Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 januari 2015 av längtan i övriga hundfrågor (3 svar)
Uppgörelse mellan tikar?

Har en tik på 1,5 år och i helgen har vi varit hundvakt till en tik på runt året (könsmogen). Dom hade aldrig tidigare träffats och vi har heller aldrig haft en annan hund inne hos oss. Hon har alltså aldrig behövt dela på något.


Min tik är väldigt intresserad av hundar, vill hälsa och leka med alla. Under gårdagen gick allt bra, hon var glad och tyckte det var jättekul med sällskap. Dock hängde min tik efter den nya som en svans och skulle hålla koll på vad hon gjorde hela tiden.


På kvällen när båda var jättetrötta kunde man se på min tik att det hon började tröttna på det nya sällskapet. Hon såg besvärad ut eftersom hon var trött men hade fortfarande behovet att hålla koll på var den nya var och vad hon gjorde.


När de småbusade och brottades på kvällen (trötta båda) var hon väldigt angelägen av att stå över henne, trycka ner henne osv. Ser ut som hon ska försöka rida men hon började aldrig riktigt jucka. Hon började även knuffa bort den andra hunden från mig vid ett par tillfällen (inte alla gånger) när den nya hunden stod med framtassarna på mig.


Hon är inte alls vaktig mot sitt foder som alltid står framme, den nya hunden går och äter där lite då och då. Men när hon skulle fram och dricka vek den nya hunden av med en gång.


Man märker att hon från och med igårkväll ska bossa över den nya hunden. "Vallar" runt henne. Sätter sitt huvud över hennes manke. Brottar ner.


Inatt vaknade min tik och blev helt spänd när hon såg att där fanns en till hund i rummet. Tror hon hade flugit på den andra om jag inte hade sagt till henne. Antagligen var hon nyvaken och förvirrad.


När dom leker pausar jag min hund emellanåt, jag märker att hon blir väldigt exalterad och kanske är det så att hon är lite stressad av situationen?


Hon har löpt en gång i somras och vi tror hon ska löpa ganska snart igen. Kan det vara hormoner och stress/ny situation? Hur mycket ska man lägga sig i?


Till saken hör även att vi ska köpa valp till våren. Hur mycket ska man lägga sig i när det är en valp? Det kanske inte blir samma konkurens med en valp som med en ny unghundstik?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om längtan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#1 11 januari 2015 av Träsktrollet De ska inte göra upp alls

Det är du som bestämmer reglerna och det är du som sätter gränserna, inte någon av hundarna. Din hund ska inte tillåtas att valla den andra hunden öht, eller stå över den och vara på vippen att jucka på den och inte heller ska den få lov att köra bort hunden från dig. Det samma gäller om du skaffar en valp. Du sätter reglerna och gränserna. Sen får såklart den vuxna hunden säga ifrån, på ett vettigt sätt, mot valpen när den är a pain in the ass.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#2 11 januari 2015 av Hortensia Precis. /nt

Svara på detta inlägg

Mirai
Medlem 2014-10-28
#3 11 januari 2015 av Mirai Re: Uppgörelse mellan tikar?

Jag skulle rekomendera er att skaffa en hane när ni skaffar valp, varje gång jag har sätt dom beteendena ni beskriver har det alltid varit mot samma kön. Att sätta huvudet över en annan hunds manke är väldigt utmanande och gör hon de på någon annan hund som inte är väldigt underlägsen kommer det definitivt sluta i bråk. Tillåt henne inte att betee sig så mot den andra hunden som förmodligen kommer bli väldigt stressad av hennes beteende. Tänk också på att de är ni som bestämmer vilken hund ni klappar på eller ger uppmärksamhet för stunden, låt aldrig den ena hunden "putta" bort den andra.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Två bråkande tikar...   [3] 1 sep: *Raiza* 5 sep: Ayrin Plast fastnat mellan framtänderna på hunden!   [6] 25 apr: Hundensmatte! 26 apr: hundöga återkomst Aggressivitet mellan hundar   [3] 19 dec: Flattematte1 20 dec: Lona Skillnaden mellan amstaff och staffe?   [21] 5 maj: sandra_77 19 maj: Voff 92 Hur långt är det mellan morrande och ett bett?   [7] 10 jun: tallen 13 jun: hundöga återkomst Rasval, välja mellan 4   [4] 28 apr: Hrímnir 30 apr: bes Sommarhund 2017 - mix mellan chichu och havanese   [5] 24 mar: kallesi 1 apr: Gurkans Skillnad mellan Golden och Labrador   [1] 22 feb: SandraCarlsson 22 feb: Milla Svensson kala fläckar (pälsen bort) mellan bakbenen   [0] 14 jan: majsan16 problem mellan mina hundar   [2] 5 okt: skogis48 14 okt: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | Golden Retriever | Grand Danois
© 1998-2020 Enfinia AB