Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 februari 2015 av Kristin_Kezo2012 i utställningsforum (5 svar)
Tips o info inför sin 1:a Inofficiell utställning?

Ja som rubriken lyder, jag ska till våren i Maj ställa ut min finska lapphund då är han.. 3 år... Vad bör jag tänka på in för en utställning då den är min allra första ?


Vad gör man på utställning vad händer den dagen?


Skriv ALL info jag bör veta om den dagen ni som vet och kan hur det går till..vilka förkortiningar finns det och vad betyder det ? så man har lite hum om det.. tack på förhand.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kristin_Kezo2012 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Puddingpastejn
Medlem 2009-09-10
#1 20 februari 2015 av Puddingpastejn Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...

Så roligt att du ska ställa ut!


Förmodligen har du fått någon form av pm där det står starttid för bedömning av ras/grupp och start och sluttid för veterinärbesiktning? Där brukar också stå lite grejer om vad man ska tänka på. 


Det är bra att vara ute i god tid, för att få bra parkering och inte vara stressad över att veterinärbesiktningen stänger snart. 


När du kommer dit får du visa upp vaccinationsintyg, kanske känner veterinären över hunden. Sen måste du hitta rätt ring och hitta bra plats intill den. Efter det tar man oftast en väldig lång fikapaus (värmer upp och putsar på hunden) innan man får komma in i ringen (de ropar upp ditt nummer och nummerlapp skall sitta väl synlig, gärna på din vänstra sida). Efter det följer du bara domarens anvisningar, det brukar börja med att man ställer upp hundarna i nummerordning längs ringkanten. När alla visats ihop får alla utom första ställa sig åt sidan och man granskar hundarna en åt gången. Får du E eller VG skall du också in med de andra hundarna en gång till för placering. 


Jag orkar inte i detalj gå in på hur du går vidare om du kommer först, men gör du det så väntar du bara på att de ska ropa ditt nummer igen. När du är klar får du också en kritiklapp av sekretariatet, den får man oftast be om själv efter att din klass bedömts.


Andra tips är att springa med långa steg i ringen, berömma hunden en massa oavsett hur det går, ha med massa fika åt er båda. Och såklart vatten. Prata med folk och ha riktigt roligt. Jag har säkert glömt något men det är en liten början i alla fall.


Lycka till! 

Svara på detta inlägg

Kristin_Kezo2012
Medlem 2012-12-29
#2 21 februari 2015 av Kristin_Kezo2012 Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...

Tusen tack för detta. Har dock inte fått ngn lapp än eftersom jag inte anmält mej än men ska väl göra det inom


en snar framtid. Hur dags bör man boka plats innan det gäller? Ska vara 17 maj tror jag det stod . :) maj iaf :)! Just nu är jag väldigt nervös över alla tusen fel jag kanske kommer göra kanske inte..men de ska bli väldigt väldigt roligt ändå o se vad han kommer få för omdöme :D 

Svara på detta inlägg

Qela
Medlem 2004-04-10
#3 21 februari 2015 av Qela Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...

Det står sista anmälningsdatum på  utställningsinbjudan, det är ingen fastställd tid utan det är arrangören som sätter stoppdatum

Svara på detta inlägg

Mischu
Medlem 2014-11-14
#4 24 februari 2015 av Mischu Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...
          Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...
          

Tusen tack för detta. Har dock inte fått ngn lapp än eftersom jag inte anmält mej än men ska väl göra det inom


en snar framtid. Hur dags bör man boka plats innan det gäller? Ska vara 17 maj tror jag det stod . :) maj iaf :)! Just nu är jag väldigt nervös över alla tusen fel jag kanske kommer göra kanske inte..men de ska bli väldigt väldigt roligt ändå o se vad han kommer få för omdöme :D 

tips är att ta med stol, då det kan bli långdraget (särkilt om du går vidare genom BIG). :)

Svara på detta inlägg

Fabulous Fiona
Medlem 2015-03-16
#5 17 mars 2015 av Fabulous Fiona Re: Tips o info inför sin 1:a Inofficiell uts...

Hejsan! :) Är själv ny inom utställning. Köpte min första afghan, en tik på 11 månader för ca 3 veckor sedan. Under helgen som jag var nere hos uppfödaren så ställde vi ut på en inoffare och min lilla tjej blev faktiskt både bästa tik i sin klass(BT1) samt bäst i motsatt kön (BIM)


vi ska på vår andra utställning nu i helgen, även den inoficiell.


Är som sagt ny inom området men min uppfdare gav mig några bra tips som kanske kan vara till lite hjälp. Åtminstone rent mentalt.


Se inoffarna som en träning för dig och din hund snarare än som en tävling med blodigt allvar


. Eftersom att inoficiella utställningar inte är lika mycket "på allvar" som en officiell så har inte altid domarna utbildning för just den ras de dömer. Så fokusera därför inte alltför mycket på vilken placering ni får. går det bra för er är det ju toppen(och då ska ni självklart vara stolta över det) men gör det inte det så är det inte något som du ska ta personligt mot din hund om du förstår vad jag menar.(då det kan hända att domaren inte har en aning om hur just din ras ska se ut).


 Har den domare som dömer aldrig dömt exempelvis afghanhund(bara ett exempel) förut och inte vet exakt hur just dessa ska vara byggda, kännas eller röra sig så kanske inte placeringen blir densamma som den skulle blivit på en oficiell utställning där domarrna alltid är utbildade för just de raser dom dömer.


Lite offtopic nu kanske men känner ändå att detta hör lite till ämnet då du ville veta om utställningar i allmänhet.


Jag själv undrade t.ex. hur och när vet man att man är redo för att börja tävla officiellt. Där gäller det att lyssna på hunden. Är hunden själv ovan vid utställningar så kan dom ju kanke tycka att det är lite läbbigt i början. Då är inoffare perfekt träning! Åk på några stycken och se hur din hund utvecklas från gång till gång. Meningen är ju att hunden ska tycka att det är kul och när den gör det kan den också visa sig från sin allra bästa sida.Känns den fortfarande inte helt hundra i ringen så vänta tills du märkeratt din hund blir mer självsäker och börjar ta för sig mer och verkligen uppskatta att åka på utställningar. Först då vet du att ni är redo för att börja på officiell nivå. Dessutom är officiella utst. betydligt dyrare så att vänta tills hunden visar sig från sin bästa sida kan vara bra ur det perspektivet också


Sen kan man självklart anmäla sig till en officiell ändå nån gång bara för att få en riktig och seriös bedömning på sin hund av en domare som garanterat kan just din ras. Hunden vet ju inte om det är en liten inoffare eller en stor världsutställning, (förutom att det kanske är mer folk på en större) så på så sätt är det ju i princip ingen skillnad. iallafall inte för hunden. lycka till med utställningarna jag håller verkligen tummarna för er!.//Peace

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?   [11] 25 sep: Rosmarin 14 okt: Ebbaelsa93 Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund Praktisk fråga om utställning   [5] 5 mar: BullandBear 8 mar: Ayrin Inofficiell utställning   [0] 5 jul: hella2 Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Mjölktänder och fällning på utställning   [1] 1 aug: Aliiz 1 aug: Lona Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona Behöver lite pepp inför vår hunds operation imorgo   [6] 11 feb: Persikopaj 12 feb: Persikopaj oro inför att skaffa hund   [6] 9 okt: Lisa_ 16 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogue de Bordeaux | Dogo Argentino | Border Collie | Schäfer | Labrador Retriever | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2022 Enfinia AB