Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 januari 2015 av elinpelinb i övriga hundfrågor (41 svar)
Mått på eran fralla?

Hej!


Jag har en fralla tik på ungefär 5 månader. Har ingen tidigare erfaranhet av rasen och är lite nyfiken på mått på era fullvuxna frallor :) Har förstått att det är ganska individuellt men hur är höjd och längd på era fullvuxna frallor?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om elinpelinb och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 5
12345

feallans
Medlem 2014-11-28
#1 6 januari 2015 av feallans Re: Mått på eran fralla?

Har inga mått på en fullvuxen fralla, men sitter oxå här med min första fralla - 5månader han oxå :) 


Hur går det för din tjej/kille?

Svara på detta inlägg

elinpelinb
Medlem 2014-11-20
#2 6 januari 2015 av elinpelinb Re: Mått på eran fralla?

Va roligt!  Vart bor ni?


Det går jätte bra! Hon väger ca 6,5 kg så gå upp mer i vikt kommer hon ju göra men det hade varit intressant att veta ungefär hur mycket mer hon kommer växa på höjd och längd, har en känsla av att hon inte kommer växa så värst mycket mer på varken höjden eller längden 

Svara på detta inlägg

feallans
Medlem 2014-11-28
#3 8 januari 2015 av feallans Re: Mått på eran fralla?

Vi bor i Frankrike just nu, men flyttar hem till stockholm i april. Nidå?


A, har inte måtten på honom tyvärr, han väger 7kg idag.. men jag har en känsla av att han kommer växa sig större :)


Är hon rumsren än?

Svara på detta inlägg

elinpelinb
Medlem 2014-11-20
#4 8 januari 2015 av elinpelinb Re: Mått på eran fralla?

Jaha va kul :) Vi bor i täby.


Svårt att säga om hon är helt rumsren eftersom att jag fortfarande går ut med henne så pass ofta, typ varannan timme om hon är vaken :) Men det har inte hänt någon olycka inne på väldigt väldigt länge.


Hur går det med rumsrenheten för er?

Svara på detta inlägg

feallans
Medlem 2014-11-28
#5 8 januari 2015 av feallans Re: Mått på eran fralla?

A skoj :) 


Ah okej.. låter skönt :) 
Jo det går väl framåt men inte helt felfritt än. Vi bor väldigt dumt till så det är svårt att komma ut snabbt och enkelt :P 
Men det kommer nog! 


Hur är hon annars den lille? =D

Svara på detta inlägg

elinpelinb
Medlem 2014-11-20
#6 8 januari 2015 av elinpelinb Re: Mått på eran fralla?

I know the feeling. Vi bor i lägenhet på 14e våningen så det har varit blod, svett och tårar här med rumsenheten med att åka upp och ner massvis med gånger varje dag i flera månader så jag är överlykcklig att  poletten äntligen verkar ha trillat ner om att kissa och bajsa det gör man ute :)


Annars går det bra, kämpar med att hon inte ska dra så fasligt i kopplet när vi är ute men det går mindre bra... :p Så vi kämpar vidare..


Hur går allt för er? =)

Svara på detta inlägg

feallans
Medlem 2014-11-28
#7 9 januari 2015 av feallans Re: Mått på eran fralla?

ååh fy.. aa vi har oxå väldans många trappor och ingen hiss och jättekrångliga dörrar att låsa upp för att ta oss ut.. 
Men han har fattat att man inte gör inomhus (bajsat inne har han bara gjort en enda gång och det var första dagen när vi hämtat honom) men det är som att han helt enkelt inte kan hålla sig ännu. 
Det är när han lekt hysteriskt som han kissar direkt, går inte att hinna med :P 


Jaa det där med att lära att inte dra i koppel är ju ett projekt i sig. Jag har väldigt mycket tid så jag går ut rätt ofta med honom och är väldigt konsekvent. Så fort han drar så stannar jag och väntar tills han tittar på mig och tar några kliv mot mig - då får han gå igen. 
När han går utan att dra så pratar jag positivt (bra gubben, såhär går vi ja osv) och sen får han godis då och då så länge han går bra eller så stannar jag och busar lite så han tycker det är kul att gå nära mig. 
Oftast får jag säga så går han faktiskt rätt bra , men vissa promenader så står vi mest still :P 


Jo han är väldigt snäll får lilla - han är väldigt tyst av sig vilket vi tycker är superskönt!! 

Matar ni henne 3ggr om dagen fortfarande? Hur ser era dagar ut? Klarar hon sig ensam?


Kul att få prata med en som oxå har en fralla som e lika gammal. Detta är vår första fralla och vår första egna hund :)  (jag har haft hund hela livet, min sambo aldrig)

Svara på detta inlägg

elinpelinb
Medlem 2014-11-20
#8 9 januari 2015 av elinpelinb Re: Mått på eran fralla?

Ja verkligen jätte roligt att prata med någon som också har fralla! :) Det är min första hund så det är mycket att lära! 


