Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2014 av Subabe i övriga hundfrågor (2 svar)
Hur går det till på en hundkurs?

En liten snabb fråga bara :)


Jag har aldrig varit på någon kurs, varken valp eller lydnad (tog min tjej som vuxen och hon är aggressiv så det funkar inte, men hur som) ni som har varit på kurs, hur funkar det?


Vad innehåller kursen för teori? Om någon alls?
Och övningarna, säg att ni på första tillfället går igenom att lära hunden sitt, återkommer den övningen flera gånger under kursen då eller gås den bara igenom en gång? 


Det kanske är en konstig fråga, men jag håller på med ett arbete till skolan och skulle behöva veta :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Subabe och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#1 21 november 2014 av Malin med Ella Omöjligt att säga

Jag har gått massor av kurser och givetvis är varje kurs unik! Det går inte att ge ett recept för "hur en kurs går till", för det finns lika många sätt som instruktörer x typ av kurs.

Svara på detta inlägg

Jennie&Märta
Medlem 2012-12-23
#2 21 november 2014 av Jennie&Märta Re: Hur går det till på en hundkurs?

Jag har varit på otaliga hundkurser, älskar det och tycker det är så himla roligt och givande 
Jag brukar även vara med och hjälpa till då jag har tid. 

Hur det går till har varit så olika mellan varje kurs men grundlägget brukar vara att man kör teori och sedan har man övningar med hunden.
Vilken teori kursen innehåller beror självklart på vad de är för kurs och vad målet är. 

Exempel:
En allmänlydnadskurs på 6 träffar kan innehålla, kontakt mellan hund och förare, inkallning, hundmöte, loss, inte-dra-i-kopplet (det som de flesta har problem med i vardagen). 
Då kan instruktören gå igenom vad som är tanken med kursen och hur det ska läggas upp, om kursdeltagarna har några önskemål och vad de hoppas vilja förbättra hos sig själv och sin egen hund. 

Efter teorin går alla ut, gör en massa övningar med sina hundar, som kursledaren instroducerar sedan får man öva hemma med de nyfunna kunskaperna man har fått ifrån kursen och alla tips kursledaren har gett.


Går man en lydnadskurs så har man inte övning "sitt" i 3 lektioner utan det får man öva på hemma men kursen gör att man kan få rätt verktyg till att få det att fungera. Tycker man dock att "sitt" är svårt, så får man självklart mer hjälp med den övningen. 

Skulle man tro att man får "till sin hund" bara genom en kurs på antal lektioner så tror man fel, det är övningar hemma och timmarna man lägger ner som är det absolut viktigaste.
Kursen hjälper en att förbättra sin egen teknik och att det är någon som ser en som kan säga "tänk på det här.." eller "nu gjorde du helt rätt..." 

Hoppas jag inte förvirrade till allt för mycket, annars är det bara att leta upp en kurs på din brukshundsklubb och stå och titta lite på håll eller prata med en instruktör och fråga hur denna brukar göra :).

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Online hundkurs   [4] 6 nov: Hundklimpen 6 nov: Lona Hundkurs i vardagslydnad   [2] 20 jan: Sanna hundinstruktör 20 jan: pissemiss Gratis hundkurs!   [0] 15 dec: Maaloou Marknadsundersökning hundkurs - var?   [13] 8 maj: Ida, IA Pawprints 11 maj: Hittehund Hundkurs i Jönköping?   [5] 3 nov: Anneliih 21 feb: xSpritex Tyck till om hundkurs =)   [5] 19 okt: Krantz Hundservice 20 okt: Galotti Bra hundkurs? aktivera mera.....   [4] 7 okt: Lahovary 15 dec: Maaloou Delta som observatör på hundkurs (exv tävl.lydn.)   [2] 22 jul: my flatcoats 22 jul: my flatcoats Hundkurs i Göteborg?   [2] 18 feb: Sabas matte 19 feb: Tropper hundkurs/utbildning på distans?   [1] 7 jan: pherix 8 jan: Galotti
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Australian Shepherd | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB