Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 februari 2015 av squeegerry i skaffa hund (3 svar)
Skaffa japansk spets som första hund?

Ja, som rubriken tyder på så är sambon(24 år) och jag(22 år) sugna på att skaffa vår första hund tillsammans. En jappe mer bestämt! Så jag vänder mig till er för att få svar på lite frågor!


Jag har tidigare haft en terrier när jag var i tonåren men vi fick honom när han var 8 år, d.v.s. det fanns inte så mycket "jobb" att göra till skillnad från om vi skulle fått honom som valp. Alltså har jag ingen erfarenhet med valpträning.


Det jag har läst om jappen är att det är en sällskaplig hund som är ganska aktiv (behöver ca 1-2 timmar aktivitet varje dag utöver rastningarna) men hemma så kan den koppla av och ta det lugnt, vilket är exakt det vi letar efter. 


Jag studerar på heltid och min sambo jobbar heltid. Min plan är då att jag tänkt ta hela sommaren för att träna och umgås med valpen men sen på hösten börjar ju skolan igen. Då tänkte jag att vi tar en långpromenad tidigt på morgonen, sen åker jag till skolan på en föreläsning, vid lunch kommer jag hem och går ut med honom en snabbis, sen tillbaka till skolan och sen kommer jag hem igen. Då går vi ut på en till långpromenad, sen även en kortpromenad på kvällen innan läggdags. På helgerna tänkte jag att vi kunde göra något roligare som agility t.ex. Men på vardagarna så betyder det att han kommer få vara själv ibland mellan föreläsningarna. Så som mitt schema ser ut nu har jag har ca 2 föreläsningar per dag som varar i 2 timmar/föreläsning. Det betyder att i värsta fall är han själv i 4 timmar sträck. Just nu har jag bara räknat med att bara jag går ut med honom men såklart kommer sambon också gå ut med honom (och vara hemma)när han har tid men hans jobbtider är lite oklara just nu. 


Sååå.. Mina frågor är om en jappe passar oss med tanke på tiderna/aktiviteten/personligheten? Och hur är de att ensamhetsträna? Är det någon med liknande situation som kan berätta lite om hur det fungerar (nödvändigtvis inte har just en jappe men någon annan hundras)? 


Tacksam för alla svar!


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om squeegerry och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#1 9 februari 2015 av Hrímnir Re: Skaffa japansk spets som första hund?

Jappen är en helt underbar ras med så många fina kvaliteer. Tror absolut att en jappe kan passa er. Jappen kan ta det lugnt men tackar inte nej till någon aktivitet ni vill göra. Jag tävlade lydnad o agility med min jappe och cyklade 1,4 mil varje söndag tillsammans med ett gäng hundar och deras ägare. 


Låter ni jappen gå i skog o mark, över kalhyggen och bergknallar som unghund så blir den stabil och välmusklad i kroppen samtidigt som att den får bra koll på tassar och rör sig väl.


Med god träning och inte för frekventa långa pass ensam så är jappen inte svår att lämna ensam ibland. 


Jappens päls är fantastisk, borstas varannan vecka och hur skitig hunden än blir så när pälsen är torr är hunden vit igen.

Bilder:
Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#2 10 februari 2015 av hundögon Re: Skaffa japansk spets som första hund?

Man kan säga att Jappen har många olika individer. Kan bero på vilka gener den har. Vissa gener kan ge en viss(vaktiga) skärpa, en del är sociala, en del kan vara reserverade mot människor , finns alla varianter. Har en jappe och har haft. Den ena gick att lämna ensam ,den andra går inte att lämna ensam, men det är inga problem om den har sin hundflock hos sig. Kan fälla mycket. En del (vakt) skäller mycket. Ska man köpa valp, se till att föräldrarna är knäleds undersökta ,vissa uppfödare röntgar sina hundar också. Det bästa är att försöka komma på deras special (står på deras rashemsida), där man kan träffa många underbara uppfödare som gärna informerar om rasen. Samtidigt få träffa jappar från valp till gamlingar. Många som fastnar för  denna ras, skaffar flera av dem. Lycka till!!!

Svara på detta inlägg

matilda
Medlem 2015-08-30
#3 7 november 2015 av matilda Re: Skaffa japansk spets som första hund?

bra attni funderr igenom köpet då det handlar om en lvande varelse. tänk bara på att en hund inte kanlämnas esam hur läng som helst trots att man tar ut den på en snabb promenad vid lunch etc och seciellt inte en valp. dessutom behöver en hund mental stimulans etc vilket ni kan tillgodose hemma eller ute under promenaderna, agility träning tar mkt tid. annars å önskar jag er båda lycka till.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Skaffat min första hund   [6] 29 jun: Peter21 30 jun: Lona Första hund (mellanstor/stor)   [4] 9 maj: AlexandraE 10 maj: Ayrin När trimmade ni er dvärgschnauzer första gången?   [9] 20 mar: MalinDavid 21 mar: MalinDavid
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Volpino Italiano | Chihuahua | Australian Shepherd | Irländsk Röd Setter | Finsk Lapphund | Bichon Havanais | Grand Danois
© 1998-2020 Enfinia AB