Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 september 2014 av rozzy83 i övriga hundfrågor (10 svar)
Matfixerad labrador.

Jag har en labrador på snart 8 år, han har alltid varit  glad i mat som dom flesta labbar är 😊


Men nu den sista tiden har det blivit extrem fixering. Vi fick barn för några månader sen och jag tycker det blivit värre efter det. Fort vi äter eller lagar mat sitter han har sten koll och försöker ibland bara ta rakt ur handen. Han blir helt paralyserad av å få tag på maten. Idag högg han efter en av våra katter när han  gick förbi kattmats påsen. Han har aldrig gjort så förut utan katterna har tom kunnat äta ur samma skål som honom utan nåt. 


Därför blev jag rädd tänk om han kan bita barnet. Eller någon annan eftersom han blivit så vaktig på mat.


Han äter 2 ggr per dag 4 dl åt gången. 


Har någon båt tips på vad ja kan göra föra att få bukt med mat fixeringen.?


Det här känns inte som den vanliga labrador matfixering.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om rozzy83 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 24 september 2014 av Kalla Har ni kollat honom hos veterinär?

Det är ju en liten märklig beteendeförändring, Har ni märkt någon skillnad på hullet på honom? Om ni ger honom fyra mål istället för två, det kanske kan göra skillnad?

Svara på detta inlägg

Torparinnan
Medlem 2012-07-12
#2 24 september 2014 av Torparinnan Re: Matfixerad labrador.

Han har inte magkatarr då? Då svider det ju i magen av magsaft och hunden behöver äta oftare för att inte gå med tom mage. Testa att ge flera mindre mål per dag och har han inte problem med vikten så öka fodergivan lite för att vara säker på att han inte är hungrig.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#3 24 september 2014 av Ruccola Håller med - det skulle jag börja med...
          Har ni kollat honom hos veterinär?
          

Det är ju en liten märklig beteendeförändring, Har ni märkt någon skillnad på hullet på honom? Om ni ger honom fyra mål istället för två, det kanske kan göra skillnad?

Alltså dela upp hundens 8 dl i fyra portioner och ge den sista rätt sent på kvällen.


Dock behöver du absolut kolla upp hundens förändrade beteende. Det kan ju vara den förändrade familjesituationen som visar sig i en slags svartsjuka. En seniorkontroll hos en kunnig veterinär är inte fel. Jag gör sådana kontroller varje år när mina labbar kommer upp i 7-8-årsåldern. Min veterinär kollar öron/ hörsel, syn/ögon, hjärta , njurar lever med blodprov samt går igenom hundens kropp med muskler,leder och tassar. Om det anses behövligt kan som  tillägg en röntgen av höftleder och armbågsleder tillkomma - fast så klart inte årligen. På så sätt har vi kunnat ta itu med krämpor i god tid innan de hunnit växa sig stora. Rekommenderas

Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#4 24 september 2014 av pissemiss Magkatarr, mask? Jag skulle, som övriga

skriver, börja med en ordentlig genomgång hos veterinär eftersom det är ett förändrat beteende.

Svara på detta inlägg

rozzy83
Medlem 2007-10-02
#5 24 september 2014 av rozzy83 Re: Har ni kollat honom hos veterinär?
          Har ni kollat honom hos veterinär?
          

Det är ju en liten märklig beteendeförändring, Har ni märkt någon skillnad på hullet på honom? Om ni ger honom fyra mål istället för två, det kanske kan göra skillnad?

Nej vi har inte det men får nog göra en koll. Har märkt en tydlig skillnad sen vi fick barn så jag har mest tänkt att det är nån typ av svartsjuka. Han har alltid vart så snäll så blev chockad över att han gjorde så mot katten. 😦 Tack för svar ska testa ge mer utspritt 😊

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#6 24 september 2014 av Hortensia Lägg till bukfylla...

... som råa morötter och vitkål...


... och börja (precis som de andra redan har sagt) fördela dagsransonen foder så jämnt över dygnet som möjligt - samt boka tid för en ordentlig veterinärundersökning.


Lycka till!  

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#7 25 september 2014 av Ruccola Re: Matfixerad labrador.

Jag var på hundklubben igår kväll för att träna mörkerspårning och nämnde ditt problem med matfixerad hund för en annan labbeägare, som nu i sommar haft sitt yngsta barnbarn (2 år) på täta besök och även övernattning. hennes fyraårige labrador visade klara svartsjuketendenser. Inte aggressiv, men försökte puffa undan barnet från sin matte,var mycket bevakande när farmor ägnade sig åt barnbarnet, stal barnets och även mattes mat direkt ur handen, började hoppa upp med framtassar på matbordet för att stjäla, sådant som han aldrig någonsin gjort tidigare. Okarakteristiskt beteende. Resursförsvar kanske. Nu är allt tillbaka till det gamla och hunden är sig själv igen.


PS Spårningen gick superbt för alla fem vovvarna! Vi hade väldigt kul trots en viss rädsla för vildsvin, som vi vet finns i just den skogen.

Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#8 25 september 2014 av -tjejligan- Re: Matfixerad labrador.

När min hund blev gammal så blev hon också matfixerad, alltid varit glad i godis och mat men på äldre dagar var det extremt, dom kan ju bli såna när dom blir gamla men jag skulle kolla upp han hos veterinären så det inte är nåt med köldkörteln.

Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#9 25 september 2014 av Malin med Ella Understimulans?

Flera har svarat bra men jag vill ta upp en helt annan aspekt.


Eftersom det kom i samband med barnet så undrar jag om han får lika mkt motion och psykisk stimulans som tidigare? Min erfarenhet är nämligen att en matglad och understimulerad hund kan bli matfixerad som ett sätt att få utlopp för energin. Precis som en lekglad hund kan bli pinnfixerad och en vallhund kan börja valla skuggor eller bilar.


 

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#10 25 september 2014 av Hortensia Smart!

Som vanligt. :)  

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips på hundbur till labrador   [5] 17 jun: KarroV 18 jun: Kelkan FINNES: LABRADOR-HANE FÖR AVEL   [1] 28 maj: BellaValkyria 29 maj: tant gredelin Val av ras; labrador eller portis   [3] 8 apr: Maddison 8 apr: aenima LABRADOR-HANE FÖR OMPLACERING SÖKES!   [5] 30 mar: BellaValkyria 31 mar: Torparinnan Hur mycket ska man betala för en labrador valp?   [5] 26 sep: Camio 27 sep: my flatcoats Böld/svullnad runt halsen på labrador   [5] 20 jun: zigge1 4 jul: Anneli Nässelutslag från labrador valp   [3] 25 mar: danneb14 25 mar: Juno Labrador skäller, men bara när vi sover. Hur göra?   [5] 19 nov: Fenrasth 23 nov: AndyPandy Dra hundkärra med labrador? Hur tungt?   [3] 18 apr: elisabetis 20 apr: elisabetis Fox red Labrador   [10] 6 apr: Acdahlin 25 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB