Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 mars 2015 av Jasså? i övriga hundfrågor (7 svar)
Vad tycker ni om Agria egentligen? Lite dyrt?

Tjena, 


Har tänkt att försäkra min Labrador Retriever Valp, och har kikat på lite olika försäkringar, bland annat Sveland och Agria hundförsäkring


Agria är ju den försäkring man hör om för det mesta, men är det inte lite dyrt eller? Kanske det är värt att ha försäkringen från det största försäkringsbolaget, men jag vet inte. Hur tänker ni, har ni någon annan försäkring än Agria eller?


/ Patric


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jasså? och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Lona
Medlem 2012-01-09
#1 3 mars 2015 av Lona Re: Vad tycker ni om Agria egentligen? Lite dyrt?

Jag har Agria sedan 25 år tillbaks (även om de första åren gällde en katt) och det har aldrig varit minsta problem med dem trots att mina djur varit sjuka mycket.
Ja, Agria är dyra men de har i mina ögon de bästa villkoren - men det beror ju lite på vilken ras man har och vilket användningsområde (avel till exempel).
De är bland annat det enda bolaget som behåller hela veterinärvårdsersättningen även när hunden blir gammal - de andra sänker ersättningen när hunden blir äldre.


Men oavsett vilket bolag du väljer så kika runt ordentligt först så att du gör ett bra val! Att byta försäkringsbolag senare är inte att rekommendera då det alltför lätt blir så att man hamnar mellan två stolar om hunden sedan blir skadad.
Tänk också på att många bolag har mycket fördelaktiga premier första året för att sedan höja rejält.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 4 mars 2015 av Ruccola Håller med.

Jag har alltid haft Agria till alla mina hundar och det under ännu fler år än Lona. Har aldrig haft något krångel med bolaget och  med utbetalningar. Några av hundarna har haft stora veterinärkostnader - aldrig något tjafs. Men - då har jag eller veterinären också tagit kontakt innan ett större ingrepp  för att få OK om ersättning, vilket är något man man bör göra. Vis av skadan då jag snålt nog hade lägsta försäkringsgrad och hunden blev påkörd med operationer och rehabiltering ( det blev DYRT för mig!) har jag numera Agrias värstingförsäkring för mina hundar.

Svara på detta inlägg

Träsktrollet
Medlem 2003-12-03
#3 4 mars 2015 av Träsktrollet Mycket dyrt, mycket klödd

Jag skulle aldrig välja Agria. Dels är de dyra och dels är det mycket klödd med ersättning (jobbade på djursjukhus innan och inget f-bolag klöddade så mycket som Agria). Sveland är billiga första året, sen blir de också dyra.


 


Jag har och har alltid haft alla mina djur försäkrade i Folksam. Bra priser och bra villkor. Mitt andrahandsval skulle vara IF.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#4 4 mars 2015 av pipilotta Re: Vad tycker ni om Agria egentligen? Lite dyrt?

För mig är inte störst bäst, tvärtom. Nu har jag lyckligtvis haft friska hundar men p g a låga premier så har jag kunnat ha en egen buffert. Känns bättre än att betala för"luft ooh annat onödigt" till ett vinstdrivande företag...


 

Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#5 4 mars 2015 av pissemiss Jag har Agria till alla mina tre hundar och jag

är väldigt nöjd. Det har aldrig varit några diskussioner eller problem med att få ut ersättning.

Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#6 5 mars 2015 av hundögon Re: Vad tycker ni om Agria egentligen? Lite dyrt?

Har haft Agria till mina hundar i ca 35 år och är mycket nöjd.

Svara på detta inlägg

Kleverin
Medlem 2007-10-31
#7 5 mars 2015 av Kleverin Re: Mycket dyrt, mycket klödd
          Mycket dyrt, mycket klödd
          

Jag skulle aldrig välja Agria. Dels är de dyra och dels är det mycket klödd med ersättning (jobbade på djursjukhus innan och inget f-bolag klöddade så mycket som Agria). Sveland är billiga första året, sen blir de också dyra.


 


Jag har och har alltid haft alla mina djur försäkrade i Folksam. Bra priser och bra villkor. Mitt andrahandsval skulle vara IF.

klödd? inget man som kund märker av, har tvärt om alltid haft smärtfri direktreglering och när man  skickar in kitton själv har jag alltid fått pengarna snabbt och enkelt..
de betalde tom ersättning när jag åkte in akut med min tik till strömsholm och den inkompeteta veterinären skriver i papprena "diagnos: trötthet" hon hade en allergisk reaktion mot stygnen hon fått några dagar tidigare och den operererande veterinären besöktes snarast efter helgen.


 


enda som jag märkt att de är envisare med är rehebilitering. min hund fick det efter en envis inflammation i vadmuskeln efter en sträckning och agria nekade först. när hon blev dålig igen såg veterinären till att tydligt skriva i jornalerna att han ordinerade det och skrev då även vilken klinik (samma jag gått hos innan) och då betalade de. men ersättningen är inte hög, täcker inte allt i rehab...

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Nosework - hur är det egentligen?   [1] 18 jun: stinaahedstrom 19 jun: bes Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Vad vill han egentligen?   [4] 5 feb: ElinochKim 5 feb: Megawatt omplacera hund, vad tycker ni om det?   [14] 19 dec: k1ro 25 dec: Gurkans Kennelhosta, hur länge kan det hålla på egentligen   [1] 21 nov: Fluffiga_öron 21 nov: SanCha Varför slickar hundar på människor egentligen?   [7] 31 okt: Ginza Schäfertik 11 nov: Emmksthlm Min nära vän tycker inte om min hund   [17] 13 jun: Lotten 17 jun: Krokodilen Vilket torrfoder tycker ni bäst om?   [14] 27 maj: duende 1 jun: Lovinadogs Vad säger fodervärdsavtalet egentligen?   [2] 16 maj: xolo 16 maj: xolo Vad tycker ni om Pudlar?   [15] 21 mar: xsannagsx 19 okt: Kenneth90
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Australian Kelpie | Anatolisk Herdehund | Anglo-Francais de Petite Venérie | Labrador Retriever | Chihuahua | Schäfer | Appenzeller Sennenhund
© 1998-2019 Enfinia AB