Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 februari 2015 av rafiki i övriga hundfrågor (10 svar)
Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Var ute på en liten skogspromenad med min hund idag i Länsmansgården, Göteborg. Han viker av från gångvägen och går in i "skogen" (väldigt glest med träd just där då det är alldeles i skogsbrynet) ett par meter. Sen ser jag, till min förskräckelse, hur han lyfter huvudet från marken och tuggar på något. Rusar in efter honom och får ut det mesta, men han hinner svälja en bit.


Falukorv.


Någon har skurit ganska grova skivor falukorv och lagt i en liten prydlig hög i en liten grop bakom ett träd. Väldigt strategiskt och bra placerat för att det inte ska synas ifrån vägen men ändå ligga väldigt nära vägen, bara nån meter in.


Har ju hört och läst massa skräckhistorier om glykolförgiftat kött som läggs ut till hundar, så jag ringer veterinären som skrämmer upp mig rejält och tycker att jag ska komma in på en gång. Sagt och gjort, vi åker in och hunden får kräkas upp falukorven.


Har givetvis plockat upp korven också så att ingen annan hund äter utav det.


Men... hur gör jag nu? Jag vet ju inte om det är glykol på/i korven eller inte. OM det är det så känner jag ju att det borde anmälas. Men polisen som jag pratat med vägrar bry sig det minsta om jag inte får ett veterinärutlåtande om att det var glykol på korven, och veterinären brydde sig inte ens om att titta på korven som jag plockat upp och tagit med mig i en påse. De säger att de inte har möjlighet att kolla om det är glykol. När jag ringde veterinären tyckte de att det lät oerhört skumt och att jag skulle åka in genast, men väl hos veterinären, när kräkningen var klar, sa de bara att det kan vara en person som velat mata fåglarna eller vad som helst och att jag "borde släppa det" nu.


Är jag bara paranoid?


Har funderat på många olika anledningar till att korv skulle ligga utplacerad sådär.
Mata fåglarna? Nja, varför skulle man då gömma den bakom ett träd så nära stigen, i en så prydlig hög? Känns som att man bara häller ut det då.
Nån som övat sökning med sin hund? Nja, skulle det då verkligen ligga hela 10-15 tjocka bitar där då? Räcker det inte med färre?


Jag vet inte alls längre.. Ska jag bara släppa det? Men om det är någon som försöker förgifta hundar då? :S Vet att det finns folk som retar sig oerhört på att vissa släpper lös sina hundar där i skogen.


Jag har korvbitarna i en påse i kylen nu i hopp om att jag på nåt vis skulle få reda på om det är något giftigt på eller inte, men det ser mörkt ut då ingen verkar bry sig.


Varken jag eller min sambo tycker att det luktar något väldigt konstigt om dem. Falukorv luktar ju rätt starkt själv, vilket kanske döljer eventuell annan lukt. Dessutom, i de fall där jag läst att folk upptäckt glykol på lukten så har det mest rört sig om glykolförgiftat bröd, och det suger ju upp mycket mer än vad falukorv gör... Om falukorven har legat där ett tag kanske det inte heller dryper glykol om den även om den är förgiftad?


Det jag undrar är väl: Är jag bara paranoid, och borde jag bara släppa det? Finns det någon annan rimlig förklaring till att falukorven ligger där? Och om inte, hur gör jag för att få reda på om den är förgiftad med nåt när varken polis eller veterinär vill hjälpa till?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om rafiki och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hortensia
Medlem 2010-01-18
#1 17 februari 2015 av Hortensia Vilken tur att du hann ingripa...

... så att din vovve klarade sig oskadd.  


Jag tycker att du skulle kunna kontakta lokalpressen. Då kan den som eventuellt bara velat mata fåglarna få sig en tankeställare...


... och alla hundägare kan vara extra observanta så att ingen hund kommer till skada ifall det verkligen handlar om en galen djurhatare.


Hoppas du slipper liknande upplevelser i framtiden!   

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 18 februari 2015 av Ruccola Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Veterinär kan väl kunnat avgöra om det är glykol på korven. Dåligt av honom /henne. Polismyndigheten likaså De har ju fått ta hand om glykolanmälningar förut. Återstår länsstyrelsen i Västra Götalands län, djurskyddsenheten


Bra att du plockade upp skivorna. Hoppas nu att din hund bara i fick i sig pyttelitet.

Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#3 18 februari 2015 av Tropper Tycker inte alls att du är paraniod

Hade också fått panik och oroat mig över om korven var förgiftad. Tur att du hann upptäcka att din hund åt på det och åka till veterinären. Med tanke på hur många glykolincidenter vi haft i göteborgsområdet borde veterinären varit intresserad av att ta test. Dåligt av dom!


