Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 november 2014 av stinat i skaffa hund (2 svar)
Vad tycks om denna ras för mig, har du annat alt?

Börjat kika på mellanpudel nu som alternativ som min andra hund, har redan en alltså.
Det jag gillar med dem är bl a att de är alerta, pigga, gillar att jobba, lättlärda, och har en smidig storlek, även om jag helst har en liiite större hund egentligen.


Jag söker en vovve för lydnadsträning och ev tävling, dock ingen elitsatsningen eller så, sedan pyssla med lite spår/sök för skoj skull och en hund som kan följa med på långpromenader i skog och mark, löprundor ibland och även skidturer men ändå vara en avslappnad kamrat hemma som inte mår dåligt över att även ha lugna dagar/perioder ibland. 
Låter det som en mellanpudel?

Det jag däremot är osäker på är att jag har en bild av att de KAN vara lite stutsiga, stressade och skälliga och ingen tydlig på och av knapp?
Dessutom känns det väldigt obehagligt att man faktiskt typ rycker håret i öronen på dem, det verkar ju rätt obehaligt och plågande vad jag förstått? Dessutom ständigt återkommande... Vet inte om jag skulle klara av att utsätta min hund för det. 
Har inte heller någon erfarenhet av pälsvården i övrigt. Hur jobbig är den, och är den svår att lära sig hålla efter själv? Hur ofta behöver en pudel badas? Får man hela skogen med sig in efter en promenad? Osv...
Skulle helst ha min pudel klippt i en ganska kortklippt sportfrisyr, det kanske kan vara lite lättare att kunna hålla efter själv?


Eller så kanske du har ett annat rasalternativ för mig? ;) 


Tack på förhand!! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om stinat och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#1 17 november 2014 av Hortensia Re: Vad tycks om denna ras för mig, har du an...

Pudlar brukar vara jättetrevliga och roliga hundar, men pälsen behöver ju hållas efter ordentligt mycket mer än på mitt förslag:


GOLDEN eller LABRADOR!  Lycka till med valet!  

Svara på detta inlägg

Teddies matte
Medlem 2010-12-12
#2 17 november 2014 av Teddies matte Pälsvård

Nej, det är inte plågsamt att få öronen ryckta. Visst, om man gör det på fel sätt och tar mycket stora tussar i gången kan det säkert nypa till, men görs det rätt så gör det inte ont och det behöver heller inte göras på alla. Vissa behöver ryckas regelbundet, en del bara ibland och så finns det de som inte behöver ryckas alls.


Håller man sin pudel kortklippt är pälsvården rätt så lätt, då krävs inte mycket annan pälsvård om man klipper ner regelbundet. Bada gör man efter behov.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Hundägare, kan ni svara på denna snabba enkät?   [0] 8 okt: HundpassarnaUF Fråga o att ev byta från barf till annat..?   [3] 17 jul: bebban 24 jul: Svea58 Eventuellt noskvalster el annat   [2] 14 apr: Filurpinnen 17 apr: Filurpinnen att vara roligare än allt annat   [4] 12 jun: Siljesmatte 14 jun: username Annat att äta än torrfoder (när o hur)   [4] 25 sep: Ulrika 26 sep: hundöga återkomst Postafen eller annat åksjuskemedel?   [6] 14 jan: SandraCarlsson 26 feb: Svea58 Denna j-a foderhysteri...   [13] 18 maj: Puddingpastejn 20 maj: Sezziyanen Vilken ras är valpen på denna bild?   [4] 8 mar: knauss 11 mar: Samojeden Hjälp! Ser denna sele för liten ut??   [0] 25 jan: stinat
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Briard | Grand Danois | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB