Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 februari 2015 av Bärberget i skaffa hund (13 svar)
Vilken ras passar oss?aussie terrier, polarhund?..

Vi är ett par i 30 års åldern som arbetar heltid, delvis skift.
Detta blir vår första egna hund men vi har skött andras hundar.


Vi bor i villa med stor tomt och utanför staden.
Det lutar åt hundgård med uppvärmd hundstuga/ alt sluss direkt från huset och ut i hage ca 1 vecka i månaden när vi båda går fm och inte alltid kan åka hem på lunchen. (självklart massa kärlek och aktivitet när vi kommer hem från jobbet. När vi är hemma är hunden aldrig i hagen)


Sommar och höst vandrar, tältar, fiskar och plockar vi bär. Jag löptränar även endel.


Vinter och vår är vi mycket i fjällen med skoter, pimplar och i flera dagar från civilsationen bor vi i fiskeark.
Längdskidor är även något jag åker när det finns skoterspår direkt från huset.


Vi åker mycket bil till nya platser, som tex Norge som vi utforskar med bil och bor i tält/stugor/egen husvagn.

Vi är båda intresserade av att börja med spårning om hunden gillar det.

När vi väl skaffat en hund är vi förberedda på att kunna skaffa en till längre fram så de är två.

Vi låter nog rätt så aktiva men jag vill säga att vi är nog rätt medel. Vi måste kunna ta det lite lugnare ibland utan att hunden tar skada av det och blir understimulerad.

Den ska vara en tåligare variant som tål kyla och mygg bra.
Gärna av storleken mellanstor hund.

Vi har tidigare varit inne på australisk terrier som har alla fördelar för oss egentligen, en stor hund i litet format som kan vara med på alla vår upptåg. (stort plus att den inte fäller). Dock känns den kanske inte tillräckligt rejäl för hårdare väder i fjällen samt att den nog inte skulle uppskatta en hundhage? ...

Vallhundar som MAS och Border Collie är fina hundar men vi är orolig att den kanske inte får utlopp för all energi den har både mentalt och fysiskt.
Detsamma med husky eller liknande draghundar, kan vi tillgodose dess behov är frågan? (Jag ser mest då till show-huskeyn som inte behöver ha lika stort energibehov som de som avlas för högpresterande drag?) Annars är en polarhund passande för den typ av livsstil vi har utomhus samt var vi bor i landet(-40 grader vintertid).


Vi behöver nödvändigtvis inte ta en valp utan en unghund som behöver ett nytt hem är vi också öppna för.

Det finns fler typer av hundmänniskor än hundraser så jag gissar det dyker upp en massa olika svar om vad vi bör och inte bör tänka på men jag hoppas att ni kan se min längtan efter hund, en till familjemedlem, och inte dömma ut mig för någon detalj som ogillas.


Tack :)


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bärberget och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Chiliheart
Medlem 2012-10-08
#11 9 februari 2015 av Chiliheart Re: Vilken ras passar oss?aussie terrier, pol...

Åååååh en husky hade älskat alla de aktiviteter ni hittar på!!!! De kan absolut ta det lugnt också. Fullt ös ute, medvetslös inne ;-) de är riktiga soffpotatisar när de väl är inne men äääälskar allt bus man kan hitta på ute.. har en tydlig on-off knapp. En goare träningspartner får man leta efter både för sport och lydnad. Enormt smarta och arbetsvilliga... men de fäller ju en hel del - med tanke på din kommentar om det.

Svara på detta inlägg

ylvahedin
Medlem 2009-01-12
#12 10 februari 2015 av ylvahedin Re: Som ägare av australisk terrier...
          Re: Som ägare av australisk terrier...
          

Tack du tagit dig tid skriva några rader :)

Min svärmor har en liten aussietik och det är därför vi varit så inne på den rasen, helt underbar !
Dock är det ju det här med hundgård jag funderar på, har du några erfarenheter av det?

Det finns de som har aussies i hundgård, i Australien tex är det väldigt vanligt eftersom de där fortfarande är gårdshundar.


Det kommer dock, helt ärligt, att krävas träning om ni vill att hunden skall kunna vara helt själv i hundgården, eftersom många aussies inte trivs själva.

Svara på detta inlägg

t@jsa
Medlem 2014-10-10
#13 11 februari 2015 av t@jsa Re: Vilken ras passar oss?aussie terrier, pol...

Jag har också aussie terrie och jag har mina i hundgård på jobbet ibland. Mest under barmarksperioden men även på vintern om det inte är -30. Dom har dock uppvärmd koja och allt sånt i gården.


Kan väl säga att jämfört med jakthundarna jag är van vid från barnsben är det enklare med aussisar i hundgård. Dom skäller inte lika mycket på allt som rör sig och verkar inte stressa upp sig fullt lika mycket, men det kan ju också bero på placeringen av hundgården. 


Jag fiskar och är mycket i skogen och plockar bär och mina är alltid med mig och det är inga problem, nu när vi haft valp under sommaren har jag burit den i ryggsäck när den blivit trött och när det varit för tung terräng. Fjällvandring hänger mina också med på.


Vi bor också långt upp i norr med -40 och det är inga problem. Täcke på när dom fryser lite och i värsta kylan går vi lite oftare och lite kortare. Dom är helt perfekta hundar enligt mig enda nackdelen är att det är jobbigt att belöna småhundar när man tränar för tävling i ex lydnad men man lär sig det också :)

Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375 Aussie, aktivering och temperament   [3] 28 mar: zkipper 28 mar: bes Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Någon som vet vilken ras det här är?   [3] 28 feb: Joderjuarez 1 mar: hundöga återkomst Vilken ras associerar ni med följande?   [2] 19 feb: Padfoot 19 feb: Padfoot **Vilken tandkräm fungerar bäst mot tandsten?**&#   [5] 15 nov: anonym1 19 nov: hundöga återkomst Vilken hundförsäkring för en Chihuahua?   [6] 18 okt: Josefinaa 21 okt: Josefinaa Ny hundras, vilken?   [4] 6 okt: Fannyli 10 okt: Isx
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Saluki | Shih Tzu | Briard | Sealyhamterrier | Cirneco Dell'etna | Gos d'atura Catala | Hannoveransk Viltspårhund
© 1998-2019 Enfinia AB