Hon är en väldigt lugn valp, älskar människor (typ mer än andra hundar) och kastar sig gärna upp på alla som kommer på besök och överöser dom med pussar :) Vi brukar skämta om att hon skulle vara världens sämsta vakthund, skulle någon bryta sig in skulle hon typ välkomna dom in 


Jag är hemma om dagarna eftersom att jag studerar på distans så hon har inte behövt vara ensam så mycket men dom gångerna hon varit ensam har det gått jätte bra, hon ligger alltid och sover i sin korg när man kommer hem igen. Hon har varit ensam som längst i 1,5h och det gick superbra!


Hon får fortfarande mat 3 ggr om dagen och hennes uppfödare rekomenderade att jag ska minska till 2gr om dagen när hon blir 6 månader, men hon är ett sånt jäkla matvrak så jag vettetusan hur det ska gå, hon kommer bli olycklig, haha!


Får er lilla dom klassiska "frallarycken"? 

Svara på detta inlägg

feallans
Medlem 2014-11-28
#9 9 januari 2015 av feallans Re: Mått på eran fralla?

haha det låter väldigt likt våran. 

Vi brukar oxå skämta om just vakthundadet. Men det är mer för att han är rätt avslappnad så han skiter i om det kommer någon :P 


Och matvrak - jajjemen!! :P haha. 


Ensamhetsträningen har vi oxå kört lika på, kul att vi verkar ha liknande upplevelser :) Våran har oxå klarat 1,5timma som längst men tror han skulle klara längre utan problem - men han kan ju inte hålla sig så länge så hänger nog mest på det. 
Men han verkar inte bry sig så mkt - är väl för att han är tystlåten kanske haha :) 
Jag är oxå hemma med honom hela dagarna (vi bor ju i frankrike, jag har flyttat med min karl så jobbat inte här just nu) så måste inte lämna honom ensam men vill ju träna upp det.


Jo dom där frallarycken fick han dock mest i början då kunde han kuta fram och tillbaka som en galning. Nu är han lite lugnare men tror det kan vara för att vi har försökt att hejda dom där rycken. 


Hur mycket "aktiverar" du honom en normal dag? Tycker det är jättesvårt att veta hur mkt man ska hålla på med honom. Är ju hemma som sagt hela tiden så vissa dagar tänker jag att han kanske får tråkigt :P

Svara på detta inlägg

elinpelinb
Medlem 2014-11-20
#10 9 januari 2015 av elinpelinb Re: Mått på eran fralla?

Ja jag känner samma sak. Vår lilla skulle säkerligen också klara av att vara ensam längre men eftersom att jag är hemma så mycket och inte har något behov av att lämna henne ensam så tar vi det långsamt med tidsökningen :)


Haha va roligt att du säger det för jag känner lite samma sak när det gäller aktiveringen. Vissa dagar när jag har mycket med plugget sitter jag flera timmar och bara pluggar och då blir det mest att hon ligger i sin korg och sover, kan nästan få lite dåligt samvete ibland av att jag inte aktiverar henne :p Men det verkar inte gå någon nöd på henne, hon anpassar sig väldigt mycket till vad jag gör. Hon har inget emot att bara ligga och sova en en dag samtidigt som hon älskar att följa med mig på äventyr!


Fram tills att hon var ungefär 4 månader så fattade hon inte grejer med promenader över huvud taget. Hon ville mest vara på sin lilla plätt precis utanför lägenheten och ville knappt gå en meter. Men idag drar hon i kopplet som en galning och vill bara gå och gå, får hejda henne ibland för att det inte ska bli för långa promenader :p Svårt att veta hur mycket "man får gå" men dom små och hur mycket hon klarar av.. alla säger ju så olika..


Men vi varvar dagarna med att hon ena dagen bara sover. Dom mer aktiva dagarna är vi ute korta stunder och tränar lite inkallning osv, andra dagar får hon följa med hem till vänner och familj. Så våra dagar ser väldigt annorlunda ut :)


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 5
12345

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är min fralla dräktig?   [3] 26 jun: Addeadde1 28 jun: Gurkans Fralla som tar "hoppsasteg"   [2] 15 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Min fralla spyr efter varje måltid   [11] 29 okt: FrallanCleo 13 nov: FranskBulldog05 Färg på fralla   [0] 14 nov: Frenchielover Fralla 3.5 månader   [2] 13 aug: Skruttan166 14 aug: Månen Tips på Fralla-kennel som kan lev valpar i höst   [1] 20 jun: n08a 21 jun: hundöga återkomst Bra kennel med mops eller fralla?   [0] 15 jun: kenzosmatte Vuxen fralla tappat 2 tänder   [1] 6 dec: babywanda 6 dec: VivekaR Mops, fralla eller cavalier king charles spaniel?   [15] 10 jul: Jojofina 24 feb: ItaKnattåLego Foderförslag till fralla med kackig mage..........   [4] 18 jun: emlan83 4 jul: emlan83
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB