Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 december 2014 av Jeca i skaffa hund (4 svar)
Bostonterrier eller Whippet?

Nu har jag läst på massor, frågat om tips och råd från olika håll och nu står alltså valet, mer eller mindre, mellan Bostonterrier och Whippet.

Vi som är ganska aktiva under vår,sommar och höst, fjällvandrar gärna och sticker iväg på längre dagsutflykter i skog och mark. Men lite mindre aktiva under vintern vill gärna ha en hund som kan hänga med på det mesta. Men också kunna ta en liten "vila" under vintern. 
Vi har inga speciellt planer på varken utställning eller tävling. Men visst skulle jag vara öppen för förslag om det kändes intresssant och om vi skulle ha möjligheten. Men i första hand är det sällskap och allmän vardagsaktivering.

Om jag har förstått det rätt och hängt med ordentligt så är dessa två raser ganska lika i sättet?

Sedan är en valp inget alternativ för oss. Hade vi haft hus, eller bott på bottenplan, absolut. Men för enkelheten så ser vi helst en omplacering, eller köpa en unghund som bott hos uppfödaren eller liknande. Är det något som kan vara ett "problem"? Jag har tidigare bara haft omplaceringar och har hittills bara bra erfarenheter. Men är det något man bör tänka på mer än att hunden kan komma med lite olater och andra saker som ofta är ganska vanligt för omplaceringar?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jeca och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Jeca
Medlem 2007-04-07
#1 20 december 2014 av Jeca Re: Bostonterrier eller Whippet?

Kan också passa på att fråga, finns det några uppfödare i närheten av Sigtuna som har Bostonterrier eller Whippet som skulle kunna tänka sig att visa upp sina hundar?
Jag har sett båda raserna sedan tidigare men min sambo skulle gärna vija se mer än bara bilder på google. 

Jag har försökt kontakta några uppfödare men inte fått svar. Så min tanke var att någon här kanske läser det här och känner att det skulle vara ok att låta oss hälsa på lite :)

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 20 december 2014 av Ruccola Re: Bostonterrier eller Whippet?

Har ni övergivit tanken på italienaren?


Du undrar om bostonterrier och whippet är lika i sättet. Nej inte särskilt lika , skulle jag säga.


Med tanke på det du berättar om era aktiviteter med fjällvandringar och dagsutflyket i skog och mark skulle jag välja whippet. Glada, sociala, rörliga hundar. Bostonterriern är ju just nu en populär - och våldsamt  dyr - ras. De jag träffat var något av det envisaste jag stött på i hundväg, Slår tax och basset hound med hästlängder skulle jag vilja säga. Ingen hundras för mig, kan jag lugnt påstå. Dessutom har jag för mig att bostonterriern är rätt sjukdomsdrabbad. Så whippet blir mitt förslag.

Svara på detta inlägg

Jeca
Medlem 2007-04-07
#3 20 december 2014 av Jeca Re: Bostonterrier eller Whippet?

Både ja och nej. Jag är ju lite svag för Italiensk vinthund men av alla tips jag fått både här och på annat håll så verkar den rasen inte riktigt passa oss då den tydligen blir svårare att vet vandra med.


Jaså? Som jag har tolkat det så var de rätt lika. Men jag kan ju ha missuppfattat. 


Whippet ligger mig lite varmare om hjärtat då jag älskar vinthundar. Medans min sambo gillar bostonterriern mer. Så därför ville jag kolla vidare utifrån de två raserna. 


Men om det är som du säger så står jag fast vid whippet så får min sambo vika sig :) Sedan får en italienare kanske göra entré vid ett senare tillfälle. 

Svara på detta inlägg

-Aslan pwd-
Medlem 2012-02-11
#4 20 december 2014 av -Aslan pwd- Skulle säga Whippet :) NT

No Text

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
mjuktransportbur till whippet   [2] 1 maj: Alma Lindqvist 2 maj: Alma Lindqvist Whippet storlek   [1] 24 feb: Pioninen 25 feb: Gurkans Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Whippet valp Malmö   [2] 11 mar: Riley 12 mar: Riley Sugen på att skaffa whippet, att tänka på?   [1] 21 jun: whippettok1 23 jun: hundöga återkomst Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz whippet eller Bedlingtonterrier?   [1] 26 dec: Noffe 26 dec: Ruccola Mim hundbur för whippet?   [1] 25 jun: farjor 29 jun: Jennie&Märta Björkis nomesele till whippet?   [1] 24 mar: stinat 26 mar: Träsktrollet Skaffa Whippet?   [2] 16 mar: BeaSN 24 mar: stinat
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Tax | Dobermann | Shetland Sheepdog | Boxer
© 1998-2023 Enfinia AB