Rosor till dig som tog med dig resterna av korven så ingen annan ska råka illa ut


Jag är själv också bosatt i göteborg och är rädd varje dag för att min valp ska bli förgiftad.


Hoppas att du kan vända dig någon annanstans med att få prover tagna.

Svara på detta inlägg

TindraFreya
Medlem 2008-03-25
#4 18 februari 2015 av TindraFreya Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Se upp  de finns de som gömmer "gobitar" med fiskekrokar i runt Biskopsgården och Länsmansgården.Håll koll på att de inte äter något som du inte själv gett dem

Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#5 18 februari 2015 av Kalla Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Det skulle ju kunna vara att någon har lagt högen som slutapport i ett spår. Jag säger inte att du inte ska vara misstänksam, men det finns alternativa förklaringar.

Svara på detta inlägg

BushundenL
Medlem 2006-03-26
#6 18 februari 2015 av BushundenL Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

OM det är glykol borde korvbiten lukta åtminstone litegrann av glykolen, så lukta på korven om du inte redan gjort det. Hur luktar den?


Bra att du åkte in med din hund, bättre en gång för mycket än en gång för lite! Och jättebra att du plockade bort korven.

Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#7 18 februari 2015 av -tjejligan- Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Inte alls kul när dom tuggar i sig saker från backen, jag hade också blivit nojjig men det kan vara nån som lagt spår till sin hund.....hoppas din vovve inte blev dålig!

Svara på detta inlägg

rafiki
Medlem 2014-09-18
#8 19 februari 2015 av rafiki Re: Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Tack för alla era svar!!


Så skönt att veta att det inte bara är jag som är paranoid, utan att det faktiskt verkar lite misstänkt.


Jag kontaktade länsstyrelsen, men de hänvisade mig till polisen. Så jag kontaktade faktiskt polisen igen.


Efter att ha blivit runtslussad och vidarekopplad på telefon till halva Sveriges polisstyrka så kom jag till en kvinna som sa att jag helt enkelt skulle göra en vanlig anmälan. När jag sa att jag försökt med det, men att de inte ville ta emot någon så sa hon att de var skyldiga att ta emot den, och att jag skulle försöka igen.


Så det gjorde jag.


Och efter mycket om och men så fick jag komma in till polisstationen med korven. På stationen var de jättetrevliga och verkade ta saken seriöst. De skulle analysera korven ordentligt och kolla efter gifter, samt kolla efter fiskekrokar och dylikt (som jag nämnde specifikt efter att ha läst det här).


Jag dissekerade lite korv igår, faktiskt. Blev så nervös att det skulle finnas fiskekrokar i. Men jag hittade ingen krok i de få bitar som jag kollade på (som tur var!).


Känns mycket bättre nu när de tar det på allvar och ska kolla! Var riktigt otäckt när ingen verkade bry sig... Som att hundar måste dö för att de ska ta något sådant på allvar.. Pratade faktiskt med en polis som resonerade lite så...


Nåväl, nu ska korven äntligen analyseras. Håller alla tummar för att det bara är vanlig, ren falukorv som någon glömt ute under ett spår, eller så. Även om jag skulle känna mig riktigt dum då som gjort en så stor grej av det nu. Men vore så skönt att få bekräftat att vi inte har en djurplågare som går lös och lägger ut skit här i området...

Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#9 19 februari 2015 av Tropper Bra jobbat!

   Jätte fint av dig att orka gå vidare med problemet trots polisens nonchalanta attityd. Bra att du till slut kunde få komma in med korven och göra en anmälan. Håll oss uppdaterade om hur det går med analysen!

Svara på detta inlägg

rafiki
Medlem 2014-09-18
#10 19 februari 2015 av rafiki Det ska jag!

Skriver här så fort jag vet om korven var ok eller inte. :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hund konstig inåtandning   [2] 27 aug: melvin13 27 aug: melvin13 Hon jagar cyklister i skogen   [3] 2 aug: gunnkarl 6 aug: Sezziyanen Hundben i skogen från dött djur   [1] 24 feb: Lillakiwi 24 feb: aenima Hjälp! Konstig utslag på min valp.   [1] 12 dec: Junosmatte 2 jan: SanCha mycket "konstig" hund- hjälp mig   [7] 31 jul: jenniesen01 1 aug: hundöga återkomst Tik konstig efter valpning   [8] 14 apr: marre 16 apr: marre Äldre hund beter sig konstig när valp kommer hem   [1] 22 jul: fridkullagatan 23 jul: Torparinnan Konstig bula/sår bakom hundens öra. HJÄLP!   [4] 28 apr: Beynoki 30 apr: Dog_training Halsband på lös hund i skogen?   [3] 22 mar: huka 23 mar: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Kooikerhondje | Schäfer | Whippet | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB