Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 januari 2015 av samka i valpforum (5 svar)
Livet med era valpar?

Nyfiken på hur livet ser ut med era valpar som är cirka 4-5 månader? Hur ser era dagar ut? Hur mycket är ni ute? Hur mycket aktivitet?Som medlem kan du här läsa lite kort info om samka och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#1 31 januari 2015 av pissemiss Jag har en 4 månader gammal broholmer

Våra dagar ser ut så här:


Vi sover länge. Oftast vaknar vi vid 9. Hon sover hela nätterna om inte jag själv behöver gå upp.


Vi går ut en promenad i skogen på ca 20 minuter och därefter får hon och de andra hundarna frukost.


jag äter frukost och då sover hon. Efter det jobbar jag några timmar och då alternerar hon mellan att vara ute i trädgården med de andra hundarna eller ligga och sova i min verkstad.


Vi går ut en promenad på ca 20 minuter igen vid lunch och så får hon mat och sedan ligger hon och sover med mig i verkstaden igen.


När jag har slutat jobba vid 18 går vi ut ytterligare en promenad och sedan är det mat igen.


Vi leker en stund och sen är det kvällsmys i soffan innan det är dags för sista promenaden och kvällsmat.


Eftersom hon mår illa av att åka bil så försöker jag ta korta bilturer varannan dag. Då passar vi också på att miljöträna lite genom att gå promenader i samhället.

Svara på detta inlägg

joew
Medlem 2014-03-11
#2 31 januari 2015 av joew 5 mån springer spaniel.

Vardagarna: (jag jobbar, sambon pluggar)


Upp mellan 6-8, ut och kissa, mat och sedan ut igen.


På förmiddagen får de (valpen och en vuxen RR) en längre promenad i lugn takt på ca 1 timme, ofta i skog.


Sedan blir det rastrundor fram tills jag kommer hem, då brukar jag ta ut valpen för lättare träning och lek. Vissa dagar är det träning på klubben, och då får han följa med. Eller gå korta viltspår vissa dagar.


Helgerna är ganska lika, men då kanske vi åker till någon djuraffär för shopping och miljöträning.


 

Svara på detta inlägg

Anna37
Medlem 2014-08-11
#3 2 februari 2015 av Anna37 Re: Livet med era valpar?

Jag har en 5 månaders cockerpootjej.


Våra vardagar ser ut i princip såhär:


06,15 väcks en trött hund, ut och rasta i trädgården innan övriga familjen väcks. Efter det får hon mat.


Strax efter 8 går vi första promenaden, ca 30-40 minuter beroende på tempo och väder etc. Runt 9,30 åkter jag till jobbet i 2 timmar och hon är då hemma själv. Hon sover i soffan i princip hela tiden när hon är hemma (jag har filmat henne).


11,30 jag kommer hem, hon går ut i trädgården och sen får hon mat strax efter 12 och efter det går vi en lite längre runda, gärna där hon kan gå lös och sniffa lite i skogen eller dylikt. Sen är vi hemma, väntar in barnen från skolan, tränar lite på att klippa klorna, vilket inte är helt lätt alla gånger. Vi försöker även vänja oss vid ljudet från klippmaskinen som kan upplevas som lite läskigt tex.


Vi tar lite kortrastningar i trädgården då och då under sena eftermiddagen, och sen tar vi en kvällspromenad  mellan 19-20 tiden. Fram till ca kl 21 har vi den "kritiska tiden" då lilla fröken är lite övertrött ibland, eller rastlös och vill hitta på hyss. Efter det slocknar hon i soffan och vi väcker henne och tar ut henne på sista kisserundan innan vi själva lägger oss runt 23, sen somnar hon snällt i sin bädd alldeles brevid min säng och sussar sött hela natten.

Svara på detta inlägg

samka
Medlem 2014-10-14
#4 2 februari 2015 av samka Re: Livet med era valpar?

Tack för alla era svar! Såg dom först nu... Har inte lärt mig nya vovve än. Var aktiv här för flera år sedan och nu är ju allt omgjort... ;)


Kul att höra hur ni har det med era valpar! Det var ett tag sedan vi hade valp, men nu har vi en liten spets på 14 veckor.


Ungefär så här brukar våra dagar se ut:
Vi bor mitt i Stockholm, mitt i city, och husse springer ut en snabbis när han vaknar. Därefter är det alltid lite kaos här hemma, med tre barn som ska till skolan och katter som skriker efter mat. ;)

Efter en timme går jag och valpen en lite längre promenad. Vi bor som sagt mitt i stan, men det finns många parker här. Så vår morgonpromenad innehåller både stadsliv, lugn park och en liten sväng vid vattnet. När vi kommer hem leker fröken en liten stund med katterna innan hon somnar.
Jag frilansar och jobbar hemifrån, så det är perfekt att hon sover en längre period på förmiddagen så att jag kan jobba.


Lunch och lunchpromenad. Ibland kör vi vara stadsliv och ibland tar vi det lugnt i nån av alla parker. Kommer hem, valpen somnar och jag jobbar tills barnen kommer hem. De kommer olika tider, så det blir lite spring och ja, valpen går upp lite i varv.


Springer ut och kissar med henne lite då och då när hon behöver. Beror helt på hur mycket rörelse det är hemma.


Lilla fröken är en aktiv tjej och nu har jag börjat träna lite smått med henne på promenaderna. Lite enklare övningar som kontakt osv, något som hon verkar uppskatta mycket.


Snart hoppas jag att vi kan börja med lite spår också.


På kvällskvisten kan hon få lite tokryck, funderar på att lägga in lite hjänrgyma där också. Men, hon är ju liten än och jag vet av erfarenhet att det lätt kan bli lite för mycket också... Vi har ju rätt mycket liv och rörelse i vårt liv ändå. :)


 

Svara på detta inlägg

jskyten
Medlem 2014-12-29
#5 12 februari 2015 av jskyten Re: Livet med era valpar?

Min cairnterrier blev 4 månader idag, och våra dagar brukar se ut såhär:


går upp vid halv sju då sambon ska iväg till jobbet, vi går ut i cirka 20 minuter. 


han får frukost och OM han äter allt och dricker lite så går vi ut igen vid åtta. Efter det lägger han sig och sover och kan sova till typ tolv, ett. 


När han vaknar kan vi gå ut en snabbis igen. När vi kommer in brukar vi leka lite eller så får han ett tuggben eller liknande.


Vid två, tre går vi ut lite längre. Vi går inte så långt men allt är så spännande så vi kan lätt vara ute 1,5 timme.


när vi kommer in igen sover han och brukar sova tills sambon kommer hem (vid fem, sex) och då får han middag och en promenad.


resten av kvällen brukar vara ganska lugn med mycket vila, lite bus och några promenader. 


När vi ska sova brukar han bli ett litet monster men lugnar ner sig ganska snabbt (går bättre för varje dag som går) och i 99% av fallen så behöver han inte gå på toa på natten.


/ Jannicke och Tulle

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fundering om nattsömn och valpar   [1] 12 dec: NorrNorr 12 dec: Ayrin Tolka röntgen av antal Valpar   [1] 23 nov: Jeser575 25 nov: Puddingpastejn Är det valpar på G?   [3] 24 jun: Mejisonskullar 25 jun: Gurkans Det här med prisläget på valpar...   [12] 14 jun: Anneli 17 jun: Ayrin Bok om att adopterade hundar/valpar   [7] 7 mar: Madde&Simba 8 mar: Madde&Simba Igångsättna valpar   [2] 23 feb: Gormen 24 feb: Gurkans Dag 56, vägen till valpar!   [1] 31 jan: Katja, Dina & Tindra 1 feb: Ayrin Uppfödare, rumsrenhet hos valpar som stannat   [3] 11 jan: Symbios 7 mar: Borzoi Fråga om valpar vikt!?   [1] 20 jun: Humlan12 21 jun: Starcastle Hounds Surrogatmamma söker valpar.   [1] 18 jun: Lunisen13 19 jun: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Schapendoes | Golden Retriever | Shetland Sheepdog | Rhodesian Ridgeback | Chihuahua | Schäfer
© 1998-2023 Enfinia AB