Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 december 2014 av kiraS i aktiv med hund (9 svar)
är inte detta otroligt elakt? råd och tips tack...

Hej. Jag har en bekant (ej nära vän utan endast bekant) som har en schäfer. Hon låter schäfern dra hennes dotter i pulka (barn 8 år ca 20kg) varje dag. Det jag blir fruktansvärd upprörd över är att hon har strypkedja på hunden,  och fäster alltså pulkasnöret direkt i kopplet som går från strypkedjan.. Är det normalt eller är det jag som är överdrivet "larvig"??! Jag har själv schäfer och skulle aldrig få för mig att göra på detta viset.. det är ju ändå rätt många kg som ska dras rätt runt halsen på hunden med kedja , som dessutom "stryper" när det blir motstånd. 


Min hund har dragsele när han drar mina barn i pulka och är även tränad för detta . Jag har försökt lagt fram att "du borde nog ha ett sele om hunden ska dra pulka" men hon verkar inte fatta.. finns det någon lag som lagligen säger att hunden inte får dra med strypkedja??? Skulle vara bra för då kanske hon fattar ! Det ser oerhört plågsamt ut när kedjan dras åt....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om kiraS och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Crazy J´s matte
Medlem 2007-04-11
#1 28 december 2014 av Crazy J´s matte Re: är inte detta otroligt elakt? ...
Öhm det är helt otroligt idiotiskt att låta hunden dra i halsband och sen ett stryp på det :( Finns nog ingen lag som just säger att det är olagligt att låta hunden dra med fel utrustning . Men däremot lagar om att man såklart inte får skada djur, utsätta dem för saker som är skadliga osv. Det är skadligt det hon gör med sin hund. Anmäl till länsstyrelsen så kan de prata med henne om hon inte fattar när du säger till. Hunden ska ha en dragsele för ändamålet.
Svara på detta inlägg

kiraS
Medlem 2014-12-28
#2 28 december 2014 av kiraS Re: är inte detta otroligt elakt? ...

Ja jag hade tänkt ringa länsstyrelsen imorgon , ville höra vad ni tyckte innan.  Jag blir otroligt illa berörd när jag ser bilderna hon lagt ut på hunden på Facebook där han drar med stryphalsbandet. 

Svara på detta inlägg

Crazy J´s matte
Medlem 2007-04-11
#3 28 december 2014 av Crazy J´s matte Re: är inte detta otroligt elakt? ...
Ta printscreen på bilderna så har du bevis. Hoppas hon tar åt sig om de pratar med henne. Stackars hund :(
Svara på detta inlägg

Vanna
Medlem 2012-06-29
#4 28 december 2014 av Vanna Sinnessjukt /nt

:(

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#5 29 december 2014 av Lona Re: är inte detta otroligt elakt? råd och tip...

Men jisses, vilken idiot . Hur kan man ens komma på tanken?
BRA att du reagerar, om hon inte fattar bättre så håller jag med de andra, anmäl!!

Svara på detta inlägg

DearHound
Medlem 2012-05-29
#6 29 december 2014 av DearHound Re: Samla bevis och anmäl!

Och som en bonus kan du ju köpa ett helstryp stort nog för att få över skallen på personen, koppla pulka med passagerare till detta och låt människan dra ett par meter.

Koppla sedan pulkan till en ryggsäck (enklaste liknelsen vid en dragsele jag kan komma på nu) och låt människan dra pulkan ett par meter igen.

Det kanske kan öppna ögonen en aning på människan...


Bra att du reagerar och agerar!


 

Svara på detta inlägg

Magicmind
Medlem 2014-06-13
#7 29 december 2014 av Magicmind Oerhört KORKAT om inte annat...

Jag vet inte om det är direkt olagligt, utan det blir nog en bedömningsfråga ifall du anmäler... Men oavsett vad lagen säger så är detta oerhört KORKAT av denna personen att göra!


Om du skulle ta ett samtal till med henne när du för fram lite mer konkreta argument till varför det skulle vara bättre att använda sele (eller åtminstone ett annat halsband!)? Stryphalsband använder man ju för att få kontroll över en stark hund som drar i kopplet. Om hon använder stryphalsbandet till att dra pulka så kommer musklerna i halsen att byggas upp (samtidigt som blodflödet till hjärnan blir mindre) och om hon hade problem med en hund som drar i kopplet vid promenader så kommer hunden att:


1. Inte fatta att man helt plötsligt INTE ska dra i kopplet bara för att pulkan inte är med


2. Bli ännu starkare och jobbigare att gå med i koppel.


Stryp och halvstryp är i mina ögon ett träningshjälpmedel som man bara ska använda när det verkligen behövs för inlärning. Inget man ska använda varje dag år efter år och absolut inte som dragutrustning! Det finns liksom ingen logik i att använda den på det sättet som hon gör!


Vägrar hon att lyssna på de vänliga och diplomatiska argumenten så kan du berätta om dina tankar på att eventuellt anmäla. Alternativt att "det ser obehagligt ut, det kan hända att folk som ser det där drar in myndigheterna" eller liknande. Jag vet att det är en obehagligt fight att ta, men det är ändå både hyggligare från din sida och mer säkert eftersom man inte vet hur utgången blir rent juridiskt. Och det viktigaste är ju trots allt hunden! Att låta hunden dra pulka med stryphalsband är ungefär lika vettigt som om dottern skulle vara klädd i baddräkt och inget annat där hon satt i pulkan...

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#8 29 december 2014 av Hortensia Jag tycker också du bör kontakta....

... Länsstyrelsen om människan inte lyssnar - både för den stackars hundens och för flickans skull. En åttaåring borde redan kunnat förstå att det är plågsamt för hunden att bli strypt. :(


Sån tur att du finns och vågar försöka göra skillnad! :)  

Svara på detta inlägg

Obelix
Medlem 2004-02-11
#9 29 december 2014 av Obelix nej det är inte elakt...

det är ren skär idioti...


om hon inte lyssnar, anmäl...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är detta verkligen en chihuahua?   [7] 17 jan: Buketten 22 jan: Gurkans Är detta fukteksem?   [4] 24 nov: nacho piccu 10 dec: nacho piccu Hund i hundgård - Är detta rimligt?   [9] 15 maj: weloty 16 maj: Anneli Vad kan detta vara?   [1] 28 jun: PHNTCZ 28 jun: Anneli Kan detta vara en vårta?   [4] 6 sep: Inger Rosén 8 sep: Inger Rosén Är detta en loppa?   [3] 11 aug: Pomelo 11 aug: Sussane Otroligt envis valp   [7] 30 apr: Maldah 6 maj: Wiotka Hur aktiv hund kan jag ha med detta schema?   [6] 8 apr: Cragdog 9 apr: Ayrin Blir så less på detta snart   [4] 2 apr: Cocoon 2 apr: Cocoon Vad är detta för ras?   [3] 30 mar: Mira100 6 apr: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudel | Chihuahua | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever | Chinese Crested Dog
© 1998-2024 Enfinia AB