Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 mars 2015 av Scherzi i foderforum (6 svar)
Vilse bland olika sorters torrfoder

Tycker aldrig det varit så svårt som nu. Mängder av olika torrfoder att välja bland och ändå hittar jag inget som riktigt tilltalar. Det har kommit så många nya sorter och en del av de "gamla", som jag hade koll på förut, har ändrat på sina recept så att de inte funkar för vår del.


Spannmålsfritt? Kallpressat, extruderat eller bakat? Skandinavisk, från övriga Europa eller från USA/Canada?


Efter att ha läst en artikel om hur mycket antibiotika som används ute i välden så känns det som om det varit en fördel att köpa foder med svenskt kött. Men frågan är om det finns något svenskt foder av s k premiumkvalité? Tycker det känns som om de svenska märkena inte riktigt hängt med i svängarna. Är det så eller är det förutfattade meningar? Går man över ån efter vatten? Finns det något bra svenskt torrfoder som kan mäta sig med de som ligger i topp på utländska "bedömningssiter", t ex dogfoodavisor och liknande.


Söker ett foder som inte innehåller lamm eller nöt och helst inte kyckling. Inte betfiber eller öljäst. Ris vet jag inte. Ska man vara försiktigt med det? Känns som om där inte blir så mycket kvar att välja bland.


Kan tycka när jag läser olika innehållsförteckningar att man kanske lurar sig. Tror att det innehåller mycket kött för att det står först men sedan är där ju ibland en hel harang av andra ingredienser efter. Ibland kan man utläsa hur många kolhydrater fodret innehåller men inte alltid. Och det kanske inte heller säger hela sanningen.


Vad väljer ni att kika på när ni väljer foder? Finns där några ingredienser som ni absolut inte vill ha med och varför?


Det blev ett långt inlägg och jag vet att vovvefolket inte är så aktivt längre. Men kul om någon hade velat svara.


 


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Scherzi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Scherzi
Medlem 2007-06-21
#1 16 mars 2015 av Scherzi Konstig länk i mitt inlägg

Vet inte vad som hände. Skrev antibiotika och när jag sedan tog upp mitt inlägg, efter att ha skickat iväg det, så ser jag att ordet är i fetstil och att man får upp en inforuta när man markerar ordet. ???? Känns som om vovve lever sitt eget liv nuförtiden.

Svara på detta inlägg

Ruccola
Medlem 2006-07-11
#2 18 mars 2015 av Ruccola Re: Vilse bland olika sorters torrfoder

Efter att några på min hundklubb börjat ge sina hundar ett brittisktillverkat foder som heter Simpson's premium (finns med olika proteinkällor, samtliga foder är dock fria från spannmål) och varit mycket nöjda med både pris och kvalitet har jag beställt en 12-kilossäck till min labrador. Hon har avverkat halva, gillar fodret (men hon äter det mesta), är jättefin i magen och pälsen är blank - som den brukar vara. Jag beställde varianten med lax. Innehållsförteckningen är lovande och innehåller inga konsigheter och näringsämnen och mineral är också bra. Fodret får beställas från zooplus.se, men frakten är billig (gratis över ett visst belopp) och säcken levereras till dörren.

Svara på detta inlägg

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#3 18 mars 2015 av SuperLimm Re: Vilse bland olika sorters torrfoder

Du kan inte ge färskfoder då? Där finns mycket att välja mellan, du kan variera mellan olika märken och smaker, du kan välja svenskt, norskt, finskt eller från andra delar av världen, du kan välja med och utan vegetabilier osv. Har du sen också någon i närheten som säljer det behöver du inte ha så mycker plats i frysen :)


Annars tycker jag standardt är ett bra torrfoder och det är svenskt. Standardt vild kanske kunde funka? http://www.standardprodukter.se/hundfoder-standardt-vild-hjort-normal.html


 

Svara på detta inlägg

majaerlandsson
Medlem 2012-03-30
#4 18 mars 2015 av majaerlandsson Re: Vilse bland olika sorters torrfoder

Även fast det inte är svenskt, och innehåller kyckling så skulle jag vilja tipsa om naturea. Godkänt för humankonsumption, spannmålsfritt osv. Min dam har ätit flera olika foder som på pappret är minst lika bra (bl.a. orijen, simpsons, sams field, sund hundmat) men ingen av dem har på henne haft lika god effekt. På naturea fick jag ständigt kommentarer om hur fin glansig päls hon hade, och aptiten var bättre än på något annat. Det luktar ganska mycket så det är nog därför hon gillar det ;) kommer gå tillbaka till det igen efter att ha provat allergifoder en tid

Svara på detta inlägg

Scherzi
Medlem 2007-06-21
#5 19 mars 2015 av Scherzi Tack ..

Tack för svar.


Ska kika på era förslag.


Färskfoder är intressant men behöver ett torrfoder som alternativ. F ö inte så lätt med färskfoder då de flesta tycks vara baserade på nöt eller kyckling vilket vi ska undvika. Detsamma med lamm.

Svara på detta inlägg

majaerlandsson
Medlem 2012-03-30
#6 20 mars 2015 av majaerlandsson Re: Tack ..

Är din hund allergisk eller varför undviker ni kyckling lamm och nöt?

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
TORRFODER Åsikter!? - Doggy Professional Aktiv   [12] 15 jul: furmom 25 jul: pipilotta Hur blandar man olika sort av foder   [8] 2 jul: MartinA90 3 jul: Lona vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta vilket torrfoder är bäst?   [7] 31 jan: Bamselina 20 jul: Borzoi Tre hundra, olika flockledare?   [0] 30 dec: Humlan12 Tips på torrfoder övervikt   [5] 6 nov: z_z_kungen 13 dec: Michaelhh375 Torrfoder Cane Corso   [1] 1 nov: Canecorso 2 nov: Torparinnan Essential Nautical Living torrfoder till hund   [1] 9 okt: Michaelhh375 9 okt: Ayrin Hundimport via olika (seriösa) org   [0] 22 sep: bertil o dom andra Bra med tråkigt torrfoder???   [1] 6 sep: lillflingis 7 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Schäfer | Jack Russell Terrier | Finsk Stövare | Chihuahua | Cocker Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB