Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 augusti 2014 av MjohM i skaffa hund (15 svar)
Vilken ras skulle passa mig och min familj?

Då mitt förra huvudinlägg blev väldigt svävande bestämmde jag mig för att skapa en ny tråd...


Jag och mina döttrar (2st 14år och en 10år) är intresserade av att skaffa hund. Detta kommer att vara vår första hund så vi behöver en hund som är mer åt  "nybörjarhållet". Alla är intresserade och vill vara med att delta. Såhär ser våra krav ungefär ut; Vår framtida hund ska vara en aktivare familjehund. Meningen är att den både ska följa med på mer fysisk träning såsom springturer och ev. ridturer då de två äldsta har en häst ihop, men också annan träning som lydnad, apportering och agility men ändast som träning, alltså kommer vi inte tävla aktivt med hunden. Det skulle isåfall vara mer sällan för skoj skull.


Vi vill inte ha en hund som kräver att man på något sätt måste jaga, då ingen i familjen är jaktintresserad. Det är viktigt att den ska kunna gå löst till viss grad,ifall den t.ex ska följa med på ridturer m.m är det ju väldigt viktigt, och vill inte ha en jaktavlad hund.
Eftersom att hela familjen är involverad är det viktigt att den fungerar med oss alla och helst ska den vara vänligt inriktad mot andra hundar också.
Kort och gott vill vi ha en hund som är mer åt sällskaps-hållet, men som vi fortfarande kan aktivera på olika sätt. Dock kommer den ej tränas på extremt hög/tävlings-nivå utan mest för att hunden ska må bra och få variera sig. Vi är inte intresserade av att skaffa en labrador. :)


Då vi inte vill ha en hund som tar mycket plats ska den helst vara mellan 40-60 cm, vill heller inte ha en alldeles för liten. Vi vill ha en hund med relativt lättskött päls, men inga större problem om den behövs pysslas om mer lite mer då och då, dock vill vi inte ha en hund som fäller mycket. De flesta hundar fäller ju under vissa perioder och det skulle funka, men vill inte att den lämnar stora hårtussar efter sig året om... 


Funderade på finsk lapphund, skulle de kunna funka? Tittade tidigare på bl.a Stabyhoun och en Australian Shepherd men insåg att dem förmodligen skulle bli för krävande som förstahund.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MjohM och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

MjohM
Medlem 2014-08-27
#11 29 augusti 2014 av MjohM Måste man...?

Måste man t.ex ut och jaga med jakthundar? Alltså då menar jag inte riktiga jaktavlade fågelhundar utan mer som t.ex en Beagle? Det står ju att den använd inom jakt, men går det lika bra att aktivera den med agilyti och vardagslydnad?

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#12 30 augusti 2014 av Hortensia Anlagen kan ju skifta...

... inom raser och många Beaglar används till annat än jakt utomlands, men om du tänker träna/tävla lydnad och agility, är det en stor fördel att välja en ras med minimal jaktinstikt och maximal samarbetsvilja.


Beaglar är generellt underbart vänliga, sociala, friska och härliga, men stark jaktinstinkt (liksom stark vakt- eller kampinstinkt) försvårar och kan t o m omöjliggöra att kunna ha hunden lös.


Lycka till!

Svara på detta inlägg

MjohM
Medlem 2014-08-27
#13 30 augusti 2014 av MjohM Re: Anlagen kan ju skifta...

Tack! Det var ju synd, vi vill inte ha en hund med stark jaktinsikt, annars verkar dem ju helmysiga!

Svara på detta inlägg

Honeey
Medlem 2008-08-19
#14 12 september 2014 av Honeey Re: Vilken ras skulle passa mig och min familj?

Jag har också en Finsk Lapphund! Som en annan skrev så tror jag nog att den skulle passa perfekt. Dem är helt underbara. PUNKT. 


(Rasen var något år utsedd till "de sötaste valparna"-rasen! Hihi.)

Svara på detta inlägg

FeliciaNeider
Medlem 2007-08-13
#15 15 september 2014 av FeliciaNeider Re: Vilken ras skulle passa mig och min familj?

Pudel!


Vi har en och han fungerar med barn, han hänger med överallt och kan ta det lugnt samtidigt som vi tränar spår, rally, agility och cyklar med honom. Fäller ingenting och man kan välja storlek själv! Tipsar om kenneln Curly lions, därifrån kommer våran vovve :)

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Söker Extra familj till min hund   [0] 29 maj: MikaOllis Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375 Hejsan på er, jag skulle behöva lite TIPS & HJÄLP   [6] 12 mar: oscar_min_bichon 14 mar: hundöga återkomst Någon som vet vilken ras det här är?   [3] 28 feb: Joderjuarez 1 mar: hundöga återkomst Vilken ras associerar ni med följande?   [2] 19 feb: Padfoot 19 feb: Padfoot Saker vi aldrig skulle göra...   [2] 28 jan: Puddingpastejn 29 jan: Lona **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst Vilken hundförsäkring för en Chihuahua?   [6] 18 okt: Josefinaa 21 okt: Josefinaa
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Pudel | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Tibetansk Spaniel | Grand Danois
© 1998-2019 Enfinia AB