Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 januari 2015 av Molavi i övriga hundfrågor (7 svar)
Arg valp med öronproblem

Hej. Jag har skrivit här tidigare angående min hund på 8 månader som har problem med öronen. Då bad folk mig att söka veterinär först innan jag pillade på öronen vilket jag gjorde. Som jag trodde har har öroninflammation och jag fick ut recept på smärtstillande och örondroppar. Han ska få 6 droppar i vardera öra, två ggr per dag. Men problemet är att han VÄGRAR att ta dropparna. Har kämpat nu i två dagar med dropparna, men får bara in några stycken efter mycket ansträning. Han väger drygt 4.3 kg, men han är så svår att hålla ner, då han går till attack bara man närmar med dropparna mot huvudet. Sen har han väldigt mycket hår som är i vägen så det är väldigt svårt om han inte sitter still. 


Hos veterinären fick han ha på sig munkorg, samtidigt som två veterinärer höll ner honom för att ta prover i örat. Därför beslöt jag mig för att handla en munkorg för att lätta på jobbet, men det fungerar heller inte. Fastän han har munkorgen på sig så kämpar han emot och rycker till med all kraft och det hjälper inte att lugna ner honom heller.


Han är okej med att jag rör på hans öron och lyfter upp dem, men inte om jag håller örondroppen i handen. Det är också okej om jag kommer nära med den försiktigt, men om jag vinklar den mot örat så rycker han till. Behöver verkligen hjälp. Har mått dåligt hela dagen och vet inte vad jag ska göra. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Molavi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#1 21 januari 2015 av Hortensia Arg?

Jag vågar påstå att han är vettskrämd - och med all rätt. :(


Det har gjort jätteont i öronen - och gör naturligtvis fortfaranden om han inte kan behandlas.


Mitt råd är att du inte håller fast honom mer. Han litar helt enkelt inte på dig längre och det kan ta lång tid att återfå hans förtroende.


Bra att du får röra vid öronen i alla fall. Försök kela med honom medan han står fritt på golvet och låt honom nosa ordentligt på dropparna. Beröm, prata lugnt och gosa med honom. Du kan sprida ut favoritgodiset, eller låta honom slicka på en tub mjukost e d. 


Prova att droppa först när han är avslappnad i kroppen. Du får inte bli arg eller rädd och göra honom illa mer.


Hoppas lillen kryar på sig. Lycka till! 

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 21 januari 2015 av Kalla Det ÄR svårt, men!

Se till att du inte tycker synd om hunden. Det funkar inte och det blir bara jobbigare för hunden OCH för dig. Örondroppar kan vara bökiga, min hund skulle ha 10 droppar i vardera öra två gånger om dagen för ett tag sedan och det där med att räkna droppar, det får man strunta i, i med flaskan och tryck till lite lagom;)


Bra att du gick till veterinär förresten, skönt att han fick hjälp. Är ni två? Kan du få hjälp? Om jag hade haft hjälp hade jag satt på munkorg och bett min medhjälpare att se till att hundens huvud var i hjälparens armveck och att hunden hölls fast tills dropparna kunde duttas i. Tar det tid att få hunden still så får det ta tid. Det är inte synd om hunden för att den måste ha medicin. är du själv hade jag satt på munkorgen, kanske tagit en filt eller dylikt om hunden och satt hundens huvud i mitt armveck och hållt fast kroppen med "armvecksarmen" medan jag försökt droppa i med den "lediga" handen. Det ÄR jäkligt bökigt, men måste man så måste man!


Efteråt busar man loss riktigt ordentligt och gör något kul!


 


Lycka till!

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#3 21 januari 2015 av Kalla Tillägg!

Anledningen till att jag tycker att man kan hålla fast honom är att det viktiga är att han får medicinen i öronen så att han slipper ha ont. Alltså, ett kortsiktigt obehag för att slippa ett långsiktigt.

Svara på detta inlägg

Teddies matte
Medlem 2010-12-12
#4 21 januari 2015 av Teddies matte Re: Arg valp med öronproblem

Har varit med om liknande, skulle också tipsa om att vara två, i den situationen fick jag också ta hjälp av en till person som höll i hunden ordentligt medan jag fokuserade på att få i dropparna, det viktiga är ju som redan nämnts att hunden får behandlingen för att bli bra. Efter att vi lyckats få i dropparna den första gången var det inga problem längre, då fattade hunden vad det handlade om, att det inte var värre än så.

Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#5 21 januari 2015 av Madde88 Håll fast hunden

Ja det är obehagligt med saker i öronen men det är ett nödvändigt ont för att din hund ska bli bra.


Lättaste är när man är två som kan hjälpas åt. Men annars så ta till vad du kan för att få i dropparna i din hunds öra, det är inget den kommer uppskatta och de får du vara berädd på.


- Tyck inte synd om hunden. Det hjälper ingen


- Håll fast med de medel du kan utan att skada hunden


- När medicinen är tagen så busa eller ge gott godis.


 


Så gjorde jag när min fick öronmedicin. Hon gillar det fortfarande inte men numera kan jag bara enkelt hålla huvudet med ena handen och hälla med andra eftersom hon vet att därefter så blir det något jättekul.


Men de fodrar att de blir skoj efter VARJE gång man tar medicin och det kommer ta flera gånger innan din hund kopplar samman medicinen med de roliga. Eftersom du måste bygga över hindret du redan fått där hunden tycker det är väldigt obehagligt


Viktigaste är att din hund får sin medicin så att den kan bli bra igen. Inte att den tycker det är roligt.

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#6 21 januari 2015 av Hortensia Jag föreslår....

.... att du ber veterinären om något lugnande till hunden. Det är, som flera har påpekat, oerhört viktigt att hunden får sin behandling...


... men det är stor skillnad på att känna obehag - och att känna panik.  

Svara på detta inlägg

Ginza Schäfertik
Medlem 2015-02-01
#7 1 februari 2015 av Ginza Schäfertik Re: Arg valp med öronproblem

Hej. Om du rastar hunden ordentligt så den är trött när du ger dropparna så kan det gå lättare. Godis och bus efteråt. Eftersom den har problem med öronen skulle iaf jag kolla upp allergier på hunden. Om hunden har allergi så får den återkommande öroninflammationer.  Man börjar med ett blodprov. 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad kan det här vara? Öronproblem   [3] 29 mar: klara97 30 mar: Jennie&Märta öronproblem - rensa öronen?   [13] 19 sep: Annzo 19 sep: Tugga Terrier Öronproblem - fråga om olika mediciner   [8] 11 okt: Scherzi 11 okt: SanCha Behandling vid öronproblem?   [6] 10 sep: mojji 11 sep: TheRealBoss Öronproblem (Cocker)   [10] 6 jul: Cockertjej 10 jul: jeppjepp Ni hade rätt ang: öronproblem...   [3] 20 maj: Lotus_ZZ 20 maj: Lotus_ZZ Öronproblem -Kvalster eller vad?   [8] 19 mar: Road_z 20 mar: SanCha Kosttillägg till hund med öronproblem   [5] 25 sep: sarric 25 sep: Dimma Öronproblem nån som vet?   [5] 5 sep: intuition 6 sep: catharina1 Någon med öronproblem?   [13] 4 jan: juliapatrik 5 jan: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Yorkshireterrier | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB