Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 januari 2015 av laurazack i sjukdom & hälsa (9 svar)
Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

hej. behöver hundkunniga människor! 


Min hund är en jaktlabrador på 8 månader. Han har haft återkommande hältor på båda frambenen under sina "tillväxtfaser".


han är röntgad 2 gånger, utan anmärkning. Vet säger att allt ser bra ut. 


Annars är han pigg,glad,äter mer än gärna,ingen feber eller dyl.


Men jag blir orolig! En hund ska inte halta. Jag har naturligtvis gått till bra veterinärer - har även fått hans röntgenplåtar granskade av en ortoped.


Har googlat - och hittar borelia, anabolism? Då är hälta ett symptom. Men då även andra - som han inte har!


Han får royalcanin junior om någon undrar.


Finns det växtvärk som vissa säger? Vad ska jag mer göra för honom? hjälp!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om laurazack och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Qela
Medlem 2004-04-10
#1 27 januari 2015 av Qela Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

Växtvärk, eller panostit som det heter syns på röntgen. Jag skulle se till att få prover tagna för fästngburna sjukdommar, de behöver inte ha allla symptom, ibland kan det bara vara hälta och skulle de proverna vara ok skulle jag kontakta ortoped eller en skickig sjukgymnast

Svara på detta inlägg

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#2 27 januari 2015 av Hortensia Så jobbigt för er. :(

Hoppfullt att veterinären inte hittade något fel på röntgenplåtarna, men hälta kan ju bero på allt från ryggproblem till skador i tassarna.


Jag funderar lite på om vovven gräver mycket, eller springer på obekvämt underlag? Hundar kan bli ömfotade precis som vi och jag vet att t ex ett litet gräsfrö, som råkat fastna i en trampdyna, kan ställa till det rejält för hunden. 


Hoppas han snart är frisk och kry igen!  :)


 


 

Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#3 27 januari 2015 av Lona Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

Har ni röntgat hela benen inklusive bogleden?

Svara på detta inlägg

laurazack
Medlem 2015-01-27
#4 27 januari 2015 av laurazack Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

ja första röntgen så röntagde de tassar/höfter/bog/armleder etc... hittade inget men ev ngn liten sak som visade på "växtvärk" (vet inte vad det kallades) då fick han metacam och skulle hållas "lugn"... men hältorna har som sagt kommit i hans tillväxtperider... ska iaf boka tid imorgon för att utesluta fästingsjukdomar...??

Svara på detta inlägg

laurazack
Medlem 2015-01-27
#5 27 januari 2015 av laurazack Re: Så jobbigt för er. :(
          Så jobbigt för er. :(
          

Hoppfullt att veterinären inte hittade något fel på röntgenplåtarna, men hälta kan ju bero på allt från ryggproblem till skador i tassarna.


Jag funderar lite på om vovven gräver mycket, eller springer på obekvämt underlag? Hundar kan bli ömfotade precis som vi och jag vet att t ex ett litet gräsfrö, som råkat fastna i en trampdyna, kan ställa till det rejält för hunden. 


Hoppas han snart är frisk och kry igen!  :)


 


 

nej vi har honom mest vid havet.. gräs + sand... annars skogen? jag blir galen på detta!

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#6 28 januari 2015 av Gurkans Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

Jag hade satt över hunden på ett foder som inte är lika energitätt som valp/juniorfodren. jag har själv en ras som har stora problem med tillväxtrubbningar som ED, OCD etc. Trots att det inte är ovanligt att chowar opereras för OCD så har jag under mina 27 år som chowägare aldrig haft någon hund som haft tillväxtproblem under uppväxten. De allra flesta av mina hundar har dessutom varit ED-fria, trots att rasen som helhet har över 70% ED... min hemlighet ligger i att jag aldrig ger något annat än ett normalt vuxenfoder till mina valpar från 8 veckors ålder.


En god vän hade en chowtik som hade problem med hälta under uppväxten från 5 månaders ålder. Veterinären ordinerade direkt att sätta valpen på ett normalt vuxenfoder, för att den inte skulle fortsätta växa så fort som den gjorde. Tack vare detta slapp hon operera tiken, men det var nära att det hade varit aktuellt.

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#7 28 januari 2015 av hundögon Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

Börja med föräldrarna och släkt  till valpen. Vilken ad-status de har. För ad-ed är väldigt ärfligt. Har själv haft en ras, som har problem med denna defekt. Berner sennen har haft i många år ett åtgärds program för detta problem. När jag köpte min första berner, så hade ras klubben inte börjat med frambenen, bara med hd-röntgen. Min Berner valp hade hälta som valp, som försvann efter ett tag. Det pratades om växtvärk m.m. många uppfödare gav rådet, att inte använda valp/junior foder som gjorde att de växte för fort. Men när min valp blev vuxen, så hade hon( det börjades röntga armbågarna) grav ad-defekt på armbågarna, på grund av de ärftliga anlagen.

Svara på detta inlägg

Molidor
Medlem 2010-11-24
#8 28 januari 2015 av Molidor Problem i "rörelseapparaten" tar jag

Problem i "rörelseapparaten" tar jag MYCKET hellre med en hundfysioterapeut. Det är förstås bra att du varit kontakt med vetertinär också, och att röntgen gjorts men nu hade jag verkligen gått till en fysioterapeut som KAN hundens muskler och rörelser på ett mycket bättre sätt

Svara på detta inlägg

MissTiss
Medlem 2015-01-29
#9 29 januari 2015 av MissTiss Re: Labbevalp haltar, snälla hjälp mig.

Även om det inte syns något på röntgenbilderna skulle jag gå till en duktig ortoped. Det kan ju finnas förändringar, tex lösa benbitar, inledarna sommarteater syns på röntgen och då behövs istället titthålsoperation! Vis av egen erfarenhet.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [7] 8 jan: Bartolomeus 31 jan: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Fransk Bulldogg | American Staffordshire Terrier | Tax
© 1998-2023 Enfinia AB