Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 oktober 2014 av VDogA1 i utställningsforum (5 svar)
Utställnings Förberedelser

Hejsan.


Nu den 29/11 är jag och min Ajas anmälda till utställningen för blandrashundar i Kågeröd. Jag har redan tränat en massa, hade precis ett pass med lydnad och ögonkontakt. Jag började träna med han i slutet av Juli.

Så jag undrade om det finns några andra förberedelser jag borde göra. Skaffa en stor bur ska jag göra, utställningar är ofta en heldags grej så buren ska jag använda som Ajas egna utrymme som han kan vila i och ta det lugnt. 

Men finns det några andra förberedelser jag kan göra? Detta är min och Ajas första utställning så jag tar gärna bra tips. :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om VDogA1 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 31 oktober 2014 av Gurkans Re: Utställnings Förberedelser

Se till att hunden är hel, ren och ser välvårdad ut. Bada hunden så den är ren. Gå igenom ögon, öron och klor, rengör/klipp om det behövs. Om hunden är långhårig så ser det ju snyggt ut om den är ordentligt genomborstad/genomkammad. Fäller hunden så är det snyggare med en ordentligt urborstad och kanske lite tunnare päls, än en tjock och tussig sådan.

Svara på detta inlägg

VDogA1
Medlem 2013-12-09
#2 31 oktober 2014 av VDogA1 Re: Utställnings Förberedelser

Okej, ja det är en blandras utställning, domaren har sagt att hon kommer bedöma för rörelse. Men yup jag ska bada Ajas en dag innan eller en vecka innan. Vet inte vad som är bäst. Att han luktar schampo eller naturligt. Resten ska jag också fixa.


 


Andra bra tips?

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#3 31 oktober 2014 av Gurkans Re: Utställnings Förberedelser

Det viktiga är inte om hunden luktar schampo eller ej (du kan ju alltid använda ett oparfymerat schampo om du vill) utan att den är ren och trevlig att ta i. Ingen domare gillar att ta i en hund som luktar sur disktrasa och där man blir ofräsch om händerna bara man varit i närheten av pälsen.

Svara på detta inlägg

VDogA1
Medlem 2013-12-09
#4 31 oktober 2014 av VDogA1 Re: Utställnings Förberedelser

Okej ja sant, det viktigaste är att han är ren. Oh yup då badar jag han en dag innan.


 


Några andra bra tips? Något jag borde tänka på?

Svara på detta inlägg

z_MissJ
Medlem 2009-05-11
#5 31 oktober 2014 av z_MissJ Re: Utställnings Förberedelser
Planera mat och dryck till er. Finns oftast nåt ätbart på plats, men jag tycker det är smidigare att ta med sig eget. Nåt att sitta på till dig oxå. Och planera vad du ska ha på dig. Till mörk hund bör du ha ljusa kläder så att hunden inte "smälter in" i dina byxor tex.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Utställnings koppel   [4] 29 jan: hella2 30 jan: hella2 Mjölktänder och fällning på utställning   [1] 1 aug: Aliiz 1 aug: Lona Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Kläder inför utställning   [2] 21 maj: stinaahedstrom 23 maj: Gurkans utställning träning   [1] 5 jun: Leonko090309 17 maj: alexaura Att besöka utställning med valp?   [5] 4 apr: friidak 5 apr: Gurkans Vad gäller vid utställning?   [2] 2 jul: amandaochstella 2 jul: KickiH Träna hantering inför utställning   [1] 29 mar: belliiboii 29 mar: Gurkans Berätta om din första utställning   [1] 13 mar: Linköpingstjejen 13 mar: Fisher HJÄLP!! Behöver råd ang utställning   [23] 2 mar: belliiboii 3 mar: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Golden Retriever | Grand Danois | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB