13 13 jan: -Aslan pwd- Skillnad på irländsk och amerikansk?   [0] 15 jul: wheatenterrier Kostnader och tips för Irländsk varghund?   [3] 20 feb: tamirafacius 23 feb: Tess2 Försöker igen! Irländsk röd och vit setter!   [1] 16 sep: virran80 16 sep: Kalla Irländsk röd setter vs Irländsk röd och vit setter   [2] 7 sep: virran80 8 sep: gasto Någon som har en Irländsk röd och vit setter?   [1] 6 sep: virran80 6 sep: FimoLera irländsk setter jaktprov   [0] 19 jul: nitte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Golden Retriever | Boxer | Pudel
© 1998-2021 Enfinia AB