Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 mars 2015 av Fabulous Fiona i utställningsforum (5 svar)
Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställning!!

Hejsan! Nu är det så att jag köpte en afghantik på 11 månader för ca 3 veckor sen. Har haft hund förut, dock aldrig rashund och har därför aldrig varit intresserad av utställning.


Nu är det så att jag och min vovve är anmälda till vår första utställing (inoficiell) nu på lördag. Visst är det så att dom i denna ålder ska vaccineras med 3 månaders mellanrum? Första vaccinationen fick hon 2014-13/3 och den andra 2014 6/10. Den tredje sprutan skall alltså ges nu i mars.Dock har hon inte fått den än då jag har trott att det är okey sålänge hon får en innan måndens slut. Stämmer det eller kommer dom att neka mig att delta för att hon inte har fått sin vaccination för mars månad innan den 6:e mars? Och om jag nu skulle hinna vaccinera henne innan lördag (21/3) gäller detta då eller måste hela vaccinationen göras om för att jag ska få ställa ut?


Detta anske är en dum och konstig fråga men behöver verligen veta, för är det så att vaccinationen inte gäller så kommer vi ju inte kunna delta. Vore otroligt tacksam om någon unde ge mig ett utförligt svar! Gärna så snabbt som möjligt. Tack på förhand //Peace

Raser: Afghanhund

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fabulous Fiona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Flisan och Ludde
Medlem 2005-07-14
#1 16 mars 2015 av Flisan och Ludde Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...

Dom ska vaccineras med 4 veckors mellanrum när de är små. Tex vid 8 veckor och vid 12 veckor. Sen räcker det att vaccinera när hunden är 1 år. Om din hund vaccinerades första gången när den var äldre än 10 veckors ålder räcker det med den och en vid 1 år.

Svara på detta inlägg

Flisan och Ludde
Medlem 2005-07-14
#2 16 mars 2015 av Flisan och Ludde Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...

Lycka till på utställningen förresten. 

Svara på detta inlägg

Fabulous Fiona
Medlem 2015-03-16
#3 16 mars 2015 av Fabulous Fiona Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...
          Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...
          

Dom ska vaccineras med 4 veckors mellanrum när de är små. Tex vid 8 veckor och vid 12 veckor. Sen räcker det att vaccinera när hunden är 1 år. Om din hund vaccinerades första gången när den var äldre än 10 veckors ålder räcker det med den och en vid 1 år.

Jag förstår och känner till att dom ska vaccineras med ett visst mellanrum då dom är valpar men uppfödaren sa att hon skulle vaccineras i mars. Och i  vaccinationsintyget så står det som sagt att hon sedan 13/5 2014 blivit vaccinerad med 5 månaders mellanrum och ska därför vaccineras igen nu i mars. Spelar dessa vaccinationer då ingen roll när vi kommer på utställning och visar upp vaccinationsintyget?

Svara på detta inlägg

Fabulous Fiona
Medlem 2015-03-16
#4 16 mars 2015 av Fabulous Fiona Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...
          Re: Hjälp angånde vaccinationsintyg o utställ...
          

Lycka till på utställningen förresten. 

Tack så mkt för lyckönskningarna! :D

Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 17 mars 2015 av Gurkans Så här fungerar det

Många valpar vaccineras första gången vid 8 veckors ålder, men det finns egentligen ingen anledning att vaccinera mot valpsjuka när de är så unga. Dock får de flesta valpar hela DHPPI-sprutan (valpsjuka, parvo, hepatit och kennelhosta) redan vid 8 veckors ålder eftersom många veterinärer inte har enbart parvo-vaccin hemma. Denna spruta räknas inte in i grundvaccinationen, utan det är 12-veckorssprutan som är grundvaccinationen. Efter den så ska hunden vaccineras vid ett års ålder igen. Den sprutan kan tas från 10 månaders ålder. Om man ska ställa ut sin hund och den hunnit fylla 12 månader på utställningsdagen så måste den har fått ettårssprutan innan. Om man ställer ut sin hund innan den fyllt 12 månader så gäller 12-veckorssprutan fortfarande.


Efter ettårssprutan så behöver man inte vaccinera mer än vart fjärde år om man inte vill.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten Tikens löp har inte kommit än hjälp 😅   [1] 22 mar: BandogK9 23 mar: Gurkans Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [10] 8 jan: Bartolomeus 19 feb: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Chinese Crested Dog | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB